V úzkých

Horor / Komedie

USA, 2008, 86 min

Daniel Maze

• Ingrid

Co tu dělá zařazení do kategorie komedie? Je pravda, že někdy špatný horror zachraňuje to, že je alespoň zábava, ale to rozhodně není případ Cornered, ten spíš patří do škatulky ukolébavka.(21.5.2010)

• Arkos

Jeden ze slabších hororů, kdy hlavně první polovinu jsem měl problémy u filmu vůbec vydržet. Děj je absolutně předvídatelný, kdo je vrah mně přišlo hodně brzy taky celkem jasné, takže celkově o prsa dvě hvězdy.(7.2.2010)

• Faustka

Solidní útlumovka, daleko účinnější než zatracovaná lobotomie. Možná by to vyřešilo i neúnosnou situaci přeplněných věznic. Pouštět denně Cornered! muklům, tak dozajista zmagořej a ke spásné sebevraždě je už jen krůček.(20.9.2010)

• Smok

Ak niekoho baví čumieť na vypatlanú partičku prazvláštnych existencií z nejakj švábmi zamorenej večierky, ako si odbiehajú od hrania pokru po jednom do skladu, kde sa im prihodia všelijaké "nehody", tak prosím. Ja na toto však žalúdok nemám. Steve Guttenberg a takisto postava obtlstnutej pracovníčky erotickej linky boli už snáď od scenáristu len zlým žartom.(10.2.2010)

Normální děj bez náročného příběhu.. Prostě takový oddechový hororový snímek, který nějak zvlášť neurazí a nepřekvapí.. V této době stojí horory za pěknou bačkoru a toto je jen čistý střed..(23.1.2010)

Asi už stárnu, nebo jsem byl rád že jsem po dlouhý době viděl Guttenberga, nebo nevím čím to bylo, ale film se mi celkem líbil, teda ne že by to byla nějaká pecka, ale vidím to na průměr. Atmosféra obchodu se mi zdála celkově dobrá, jen ty blbí kecy byly strašný, navíc konec celkově potěšující. Prostě jednoduchá jednohubka s blbím příběhem a zábavností. Jen škoda těch vražd, které nejsou vidět.(25.12.2011)

• mysiak

V Úzkych je x-tá hororová sračka ktorú nám vydal Magicbox...tieto D2D horory sú krasné predvídateľné...niektoré ako tento už po 10 minutách...k tomu si pridajte hlášky typu: "Myslíš si že je mŕtvy?..Ako to mám vedieť?"...a typickú škálu postáv - "krásna" blond prsnatá babenka, počierenejši občan, ktorý sa snaží o humor, nejaký ten závislák, tlsťoch - obvykle kladná postava a chlapík znechutený životom - vrah...takže V Úzkych nie je vôbec komédia, a už vôbec nie dobrý horor(26.2.2010)

A mně se tenhle horor s komediálním podtonem docela zamlouval. V Los Angeles řádí masový vrah a za jeho dopadení město vypsalo tučnou odměnu. Vrah se soustředí na jeden zapadlý mini mart ve kterém je více švábů než zákazníků a po pracovní době se ve skladu scházejí jeho zaměstnanci k oblíbené partičce pokeru. Ke stolu zasednou černá tlustoprdka, štětka, narkoman, žrout koblih a majitel obchodu, kteří ještě předtím detailně vylíčí jakým způsobem by zabijáka zprovodili ze světa kdyby se jim náhodou připletl do cesty. A přesně takovým způsobem jeden po druhém zemřou.Když se na začátku filmu v roli závozníka objeví vyhaslá hvězda filmů z 80 let Steve Guttenberg, tak je každému jasné, že tady nebyl obsazen jen tak. Ano, uhodli jste Guttenberg je oním masovým vrahem a to nic nevyzrazuji dopředu, je to totiž do očí bijící. Ve vyhrocené situaci, kdy dojde k zamčení všech uvnitř obchodu, jsem očekával maximální využití nehostinných a temných prostor a zákoutí skladu a to se filmu podařilo perfektně. Co se mu už tolik nedařilo bylo odbourání podle mě zbytečných komických momentů nebo selhání logiky v chování postav. V jedné scéně štětka se žroutem koblih shodí na zabijáka ze schodů plechovou škřínku a následně se oba ustrašeně před ním schovají i když nastalá situace šla vyřešit úplně jinak. V jiné scéně je zase celkem zbytečně věnován větší prostor abstinenčním příznakům narkomana vidícího "švábí" halucinace. Oproti tomu jsou však tady dobře zvládlé zabijákovi vraždy a film postupně gradoval do příjemně napínavého finále. Guttenberg se předvedl pro něj v atypické roli a za Elizabeth Nicole hráli její vnady. Nenudil jsem se. 80%(27.3.2011)

Nieje to sice vynimocne , ale nepozera sa na to zle a nenudi . Dej je obycajny , ale pomerne celkom dobre rozdeleny - myslim tym , ze to nieje film v ktorom sa hodinu nic nedeje a potom v poslednej 20 minutovke je vsetko . V celku na to ake horory dnes vychadzaju a ze som od toho nic necakal , tak je to mierne nadpriemerny miestami vtipny hororik , ktory urcite neurazi(23.1.2010)

• Terva

Ve filmu hraje Steve Guttenberg, už jsem ho dlouho neviděl v dobrém filmu. Tento film je stupidní a sprostý, režisér Daniel Maze musel být hodně v úzkých, že to vůbec natočil. Majitel obchodu a jeho zaměstnanci hrají večer po práci karty, jsou zamčení v obchdě, nemaj telefon ( nechtějte vědet, jak se do té situace dostanou ) a ještě ke všemu je začne vyvražďovat šílenec, na kterého je vypsána velká odměna ( 500 000 dolarů ). Nesmyslné uzavřené prostředí, šíleně nudný dialog, hroznej děj...to si raději zahrát karty, než vidět ještě někdy tento snímek. CITÁT - Pro vykouření zmáčkněte jedničku, pro vyhonění zmáčněte dvojku, zezadu trojku, na missionáře čtyřku... Hrají : MONA - Ellia English, STEVE - Eduardo Antonio Garcia, DONNY KOBLIHA - Peter Story, JESS ( Moc pěkná ) - Elizabeth Nicole, JIMMY - James Duval, MORTY - Steve Guttenberg.(7.2.2010)

• Jazzzz

Promiňte, ale tohle už víckrát ne. Uznávám, že nápad vcelku dobrý, kdy oběť si sama zvolí svoji smrt tím jaké má nechutné touhy a představy, ale provedení? To se opravdu nedalo. Nuda, nelogičnosti, které čpí z každé scény, slabost dialogů, stejně jako hororové atmosféry. Prostě slabý, podprůměrný americký horůrek, který opravdu dělá špatné jméno hororům. Žánr komedie je dle mého názoru opravdu mimo mísu, vtipné to není, je to spíše ubohé...(15.11.2010)

• Holina

A no tak jasně je to srágora, která nic zásadního nepřináší, ale dá se u toho párkrát zasmát. Ono je to totiž spíš než horor (killer se objevuje snad až po půlce filmu) taková sarkasticky laděná komedie.(16.3.2010)

• ecceHOMMO

Horor s príchuťou humoru ???...no neviem. A ikeď dáke náznaky tu boli, účinok zlyhaval na plnej čiare....Samotný dej je o prvej po poslednú chvíľu vysoko predvídateľný a až často som si kládol otázku či to má vôbec zmysel dopozerať.....(27.1.2010)

• zdeny99

Téma filmu je velice jednoduché až kýčovité, proto snímek člověka nebaví. Jediné proč se na film člověk dodívá, že chce vidět všechny možné způsoby zabití. Ony ty druhy zabití jsou jediný klad filmu. Jenže je jich jen pár a na každou divák musí čekat tak dvacet minut. Mezitím vidí jen samé dohadování, dohadování a dohadování. Ačkoliv tím hlavním magnetem na dodívání se do konečné fáze zřejmě nebudou vraždy, ale spíše Elizabeth Nicole.(18.12.2010)

• Teardown

Steve Guttenberg na poli současného hororu je mou osobou vítán asi složenka s nedoplatkem za elektřinu. Navíc v hororu, u kterého sedíte deset minut a mimo spánku se neďěje vůbec nic, tedy krom neuvěřitelně tupých žvástů při rádoby partičce pokru, ze kterých se mi chtělo místy zvracet. Debilita každým coulem, kde bezprostředně po úvodu víte kdo, kde, jak a proč.(1.2.2010)

Ale vůbec né špatná jednohubka.Já se vlastně při tom celou dobu fakt bavil.Samozřejmě je po celou dobu vidět,že film balancuje mezi béčkem až céčkem a náklady na výrobu se museli vyšplhat asi tak na 1000 dolarů,z čehož většinu pak schramstnul herecký ztroskotanec Steve Guttenberg.Ovšem na V úzkých je vidět i to,že autoři se filmem vážně bavili,atmosféra i napětí docela fungovali,dialogy i postavy jsou vtipné a když k tomu připočtu velice sexy Elizabeth Nicole a i docela slušný spád,nemohu jít s hodnocením pod slušný průměr.Co se ovšem ostýchám,je rozhodně označit tento film za horor.První polovina byla totiž čistě jen vulgární konverzačkou(ovšem zábavnou) a ikdyž ve druhé pak došlo na pár mordů,rozhodně je nelze označit za krvavé,brutální či jinak hororově pojaté,ale opět spíše jen zábavné.Právě v těchto momentech se pak asi nejvíce projevil nulový rozpočet,ale nutno říci,že se s tím přesto režisér vyrovnal nad možnosti obstojně a ikdyž to vše vypadá vážně hloupě a amatérsky,nenudí to.V úzkých tak zkrátka není žádná pecka,je to spíše jen jedna velká ptákovinka,která kolem mě jen tak narychlo prolétla,ovšem která mě zároveň i pobavila a přesvědčila o tom,že i z minima se dá zplodit docela koukatelná zábava.(25.12.2010)

• oveckaoa

1 hvězda za snahu jinak se jedná o průměrný horor jakých je kopa navíc vše je v tmě takže toho moc vidět nejde.(26.1.2010)

• cerbygerby

Představitel hlavní role Guttenberg se pro tuto roli zabijáka vůbec nehodil.. I ty vraždy jako celý film se mi zdáli nějaké divné, takže hodnocení nic moc...(29.7.2010)

• bourec

Co to bylo?Už scéna se švábama a tim zfetovanym indiánem byla trapná až hrůza.Pět minut tam vřískal jak hovado,aby ho pak zabil.Mohl dřív a tak nás toho ušetřit.Horror?To nevim ,bál jsem se jen o ten krám,aby to tam moc nerozmlátili.Zabíjení ?Kamera uhybala do tmy,ať toho co nejmíň vidíme. Herci?Jeden horší jak druhej.Rozpočet?Tipnul bych tak pětset dolarů,víc ne.Verdikt?10% a to je asi až moc!(13.2.2010)

• Olík

Vymazlená pětice ve složení feťák s absťákem, pohledná kurva, metráková call-woman, chodící kobliha, a úchylný majitel malého obchůdku se po závíračce krámku posledně jmenovaného sejdou na tradiční partičku pokeru – bohužel se ulicemi potuluje neznámý psychopat, jehož cílem jsou podobně nevelké prodejny. Co myslíte, přijde na návštěvu i k nim? :) Film může na příkladu Steva Guttenberga (Policejní Akademie, Číslo 5 žije, Zámotek) sloužit jako varováním Eddie Murphymu a jemu podobným, kde může skončit jejich kariéra, když budou dál zlobit!!!!!(24.2.2011)