Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agro gangsterka z buranského Kansasu, co má jen dvě povedené scény. Tu úvodní s výrobou irských párků, při které může platit rčení „co oči nevidí, žaludek nebolí“ a pak jízdu vstříc bouřce a mstě za doprovodu prďácké hudby a skládání Smith & Wessonu Model 76. Zatímco Hackmanův velkouzenář baštící drůbky je trestuhodně nevyužit, Marvina, co je tady za lehce pedofilního profesora Higginse, je až moc. Jeho auru tvrďáka jsem nikdy nechápal. Vždyť ve svých osmačtyřiceti tady působí jak zasloužilý floridský důchodce.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s lehce westernovým námětem - místní farmář (Hackman) ovládá celé okolí, leč tipec mu nepřijde zatknout hrdina na bílém koni, ale skupina mafiánských hitmanů z Chicaga vedená Marvinem. A je to celkem průměr, většinu filmu se nic zajímavého nestane, Marvin i Hackman mají za sebou lepší role, finální přestřelka je taková obyčejná. Té vidlácké atmosféry bylo navíc na mě moc (házení vidlemi!!!). Za zmínku stojí hlavně výborná honička s kombajnem a především nahaté holky včetně Sissy Spacek, vychovávané v sirotčinci jako budoucí sexuální otrokně. Zbytek průměr na 3*. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka o dobru a zlu pro dospělé. Marvin a Hackman si pro tentokrát v tomto snímku vyměnili role. Hackman jako záporňák a Marvin klaďas jako vyšitý. Sissy dovršuje ten duchem chudý příběh svou dívčí "nevinností", odhalenými prsy a neuvěřitelně oddanýma očima, kterýma kouká na Marvina. No jo, točily se v sedmdesátých letech lepší filmy. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Drsňák Lee Marvin versus dva bráchové - brutální bestie (Gene Hackman a Gregory Walcott), k tomu hezká Sissy Spacek, skvělá hudba Lalo Schifrina, blonďáci s brokárnama a cool scény jako úvodní titulky s rozsekáním krav, honička s kombajnem v poli a následné sešrotování auta kombajnem, přestřelka mezi slunečnicemi a závěr ve chlívě. Drsnej sedmdesátkovej nářez. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi pan Světlý řekl to obligátní : Boy that was really exciting. I bet you're a big Lee Marvin fan aren't ya?, musel bych odpovědět, že odteď už teda na 100%. Stylová drsná kriminálka se stejnými adjektivy honosícím se Marvinem, rutinním Hackmanem a naprosto okouzlující Sissy. Žánrově balancující někde mezi westernem, redneckploitation a noirem. Scéna, kdy tři kriminálníci uhánějí vozem po zaprášené cestě, v dálce zuří bouřka, Marvin si skládá svůj samopal a k tomu hraje na rok vzniku neuvěřitelně ostrá muzika (K čertu s nima Nicku !) na mě zapůsobila mimořádně. K tomu např. scéna s kombajnem, s hrstí nikláků nebo když Nick vyjebe s Clarabelle, ale jinak, než by očekávala. Prime cut není žádný diamant, ale velmi důstojný příspěvek do pokladnice 70kových drsných kriminálek. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama