Reklama

Reklama

Recenze (4)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film má okrem toho, že sa má jednať o giallo, tak nalákal aj na to, že tu hrajú nádherné a vždy slušne hrajúce herečky Malisa Longo a Erika Blanc. Ale zas som mal obavy, keď som videl, že scenár bol pod taktovkou Renato Polselliho u ktorého som videl tri filmy, kde pracoval na scenári a ani u jedného z nich to nebolo viac než na 2*. A moje obavy sa naplnili. Film nemá tradičné trademarky gialla a horrorom by som určite tento film nenazval. Na začiatku je vražda a od nej sa odvíja príbeh a rozhodne v mojom prípade bol celkom predvídateľný, Takýchto filmov sa vytvorilo aj pred týmto veľmi veľa a tak aj to vypointované finále ma vobec neprekvapilo a niečo veľmi podobne som už videl niekde inde, ale teraz si nespomeniem kde. Ale zas musím uznať, že ma určitú tajomnosť aj atmosféru a tak tých necelých osemdesiat minút celkom v pohode ubieha. A musím este dodat, že  Donald O'Brien mi tu vobec nesadol, k tým kráskam sa sem on vobec nehodil, taký napríklad Giuliano Gemma by sa mi sem hodil viac. Bolo tu aj malo dramatických scén, vrážd ešte menej a tak okrem sympatických herečiek a miestami pôsobivej atmosféry film nemá viac čo ponúknuť. Je to medzi 2 a 3*, ale cítim, že tento je zatial najlepší film od scenáristu Renato Polselliho, tak sa prikloním k tomu vyššiemu hodnoteniu. Tak slabé 3*, ale zatial je to u mna aj tak  najlepší film od tohto celkom plodného scenáristu a režiséra. Hádam sa niekedy nájde film v jeho filmografii, ktorý ma osloví aj viac, ale nateraz je to práve tento, ktorý je u mna najlepšie hodnotením filmom u neho. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jednoduchý poselství - poukázat na to, jak je tento svět sobeckej, jak lidi využívají ostatní za účelem osobního zisku, jak se člověk přetvařuje a vědomě dělá ty největší hnusy jen aby docílil svého cíle a potom se radostně jen směje nad úspěchem. Polselli vkládal do svých scénářů vždy trochu filozofie. Tohle rozhodně není dokonalý giallo. Rozhodně to není horor, je to thriller. Má tu správnou trhillerovou atmosféru. Svým způsobem se tohle giallo dost podobá těm Lenziho (69-70, přetvářky, intriky, finanční motiv, nečekaný někdy až nelogický zvraty), bohužel jsem ale koukal jen s anglickými titulky, takže jsem nepochytil úplně vše. Nebudu psát ani o čem to je, protože bez vyzrazení celýho děje a jeho konce byste to nemohli pochopit. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raritní giallo, kekterému napsal scénář známý filmmaker Renato Polselli (to je jedna z věcí, která by mohla přilákat), bohužel ale něco podobného co se týče značně spletitého spiknutí (zde boj o dědictví odehrávající se mezi čtyřma osobama) už tu bylo a to v mnohem lepším ztvárnění. Viz například filmy "Lo strano vizio della Signora Wardh" nebo "Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave" (oba režie Sergio Martino). Lehké soft-core scény, nádherná Erica Blanc a Malisa Longo (které mají nakonec za sebou mnohem lepší žánrové filmy), Donald O'Brien mi ve své roli profesora moc nesedl, chtělo by to bejval někoho mnohem mladšího. Film si zaslouží být viděn snad jen kvůli těmto dvěma herečkám, jinak žádný velký zázrak, spíše nuda (nic skličujícího a děsivého), hudební doprovod byl ale dobrý. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je toto giallo raritní, rozhodně je ale naprosto mizerné. Tento film mohl vzniknout jen jako snaha režiséra F. D. Espinosy něco udělat se svojí nejspíš prachbídnou kariérou a pokusit se něco vytěžit na (už doznívající) vlně giallo-manie... Jenže s detaily si režisér hlavu příliš nelámal, např. v jednom záběru je světlo, v druhém tma a pak zase světlo; nebo pouštění gramofonové desky: kamera zabírá hrající desku Franka Sinatry, ale jeho hudba to určitě není. (Ta deska ale vznikla ve stejném roce jako film.) O chvíli později je v gramofonu deska jiná, ale hudba hraje stejná. Další velkou chybou je podle mne aluze na Beethovenovu „Osudovou“, když se má dít něco dramatického, tato hudba zní. Jenže to absolutně nefunguje, pocity se dostavily spíše opačné; vůbec mne několikrát napadlo, zda to není (černá) komedie na gialla... Některé momenty jsou docela působivé, ale bohužel i příběh patří mezi ty snadno čitelné. SPOILER: Znovu ty odfláknuté detaily: tvář zakrytá plnovousem, ale stejně je evidentně ženská, taková chyba odhalí dopředu opravdu hodně. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama