Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,2miliónaTržby USA $1,502,188Tržby Celosvetovo $33,899,078Tržby za predaj DVD v USA $7,453,882 //počet predaných kusov 468,389║ Po technických stránkach celkom zvládnuté, po príbehovej dosť kostrbaté, nesúrodé. /videl v kine: 55%/ ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Recept na Noční hlídku: Vhoď do hrnce Matrix, Highlander, Blade, Pán Prstenů a Rabbit in your headlights, přidej starou baterku co ti zbyla z pionýrského tábora , babiččin korálkový závěs, pěticípou hvězdu a hrdinu co má hlášky typu: "davaj pelmeně". Opravdu výživný film. Hodně jsem si smlsla na ruštině a těším se na další díly. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý fantasy počin, ve střední části bohužel poněkud (hodně) zmatečný, a těžko pochopitelný, (proč se vlastně děje to, co se děje, a co že se to vlastně děje), ale přesto silně nadupaný, se skvělou atmosférou a surovým videoklipovým zpracováním. Rozodně sem se nenudil a dávám 5, s tím,že kritiku si nechám na druhej díl. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rusové si hrají na písečku, pokukují přitom po výtvorech Američanů či Novozélanďanů a jejich výsledné dílo se tomu v základech dost podobá. Jenomže je navíc jaksi méně uhlazené, špinavější, ostřejší a samotný pohled na něj vyvolá dosti rozporuplné reakce. Timur Bekmabetov se bez jakýchkoliv skrupulí vyžívá ve všech hračičkách, které jsou momentálně na filmařském poli k mání. Zrychlovaná a zpomalovaná kamera, která navíc všechno snímá přes temné filtry, fašisticky rychlý střih, za který epileptici zaplatí záchvatem a před ostrým hudebním doprovodem plným burácejících samplů by pokorně sklonili hlavu i pánové z Media Ventures. Jenomže scénář (ač je jeho námět jakkoliv originální) chvílemi silně postrádá hlavu a patu, vzájemné vazby mezi postavami často nemají ani základ logiky a jako celek působí nesmírně chaoticky, což při výše zmíněném stylu vyprávění zmate i toho nejpozornějšího diváka. A jako poslední hřebík do rakve je dle mého to, že chvílemi je to vlastně nesmírná nuda a že ty dvě hodiny jsou možná trochu moc. Ač je počet hlavních postav vcelku omezený, jediný kdo opravdu za něco stojí je hlavní hrdina Anton, který ač má něco do sebe, dokáže i on diváka řádně zmást ve stylu „co to sakra dělá?“. Ale, ač dávám průměrné hodnocení, je to spíš proto, že to všechno působí nějak „divně“ (a taky proto nedokážu pochopit, jak by mohla fungovat myšlenka panslavismu, když mají naši východní bratři úplně jiné vnímání). Ale on se nám pan režisér do druhého dílu (který budu napjatě očekávat) polepší a bude to mnohem stravitelnější, než tento kousek. Charašó? ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Wow! Nochnoj dozor je IMHO podobné překvapení jako Kontroll a zároveň důkaz, že ve východní Evropě může vzniknout kvalitní thriller (ať už akční, nebo fantasy). Ale myslím, že i podle obecných měřítek je ND velmi povedený film. Zápletka je docela zajímavá, konec překvapující (ano, těším se na další díly), herci sympatičtí, ruština mi nevadila, režie nápaditá a velmi dobře zvládnutá, fincherovské průlety kamer jsou cool ;-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Film vznikl podle stejnojmenného prvního dílu i u nás známé úspěšné série pěti knih Sergeje Lukyanenka. Pokračováními jsou „Denní hlídka“, "Šerá hlídka", "Temná hlídka" a "Poslední hlídka". Tyto knihy, kterých se jen v Rusku prodalo téměř 3 miliony výtisku, budou též zfilmovany a mluví se i o americkém remaku. (imro)
  • V Antonově pokoji můžeme na moment zahlédnout reprodukci Rembrandtovy malby „Noční hlídka“. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama