Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakřiknutá a zároveň mírně střelená Yeong-ju pracuje jako státní úřednice. Jelikož v místě jejího pracoviště se nevyskytuje jediná osoba, jež by ovládala současný světový jazyk (což při časté konfrontaci s cizinci občas působí drobné problémy), je její nadřízený nucen při poradní svačině roztočit prázdnou láhev a určit tak, kdo se povinně zapíše do kurzů angličtiny, na námitky dotyčného nehledě. Yeong-ju, na niž volba padne, námitky skutečně má, bohužel pro ni neexistuje cesta, jak se školnímu drilu vyhnout. Útěchou pro ni může být, že tvrdé studium anglického „r“ do jisté míry vynahrazuje pohledný frajírkovitý spolužák Moon-su, do něhož se Yeong-ju na první pohled zamiluje. Nelehká cesta za Moon-suovým sukničkářským srdcem může začít. (kiddo)

(více)

Recenze (68)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle mne zaplnil nedobrý pocit a po 30 minutách utrpení se prvotní dojem potvrdil - tohle dílo prostě spadá do kategorie ujetých, ukrutně hloupých až pitomých a nezábavných komedií jež obecně odsuzuji a výjimku neučiním ani u korejské tvorby. Je m líto, víc jak půl hodiny jsem nervově nevydržel. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Jihokorejské filmy jen tak nezklamou. Mně teda zatím určitě ne. Skvělá, milá, pohodová komedie o dvou mladých lidech, při jejímž sledování jsem se první hodinu pořád jen smál a smál, ve druhé hodince sice už méně(začaly si řešit i některé vážnější stránky věcí), ale stále pořád dost hodně :) Ten film si mě dokázal tak podmanit, že jsem dvě hodinky vůbec nevnímal okolní svět a jen jsem si užíval skvělý film. A rozhodně film nevypínejte hned jak naskočí titulky, ty jsou totiž úplně parádní :) ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

"Všem hřebečkům v Koreji se omlouvám. Jsem zadaná". Mladá státní úřednice Young-ju je proti své vůli přinucena absolvovat kurs angličtiny, ve kterém se zamiluje do svého spolužáka, frajírka Moon-sua. Tímto okamžikem začnou humorné eskapády této obrýlené zarputilé dívky, během nichž se snaží získat lásku Moon-sua. Co by mi přišlo v americké komedii vrcholně trapné, podávají Korejci ve svém snímku tak nenuceně, roztomile a zábavně, že jsem se celou dobu jen tlemil a ke konci si díky několika dojemným okamžikům i trošku pobrečel. Romantická komedie pro mladé, která je prosta vulgarit (třeba hláška "Ty jsi ale sexy prasnice. Samci nad tebou musí slintat", v kontextu filmu působí neskutečně úsměvně), je plná skvělých hlášek, příjemných herců, nápadů (grafické prvky vtipně zakomponované do filmu) a je natočena tak svěžím a odzbrojujícím způsobem, že ji můžu nezasvěceným také jen doporučit :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak tu som dlho váhal medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami. Film si ma svojou jednoduchosťou a príjemným humorom získal a nemám nič čo by som mu chcel v rámci žanru romantickej komédie vytknúť. Snáď len, že chýbal výraznejší filmový prvok, ktorý bol v mnou ohodnotených 5 hviezdičkových Kójerských filmoch. Romantická linka a zbližovanie oboch aktérov (opäť veľmi sympatických, Hyuk Jang mi trochu pripomínal Woo-sung Junga) sa odohráva bez nejakých zbytočných motačiek a tretích point. Predsa len je to viac komédia. Ale kómedia s veľkým "K" a nezbýva mi len doporučiť. Ako by povedal Elvis: "Its a butipl muvi". ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Údajne jedna z najlepších kórejských komédií. S tým by som zase až tak nesúhlasil. Je to príjemné a je to crazy, ale akosi úplne mimo mňa. Nie je to vyspelá vzťahová komédia a je tu bohužiaľ znova príliš veľa postáv, ktoré sú vtipné a nedostáva sa im dostatočného priestoru. Vzťah medzi hlavnou dvojicou nie je iskrivý. Ťažko som im veril tú ich zamilovanosť. Inak je veľmi zábavné pozerať sa na Kórejcov ako sa učia angličtinu, čo je asi jediné veľké pozitívu tohto filmu. Všetko ostatné mi ale prišlo kŕčovité. Sung -su Kim je predsa len lepší aspoň pre mňa v nie komediálnom žánri. Poslednú dobu sa snažím dopracovať k rovnako zábavnej a milej komédií ako bola My Sassy girl, ale nejako sa mi to nedarí. Možno som mal príliš veľké očakávania a práve preto bola pre mňa Please teach me English, trocha sklamaním. Ako jednohubka dostačujúce. Len si samého seba neviem predstaviť ako sa k tomuto filmu vraciam. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama