Keulraesik
Romantický
Jižní Korea, 2003, 133 min
Jae-young KwakHudba:
Yeong-wook JoHrají:
Ye-jin Son, In-seong Jo, Seung-u Jo, Ki-u Lee, Yeong-hie Seo, Byeong-ok KimPlakáty
Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)
golfista
Dvě příběhové linie a v obou moje nejoblíbenější asijská herečka. Už to samo byla předem hvězdička navíc ..... Příběh plný lásky, citu a emocí. A všechny ingredience jsou namíchány s takovou přesností, že to v pravý okamžik vždy skvěle zafunguje. Tenhle režisér má takový dar a už se moc těším, až zase něco natočí ..... Po druhé projekci musím uznat, že je to chvílemi vážně až příliš protahované a přistřižení by filmu výrazně pomohlo .....(20.7.2005)
Renton
Scénář: Jae-young Kwak .. III. Můj druhý film s Ye-jin Son a také od režiséra Jae-young Kwak. Pro první jmenovanou to byla mnohem výraznější role, respektive rovnou dvojí role, což jako její milovník jen oceňuji. U druhého jmenovaného se jedná o posun od romantické teen komedie k vážnější a plně romantické záležitosti, který u něj beru jako posun k lepšímu. Příběh o dvou časových rovinách je místy hodně smutný, drsný, přesto nakonec tak neskutečně pozitivně působící snímek! Ano, někdy se jedna láska táhne i přes generace. I přes to všechno se přiznám, že s výsledným vysokým hodnocením jsem dlouho váhal, neboť některých maličkostí a scén nás mohl režisér opět ušetřit. Zážitku ale hodně pomáhá nádherná hudba a hlavně emoce druhé poloviny filmu, zejména loučení u vlaku jedoucího s vojáky do války a poté následný závěr, který odhalíte pointu onoho použití dvou časových rovin vyprávění, mě skutečně emocionálně dostaly a děkuji filmařům a také hercům za ten krásný pocit při závěrečných titulcích! 90%.(25.9.2005)
Adrian
Dalsia juhokorejska romanticka melodrama od rezisera Jae-young Kwak (ktory ma na svedomi rovnako famoznu My Sassy girl ako najnovsie aj o nieco slabsie Windstruck), pri ktorej som sa pocas ako aj este dlho po, citil ako v nebi, do ktoreho som sa dostal skrz duhu na oblohe... :-) Film doslova prekypuje citmi. Je tak cisty, ludsky, dojemny, krasny ako i miestami smutny, ze marne momentalne lovim v pamati, ci som nieco jemu podobne niekedy videl. V kazdom pripade nanho nikdy nezabudnem a ked najblizsie zbadam svetlusku - viem isto, ze srdce mi zaplesa radostou a stastim pri spomienke na tento film. Nadhera.(24.12.2004)
May
Kdyz jsem byla mala, pamatuju si, jak jsem se koukala na velikou duhu klenouci se pres reku. Tehdy mi mama rekla: "Duha je branou do nebe. Kdyz lide zemrou, odchazeji od nas skrz ni..."(21.12.2004)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $7,581,000║(2.8.2010)
mandes
tretí Jae-young Kwak a tretí krát za 5,krásná hudba a hlavne krásne pointa(8.2.2007)
Marius
Rukopis režiséra spozná pozorný divák už v prvých dvoch minútach, keď hrá skladba, ktorá sa objavila už v My Sassy Girl . Prvá polovica Classicu pripomenie MSG zas milým a neotrelým humorom. Mínusom filmu je stopáž a prílišná natiahnutosť niektorých na city hrajúcich častí. I keď sledujeme vlastne príbeh dvoch lások, chvíľami Classic naozaj nudí. Každopádne koncová pointa je úžasná, rovnako ako Ye-jin Son v hlavnej roli. A HUDBA v tomto filme je naozaj skvostná, inak povedane ja ten Pachelbelov Canon milujem temer ako Air od Bacha. 9/10Update 19.2.06 Ako často sa Vám stáva, že film (a hudba) vo Vás rezonuje ešte týždeň po tom, ako ste ho videli ? Mne zriedka takže zvyšujem na 10/10(13.2.2006)
Jossie
Když se budu chtít podívat na opravdu krásný romantický příběh, určitě si pustím Classic.Až zase bude pršet, vzpomenu si, jak nádherný může být déšť. Ani nevím, čí příběh byl krásnější, matky nebo dcery? Sice se přiznám, že závěr byl na mě trochu moc, ale nakonec, když romantika, tak proč by nemohla skončit takhle.(4.6.2006)
Kulmon
Nádherná jihokorejská romance, která se každému musí líbit. Jediný problém vidím v značné nevyváženosti, občas chaotičnosti, protože jsem se trochu ztrácel, ale hlavně délce. Kdyby to bylo o půl hodinky přistřižené, byl by jasný plný počet.(15.8.2008)
novoten
Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75%(23.7.2007)
EdaS
Vodopád slz v poslední půlhodině a pomalé tempo jsou jediné výtky, které můžu k The Classic mít - jinak jde o ukázkové melodrama se vším, co k tomu patří. Ye-jin Son se opravdu jen tak neokouká.(12.10.2008)
Shit
To nejkrásnější a zároveň to nejsmutnější, co jsem kdy viděl. Nemá cenu něco víc dodávat, úžasný love story s tim nejnádhernějším soundtrackem, co lze v podobných filmech slyšet a nadpozemsky dokonalá Son Ye-Jin v dvojroli z tohohle filmu udělaly jeden z nejlepších filmových zážitků, co jsem kdy měl. Nicméně je pravda, že si nedokážu představit, že by na mě Keullaesik dokázal se stejnou silou zapůsobit i napodruhý, ale koho to zajímá, první dojem byl prostě na absolutně to nejvyšší hodnocení, co existuje(19.10.2008)
molotov
Místy jsem se trochu ztrácel, některé scény bych vyhodil (ale je jich opravdu málo), možná trochu zkrátil... ale přes těchto pár bezvýznamných výtek nemůžu dát méně než za pět. Láska po korejsku opět jinak a opět krásně.(19.2.2006)
kitano
Skoda. Skoda ze sa autorom tohto snimku nepodarilo poskladat vsetky tie nadherne, dojemne a zabavne sceny do celku, ktory by fungoval, a ktory by zaposobil tak, ako sa tento film celu dobu snazi zaposobit. Film sa rozbehne paradne, avsak s kazdou pribudajucou dejovou kluckou sa stava viac a viac nedoveryhodny, menej presvedcivy, predvidatelny a v zavere som sa z neho stane uz len skladacka, ktora sa silou mocou snazi vydolovat z divaka emocie....bohuzial z mojho pohladu film uplne stroskotal. Skoda. Skoda tych uzasnych humornych scien, ktore u mna vyvolali vybuchy smiechu (potlesk v divadle, jedna specialita, zamena stolice...), skoda svetlusiek.......skoda, skoda, skoda. (6.8/10)(12.10.2007)
Madison
Je priam neuveriteľné, koľko pôvabu v sebe môže skrývať jeden teplý dážď a radujúca sa dvojica uprostred neho s jedným dáždnikom v ruke, koľko úprimnej lásky sa dokáže zračiť v tvárach nevinných zasiahnutých Amorovým šípom pri počúvaní Beethovenovej sonáty, koľko nádherných myšlienok prebleskne človeku hlavou, keď sa kôpka významných listov nasiaknutých sladkými vyznaniami náhle rozpŕchne, koľko poetiky majú v sebe poletujúce bytosti, detsky nádherná Ye-jin Son je najlepšie kórejské herecké stvorenie, hudba vyvoláva melanchóliu.... a Classic je jeden z najdojemnejších počinov, ktorý sa zrodil v hlavách kórejských umelcov. 90%(6.4.2010)
berg.12
Film, kterým režisér může už značně dráždit hranice vaší emocionální tolerance, a kterému by neškodil trochu větší cit pro míru. To hlavní, proč ode mě nedostane vyšší hodnocení, je ovšem otřesný výběr a zacházení s hudbou. Ti Korejci z toho Pachelbela vážně už asi zcvokli. Alespoň někteří určitě.(25.11.2006)
Le_Chuck
Krásny film, ktorého romantické naťahovačky s pribúdajúcim časom začali pomaly kaziť dojem (a strhávať percentá) "čistoty citov". A tento krát aj prehnaná posadnutisť klasickou hudbou môže za to, že zaokrúhľujem (aj cez tradične mocný finiš) nadol. 70% za melodramatický milostný trojuholník, ktorý sa bez problémov zaobišiel bez intrík a negatívnych emócii. Z Kwakovej "milostnej trilógie" pre mňa najslabší kúsok.(8.12.2006)
Divočák
Dokonalý romantický film. A řitní serenáda Tae Sooa je prostě božská!(15.8.2007)
sniper18
Je to vynikajúci romantický film, ktorý zatiaľ považujem za najlepší film v rámci žánru celkovo. Má skvelý príbeh o snahe byť spolu s milovanou osobou, ale tu je aj výborne spracovaný, kedže zobrazuje dve dejové línie s týmto námetom odohrávajúce sa v rôznych časových obdobiach, jedna z času vojny vo Vietname a druhá zo súčasnosti, pričom v oboch hrá hlavnú úlohu ako vždy skvelá Ye-jin Son. Viac sa mi páči línia z minulosti, ktorej je tu aj venované viac priestoru, ale našťasie aj druhá línia má vysokú úroveń. Je tu množstvo výborných a pekných scén ako beh hlavnej hrdinky v daždi s neotvoreným dáždnikom v ruke, zaujímavá tanečná scéna, ale aj tak sa mi najviac páči úplný začiatok s prekrásnou hudbou, ktorú už režisér použil aj vo svojom predchádzajúcom filme My sassy girl, ale tu dostala viac priestou a dokoncu tu odznie aj vo viacerých verziách. Po technickej stránke tu nemám vôbec čo vytknúť, skvelá réžia, kamera aj strih, dobre zvolené exteriéri a aj kvalitne zvládnutá bojová scéna. Ale musím súhlasiť s mnohými užívateľmi, filmu by prospelo asi tak dvadsať minút vystrihnúť, pretože sa tu nájdu aj scény, ktoré síce nie sú zlé, ale zbytočné a nie moc zaujímavé, čo platí hlavne o hromadnej veľkej potrebe. A so záverom som po myšlienkovej stránke spokojný, ale chýbajú v ńom emócie. Aj napriek týmto nedostatkom mám z filmu veľmi dobré pocity. Režisér Jae-young Kwak je majstrom žánru a toto je podľa mńa jeho najlepší film a zároveń aj prvý romantický film, ktorému dávam plné hodnotenie, a dúfam, že ich ešte viacero bude. Objektívna kvalita filmu 85%, film sa páči mne na 87%.(16.11.2009)
Pethushka
Vadí mi, že byl film tolik ucouraný a natahovaný. Pár minut jsem se totiž poměrně dost nudila. Jinak se jedná o pěkný romantický film s jednou z nejlepších hereček Asie ve dvou hlavních rolích. Další silnou stránkou je perfektní hudba. Přesto mám ale pocit usedlosti..necelé 4*.(5.8.2011)