Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Až mě to překvapilo, jak dlouho ve mně dokázal rezonovat film, v jehož zhruba dvou třetinách jsem se přestal orientovat, co se v něm dělo. Po konzultaci s několika fanouškovskými weby nakonec musím uznat, že to smysl dává, byť od všech lapsů týkajících se časových paradoxů se to podle mě zcela oprostit nedokázalo. Smekám před Shanem Carruthem klobouk za to, že vůbec dokázal takový scénář vypotit (je poznat, že jde původně o technického inženýra a matematika), a snímek doporučuji coby jeden z nejpozoruhodnějších a myšlenkově nejpodnětnějších příspěvků k žánru filmů o cestování v čase, jenž je navíc na laciný nezávislý debut režírován i zahrán velmi obstojně. Na druhou stranu plně chápu, proč jeho záměrně výpustková, nic moc nevysvětlující a výhradně náznaková vypravěčská struktura spoustě lidí nesedne. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejpropracovanější film o cestování časem, kauzalitě, paradoxech a jinejch takovejch motanicích, i když jsem to skoro vůbec nepochopil. Nepochopil jsem co a proč a kde a hlavně KDY. Jinak se mi ale líbilo to, že to možná bylo logicky dost dobře udělané, vědeckou prací okorálkované a že se to nezlehčovalo... Přitom se mi líbilo, že to bylo tak sympaticky minimalistické (dokonce tak moc, že i závěreřné titulky trvaly jenom 1,5 minuty). Tenhle film určitě stojí za pozornost a i když to nepoberete jako já, tak si z toho nic nedělejte. Aspoň se kouknete na zajímavý dílko. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jeden opravdový (od Mattella) "WTF?!" film. Ano zamotané je to neuvěřitelně, vysvětleného není nic a natočené je to skutečně amatérsky. Tvůrci se sice sympaticky snažili udělat nezávislý snímek, který bude opravdu zajímavý, netradiční v pojetí a lákavý hlavním tématem. Bohužel zapoměli, že nezávislá tvorba staví především na dobrém a originálním scénáři, ne patlanině několika bláznů. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Problém je, že víc než načrtnutou povídku, byť perfektně domyšlenou a do detailu utaženou, v tom nevidím. Filmově mi to nedává nic, emočně taky ne a hloubka pod perfektně nakreslenejma křivkama času taky není. Post efekt po vysvětlujícím videu samozřejmě je a až budeme rozebírat, kterej film jde na cestu časem nejpečlivějš, tak Primer jmenujem vždycky, ale co mi to teda dalo? ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s Isherwoodem, jit trochu naproti divakovi by neskodilo. Stejne tak jsem na to nemusel koukat jen jednim okem, to se tady rozhodne nevyplaci a i kdyz jsem to asi relativne pobral, samotna forma a scenar si opravdu vyzaduji hodne pozornosti. Coz nevim, jestli je uplne zabava. Dokazal bych si predstavit hollywoodsky remake, lepe napsany, zpracovany i zahrany a hlavne vstricnejsi, protoze by si to ten namet zaslouzil. P.S.: https://www.youtube.com/watch?v=tUzy-xPf0MI treba tohle pomuze na vysvetleni ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Snahe Carruth, který je rovněž autorem scénáře, se při jeho tvorbě maximálně soustředil na reálné vyznění dialogů, protože mu vadí, jak umělé rozhovory ve většině filmů jsou. (Pitrsss)
  • Shane Carruth uviedol, že zo získaných záberov môže byť vyrobený najviac 80-minútový film, konečná dĺžka snímky je 78 minút. Uviedol tiež, že pomer záberu bol 2:1. (Madsbender)
  • Film byl z velké části natáčen přímo v domě režiséra Snanea Carrutha. (Pitrsss)

Reklama

Reklama