Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

cariada 

všechny recenze uživatele

Atmosferický horor a dívce co je posedlá stigmaty, jelikož dostane od matky růženec co pocházel od mrtvého kněze. Pak se s dívkou dějí divné věci, celé tělo je bičováno a propichováno neznámou silou a dívka s chytává jednu ránu za druhou. Snaží se jí pomoc jakýsi kněz, který je spíš vědec než kněz. Velmi působivý děj a temná atmosféra z toho dělají nadprůměrný horor. Opět se ukazuje jak je církev prohnilá a než ,aby přiznala nové věci radši bude mlžit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil být kontroverzní. Člověk čeká, co z toho vypadne a ona z toho ve finále je nudná konspirace o tom, jak církev tají fakta (páni, to jsem teda vůbec ještě nikde neviděl...) a to o nějakém tajném evangeliu. Ono je ale taky zajímavé, že ten film působí jako béčko, ale zároveň chce sdělit nějaké poselství a sám ten film neví, čím by chtěl být radši. Když si tu člověk přečte komentáře, půlka to bere jako jedno a druhá půlka jako to druhé. A v tom mi to právě přijde neuspořádané. Navíc tomu chybí i nějaká pořádná atmosféra a děsivé to není ani náhodou. 2* ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snímek doufající v sílu klipových obrazů, efektně navozujících chybějící hororovou atmosféru - pro mě však zůstává dalším z řady příběhů těžících z obecné neznalosti dané "problematiky". Spíš než hororem bych ho nazvala proticírkevní agitkou a nad přirovnáním k Exorcistovi by kroutila hlavou dokola i malá Regan. Arquetteové jsem nevěřila rádoby cool život před stigmaty, natož po nich - potažmo při nich, Byrneova snaha vyšla naprázdno a oproti šedé nudě během filmu mě pobavil pouze závěrečný dovětek, až dojímavý snahou o autentično. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku se potvrdilo to, co jsem si myslel - Stigmata mají pro horor dosti nevděčný námět. Holce se objevují krvavé Kristovy rány ... a co jako, divákovi to může být úplně jedno, strach to v něm určitě nevyvolá. Proto film v druhé polovině použije i nějaké vymítačské a konspirační prvky, což jsem s vděkem kvitoval. Nic extra, ale neurazí. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že se jedná o jeden dlouhý hudební pořad (opravdu hodně fajn a kvalitní hudby, počínaje Massive Attack, Bjork ...) s dějem, který má podklad -kdesi v hlubokém pozadí- sice opravdu originální (páté evangelium nebo další z apokryfů?) ale scénář naprosto slabý. Přesto jsem si ho oblíbila, a určitě i kvůli Gabrielu Byrneovi, který víc ujel v poměrně stejnou dobu v End Of Days s božkým predátorobijcem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)
  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)
  • Aramejština, kterou píše Frankie na zeď, je ve skutečnosti starověká hebrejština. Režisérovi se tento jazyk zdál zajímavější. (HappySmile)

Reklama

Reklama