Reklama

Reklama

Padesátnice Brenda Gecková (v podání Kirstie Alley) je, jak se zdá, žena bez jediné morální vady a je pilířem společenství, jež dobrovolně pomáhá potřebným. Ale pak se stane něco zcela nečekaného. Její adoptivní devatenáctiletá dcera Marie uteče s dvouletým Jeremym od rodiny a děsivý příběh, který vypráví Philipu Rothmanovi (Will Patton), odhalí události, které byly u Geckových na denním pořádku. Sexuální zneužívání, týrání a otrocká práce jsou jen částí z nich. Brenda je zatčena, tvrdí však, že se jedná o nedorozumění a hodlá využít všech možností, aby Marii zničila. Pak však promluví i další svědci a hříchy rodiny Geckových narůstají do obludných rozměrů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Swatcha 

všechny recenze uživatele

Děj snímku se rozprostírá do období cca 18ti let. Zavede nás do prostředí naoko perfektně fungující rodiny, která si postupně osvojila deset dětí o které se dokonale stará. O mírné rozčarování se postará první matčino nabádání malé dcerky ke krádeži, kdy si však ještě řeknete: "No, uživit je všechny standardním způsobem není nic jednoduchého". Následuje však smršť násilí, žhářství, mafiánských postupů "jestli odejdeš, zabijeme tě" a po chvíli už je jasné, že máme před sebou šíleného sociopata využívajícího své adoptivní ratolesti k páchání trestné činnosti. Na základě udání jedné z adoptivních dcer se rozjíždí série zatčení a následné soudní líčení. Hlavní část filmu pojednává o zpočátku beznadějném přesvědčování a následném podání svědectví členů rodiny v soudním procesu s adoptivními rodiči ... Nejedná se sice o žádný kinematografický skvost, Kirstey Alley už dávno není onou prsatou kráskou z Kdopak to mluví, ale její herecký výkon filmu dodává přesně to, co chybí kostrbatému scénáři a ostatním hercům -> věrohodnost. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

To byl ale dementní zvyk dávat k dárkům účtenky a ukazovat obdarovanému kolik dárek pro něho stál. To ale nebyla jediná věc, nad kterou mi zůstal rozum stát. Byla jsem šokovaná tím, jakého kostlivce ve skříni může mít jedna úžasná rodinka, i když tohle byl mega pytel kostí. Jak jim to vůbec mohlo projít? Chtěla bych vidět Kirstie Alley hrát nějakou zákeřnou bestii. Ona to umí prodat v obličeji. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Brenda Gecková byla vždy pro všechny vzorem dokonalé ženy. Věnuje spoustu času i peněz dobročinnosti, stará se o sirotky a nikdy nikomu neodmítne pomoc.Všichni ji mají rádi a obdivují ji. Jenže pak z domu Geckových uteče devatenáctiletá Marie a obrátí se na prokurátora s šokujícím vyprávěním o pekle, které u Brendy prožila. O sexuálním zneužívání, psychickém i fyzickém týrání, otrocké práci, krádežích, k nimž Brenda nutila děti, ale také o únosech, žhářství a podvodech. Šokovaný prokurátor se rozhodne zjistit, co z toho je pravda a co se skutečně v domě děje. Film vychází ze skutečných událostí, jenže se jedná o televizní zpracování a tak se dočkáme poměrně krotkých scén namísto nějaké drastičnosti, při které kamera ani moc neasistuje. Výsledek mohl být ještě mnohem lepší a znepokojivější vzhledem k několika podobným případům, které byly v nedávné minulosti v médiích odhaleny. Výsledek je sice slabší, ale i tak stojí za pozornost, už třeba tím, jak je tlustá Kirstie Alley ve své roli odpudivá. Mé hodnocení: 60% ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Sílu extrémního příběhu filmové zpracování kvalitativně spíš poškodilo. Po skončení byl dojem nula, ale měla jsem pocit, že mi sousedka přes plot vyprávěla něco otřesného o nějaké šílené rodině, která na první pohled vypadala charitativně. Ale mluvila nesouvisle, nedokázala popsat žádné oběti, ani pohnutky sociopatů. O soudním procesu se zmínila jen jakoby mimochodem, takže jsem jen v duchu litovala ty chudáky, ale soucítění se nedostavilo. Asi sousedka neumí vyprávět příběhy, nebo je to jen klepna bezcitná. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Navonok je to vzorná rodina, ktorá je mimoriadne aktívna v sociálnej sfére. V skutočnosti však ľudí vykorisťuje a zotročuje... KOMENTÁR: Základný príbeh vychádza zo skutočnosti. Film Vás vtiahne do deja a ani súdne pojednávania nebudú pre Vás nudné. Obetiam budete držať palce, aby zločinci dostali spravodlivý trest. Čo hádam najviac teší je fakt, že aj v našej dobe sa dá dovolať spravodlivosti. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Příběh je inspirován kriminálními činy Frances Burt. (jakubmoravec)

Reklama

Reklama