Reklama

Reklama

Děti z Kouřové hory

(seriál)
  • Nový Zéland Children of Fire Mountain (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh odehrávající se na Novém Zélandu na počátku 20. století líčí střet mezi světem Maorů a bílých osadníků. Hlavním motivem je záměr Sira Charlese Pembertona postavit na území Maorů lázeňské sanatorium. Další linií příběhu je postupně vznikající přátelství mezi Sarah Jane (vnučkou Sira Charlese) a Tomem (synem majitele hotelu, kde Sir Charles bydlí). Výraznou postavou je i Doomey Dwyer. Ten se dostává do konfliktu se zákonem díky nelegální výrobě alkoholu, který pak prodává Maorům. Seriál získal ocenění ve třech kategoriích na Feltex Television Awards. (mibara)

(více)

Recenze (41)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.2.1984, réžia slovenského znenia = (ČST Bratislava)+SLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: GO CRAZY / NOVÝ ČAS = 4.5.2010 - prvé DVD vydané čisto so slovenským dabingom aj pre ČR. Bohužiaľ nie preto, žeby snáď český distribútor odrazu začal brať ohľady aj na slovenských divákov. No narozdiel od pôvodného pražského dabingu ČST, ten pôvodný slovenský vyrobený pre ČST Bratislava sa CHVALABOHU zachoval. (4.5.2010) ()

gachik 

všechny recenze uživatele

Klasika mého mládí. Kdysi dávno mě seriál fascinoval, pořád jsem si kreslil sopky:-). Když vyšel v roce 2010 na DVD, bál jsem se si ho pustit, abych si nezkazil vzpomínky. Naštěstí jsem se k tomu dokopal a dopadlo to tak, že mě chytil stejně jako kdysi. Posledních sedm dílů jsem dal v kuse až do pozdních nočních hodin... a to musím brzy ráno vstávat do práce. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný novo zélandský televízny seriál som ako malý chalan pozeral s doslova zadržaným dychom. Domorodí Maorovia boli pre mňa strašidelne exotickí. Stret bielých osadníkov s pôvodnými obyvateľmi Nového Zélandu ma detsky fascinoval a do iste miery ovplyvnil môj televízny vkus. Dnes už by som len veľmi matne vedel opísať dej a nespomenul by som si ani na jedno meno postavy z tohto titulu. No seriál "Deti z Dymovej hory" mi hlboko utkvel v pamäti. Je to skoro zabudnutá nostalgia na ktorú iste nikdy celkom nezabudnem. Spomienka na detstvo. *** ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...pamatuju si, že v dětství se mi to moc líbilo...ovšem shlédnuto dneska zhruba po 20ti letech - nebavilo mě to ani s přetáčením. Jediný co si pamatuju byl děsivej sůva Duajér a strašidelně pomalovaný maoři. Ani jedno tak na mě už dnes nepůsobí a netuším, co mě v dětství na nich tak fascinovalo...inu dětské strachy... (:o) Naproti tomu třeba Brůna ze Studny na mě působí děsivě i dneska... ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Nepřidám se k ostatním. Nostalgie se nekoná.  Taky si seriál pamatuju ještě z dob, kdy na všech dvou československých TV programech bylo lautr hovno co k vidění. A tak producenti nakupovali takové skvosty, jako jsou Děti z kouřové hory, Bílý kamínek a pod. Ošklivé a protivné dětičky prožívaly dobrodružství, která nebyla ničím zajímavá a jediné, co bylo ke koukání, byly přírodní scenérie, které mě jako 12letého kluka nijak nebraly. Takže jediná výhoda seriálu byla, že mě u obrazovky moc neudržel... ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama