Reklama

Reklama

Ride Lonesome

  • Slovensko Osamelý jazdec
Trailer

Obsahy(1)

Lovec hlav (Randolph Scott) už zase zajal nějakého desperáta. Teď ještě lumpa dopravit do nejbližšího městečka, dokud šibenice stojí. To, že mu je následně v patách desperátův bratr (Lee Van Cleef), Lovce hlav tentokrát příliš nevzrušuje. Začíná tak klasický western s výjimečně nepřímočarým dějem a zajímavou pointou. (kagemush)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do třetice Boetticherův western se Scottem v hlavní roli a do třetice totéž. Skupina mužů a jedna žena, která převáží trestance z bodu A do bodu B a každý má vlastní motivaci. Na papíře to zní dobře, ale je to naprosto mizerně zahrané a zrežírované. Scott je starý, nevýrazný a nesympatický, Coburn má vedlejší roli stejně jako van Cleef a jede to v naprosto mrtvolném tempu od začátku až do konce bez jediné vzrušující scény. A opět nechybí banda zlotřilých indiánů na odstřel, kteří se chovají jako tupci - útok s kopíma proti puškám a ve stylu pojedeme na ležení a budeme jezdit dokola, než nás postřílí. 2* za slušný scénář. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Lovec lidí chytne psance a veze ho do města údajně za účelem oběšení, pravým cílem je však krevní msta. Osamělý jezdec jednoznačně bodoval u kritiky: Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete; Snad nejlepší béčkový western všech dob (Dennis Schwartz - Ozus' World Movie Reviews); Krásně napsané Burtem Kennedym - malé mistrovské dílo (Geoff Andrew - Time Out ); Ride Lonesome nikdy nezahraje falešnou notu (Jeffrey M. Anderson -Combustible Celluloid)... Navíc zde hraje mladičký Lee Van Cleef a začínající James Coburn, k tomu krásná a výrazně vyvinutá blondýna Karen Steele v roli čerstvé vdovy (v reálu s ní režisér Boetticher měl tehdy vážný románek). Tak proč jsem se já jako milovník westernů chvílemi kousal nudou? Možná je na vině nedostatek akce a napětí, možná nevýrazná režie. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=G3AZJv43cb4 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

U westernu "Ride Lonesome" už je vidět, že waynovské postavy nebyly až tak zajímavé a bylo potřeba přijít v žánru s něčím zajímavějším. Tenhle western má tak příjemně špinavé a upocené chlapy, stejně jako jednu krásou ženu, že výborně funguje už jen po této stránce. Pak ale nechybí ani příběh, který je zajímavý a nakonec dojde i nějakého toho překvapení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Western, kde sú všetky postavy zaujímavé a charizmatické. Western, pri ktorom pri pohľade na Karen Steele pochopíte, prečo boli chlapi kvôli ženám ochotní riskovať život. Zápletka má síce klasickú westernovú kostru, avšak je napísaná pomerne neotrele a vďaka nastolenej situácii sú postavy v neustálom napätí. Western, ktorý nepatrí medzi tie vysokorozpočtové, avšak komornosť mu sluší. Je škoda, že bol v televízii odvysielaný v orezanom formáte (že vraj bol natočený ako širokouhlý) a ktorému neuškodil ani slovenský dabing. Kino a pôvodné znenie by mu však slušali viac. BTW stále nemôžem prísť nato, ako zatknutí zločinci v putách chodili na potrebu a filmári sa tomuto zobrazovaniu vytrvale vyhýbajú. 70%. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch westernů, který by si zasloužil remake (prosím, prosím ať to někoho napadne), protože příběh je super, ale není zas tak dobře provedenej. Hned první konfrontace s banditou je nevěrohodná. Vždyť Scotta mohli snadno obklíčit, nebo zastřelit, ale bandité dostanou záchvat dobromyslnosti a Scottovi střílí jen pod nohy. A třeba u prvního záběru toho stromu bych si dokázal představit mnohem vygradovanější hudbu a tenzi. To měl být naprostý vrchol filmu. Napínavý film buduje napětí, které časem stoupá, až dosáhne maxima, nebo napětí může stoupat a klesat a pak v jednu chvíli vygradovat na maximum, ale nikoliv jako zde, že se drží pořád skoro stejné linie. Je to škoda, protože nápadů bylo dost, ale každá potencionálně vynikající scéna je nedotažená. I to odhalení tajemství postrádá potřebnou sílu. Ještě k hercům. Scott si vybral trochu slabší chvilku a vypadá dřevěně, Karen Steele jde naopak lehce přes čáru, Cleef, Roberts a Coburn ve vedlejších rolích jsou výborní. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • James Coburn v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama