Within Temptation & The Metropole Orchestra: Black Symphony (koncert)

Hudební

Nizozemsko, 2008, 127 min

Úplnou náhodou jsem zde narazil na možnost ohodnocení tohoto famózního, ohromující, excelentního symphony-metalové koncertu a neváhám vytasit 5 hvězdiček. Každý fanoušek této muziky bude uchvácen, ostatní ať si řeší zase svoji hudbu :). Doporučuji tyto písně: Our solemn hour, Hand of sorrow, What have you done, The howling, Jillian....samozřejmě, že všechny jsou luxusní, ale z těchle opravdu běhá mráz po zádech. 1000000%(2.3.2011)

Pastva pro uši i pro oči. Vynikající koncert pro mne dosud neznáme holandské skupiny tentokrát se symfonickým orchestrem, který zrovna nemusím, ale pořádně vosolený v DTS to dobře zní. Velice mě vadí krásně zpívající Sharon s tou její věčně mávající rukou.(20.2.2011)

Dokonalé po všech stránkách. Když začneme koncertem - skvělá hudba, úžasný doprovod orchestru, boží atmosféra, skvělý zvuk, hosté, oblečení, skladba songů, podiová show, pozadí.... A v superlativech se dá hovořit i o zpracování DVD. Perfektní zvuk i obraz, skvělý střih, kombinace černobílé a barevné... Zkrátka a dobře vynikající práce na všech frontách dala vzniknout jednomu z nejlepších hudebních DVD co znám!(10.7.2011)

Opět famózní představení jako vždycky. :-) Nejen, že se to dobře poslouchá, ale na Sharon se i dobře kouká. A ten její hlas....no opravdu nezaměnitelný a vždycky mě dostane.(4.9.2011)

Po S&M od Metallicy je toto dalsie spojenie gitar s orchestrom, ktore ma zaujalo tak, ze ho pocuvam dookola :) Vizualne je cely koncert zvladnuty velmi dobre (videa v pozadi, efekty, strih). Z hudobneho hladiska sa mi paci zvolnenie tempa v strede koncertu a nasledne opatovne vygradovanie atmosfery.(2.9.2009)

4,5*. Fantastický koncert, s fantastickou atmosférou, s fantastickými hosťami, s fantastickými skladbami (akurát mohli hrať viac skladieb z éry The Dance / Enter) a s príšernými digitálnymi obrazovými kurvítkami, ktoré pôsobili neskutočne rušivo. Ale kto je ako ja - fanda - nenechá si pokaziť zážitok. Vyskúša si pred monitorom duet What have you done, rozplače sa pri Somwhere s Anneke van Giersbergen a zaskáče si na Jillian, ice queen, Howling a podobné pecky. Jednoznačný vrchol koncertu prichádza so skladbou The Promise. Atmosféra jej záveru je neskutočná ... SUUUPRRRRR! You promised ... .to return ... to ... me ... and I believe! Zvuk je výborný, akurát sa mi zdalo, že v niektorých momentoch orchester príliž zaniká a nepočuť ho. Ale nie je to často. Najzbytočnejšie mi prišli chorály, ktoré tam boli len do počtu.(11.3.2009)

jendo z nejnaslapanejsich rockovych koncertnich DVD/BR, jak miluju Nightwishe , tak zdaleka nemaji oproti tomuhle kousku sanci. S obrovskym orchestrem vcetne sboru, nadhera od zacatku do konce( blueray je uplne mocne!)pro uzivatele soundtrack je to dobry song co pises ale Mother Earth se povedl nejvic ze vsech nadupana!:-D 96%(15.3.2011)

Hlas Sharon den Adel je krásný, se zbytkem WT je to užasný a když se k tomu ještě přidá Metropole orchestr? Ach! Od prvního zkouknutí lituji a stále budu že sem se toho nemohla zučastnit ač, možná bych měla být ráda, nejspíš bych to samou rozkoší při poslechu tohohle skvostu nemusela přežít.(20.11.2011)

Within Temptation je kapela, která umí hrát živě! Nevěříte? Koukněte se na Black Symphony. Sharon den Adel patří ke světové extratřídě a je úplně jedno o jakém žánru je teď vlastně řeč. Sharon velice procítěně a hlavně čistě dokáže zazpívat pomalé a krásné balady i rychlé a svižné písničky. V současné době jsem neviděl tak povedený koncert, který by byl zaznamenaný na dvd. Navíc spojení s orchestrem je dokonalé. Celý koncert jsem vše sledoval s otevřenou pusou a husí kůží. Dokonalost!(22.1.2012)

Nadherně propracovaný koncert. Vázne se mi líbila sladěnost zpěvu s vysílanými videoklipy... Úžasný nápad. Jejich hudbu mám hodně ráda, ale byla jsem velice mile překvapena, že jsou schopni hudbu podat s takovou precizností a ten hlas... NÁDHERA! (opomenu-li teda první skladbu, kde pěvecký výkon stál za prd) Ale obdivuji a miluji zpěváky, co zpívají takhle čistě. Prostě i z DVD máte zážitek! Jediné mínus bych dala za ty digitální dodělávky, kdy už, mohli být lepší, ale takhle dobrý konzert je vážně nepotřebuje! Jsem uchvácena! Jdu si to pustit znovu...(15.7.2009)

Chápu, že pro mnohé může být tohle dývko pecka pecek, ale dovoluji si namítat: The Silent Force Tour nebylo sice tak bombastické a nemělo filharmonii, ale dle mého skromného úsudku na něm a) hrála lépe kapela , ale hlavně b) Sharon nepoměrně lépe zpívala - a věřte, vím o čem píšu, slyšel jsem ji už 2x naživo a je jasné, že koncert Black Symphony jí prostě nesednul. Méně zřejmě někdy znamená více.(27.5.2009)

Ty tam jsou jejich kvalitní doomové začátky. Škoda. Ne že by to byla špatná hudba, ale není to už ono.(20.2.2012)

Neskutočné, aj menej zainteresovanému človeku musí prebehnúť mráz po chrbte pri tomto koncerte. až neuveriteľne verne zachytený zážitok, vďaka ktorému sa toto DVD dá stále dookola pozerať. Škoda prvej piesne, po fantastickom úvode zboru to Sharon trochu nezvládla a naladila zlú vlnu, ale potom jej to už išlo. Inak v podaní WT dokonalé. Jediná výčitka snáď ešte by išla účesu Sharon, nesadnú jej podľa mňa kučery, s rovnými je oveľa krajšia, ako princezná :-)(18.12.2010)

Dokonale úžasný hlas Sharon den Adel, skúsená a talentovaná kapela, vynikajúci sprievod orchestru, štýlové kostýmy. Absolútne dokonalé. Within Temptation sú skutoční profesionáli, ktorí dávajú hudbe nové rozmery. Majú môj úplný rešpekt a ako poslucháča ma privádzajú k totálnemu hudobnému blahu.(5.7.2011)

Within Temptation nepatří zrovna mezi kapely, které bych poslouchal každý den od rána do večera, ale jakmile si pustím alespoň jeden song, dokáže mě z něj zamrazit. Proto jsem taky kývl na nabídku kamaráda, který mi doporučil tenhle koncert. A ejhle, obliba Within Temptation velice vzrostla. Sharon je bez debat bohyně s překrásným hlasem a show v Ahoy byla jedna z nejlepších, co jsem kdy viděl. Musím uznat, že některé live provedení songů se mi líbilo víc než studiové a to už je co říct.(4.10.2011)