Pozitivní seriál z prostředí italských Alp. Člen lyžařského závodního týmu (Gustavo Thoeni) svůj závěrečný závod bohužel o setinu sekundy prohrává. Tím však nic nekončí, nýbrž začíná. Jeho nejlepší kamarád a kolega invalida vyráží do boje. (Svata)
Snímek z prostředí sjezdových lyžařů se zaměřením na situaci kolem italského týmu. Přestože veterán Thoeni s vysokým startovním číslem závěrečný závod na rozježděné trati nevyhraje (asi tak o setinu sekundy), tak svou jízdou donutí svého invalidního kolegu vstát z vozíku. Na to se nezapomíná.(28.1.2009)
Až po úspěchu Olgy Charvátové v Sarajevu jsem změnil pořadí nejdramatičtějších okamžiků ze sjezdového lyžování (nepočítaje ty vlastní:-). Gustavo Thoeni obstál i před kamerou aneb na co všechno můžou posloužit lyžáky... Kdo ví, do jakého žánru by zapadl film, v němž by hrál Thoeniho svěřenec - Alberto Tomba - taky sportovní?(4.1.2011)
Kdysi jako malé holce se mi tenhle film o lyžařích v hlavní roli s Gustavo Thoenim moc líbil. Dnes vůbec nevím, jak by obstál. Docela bych ho znovu ráda viděla.(19.9.2007)