Reklama

Reklama

Příhody dráčka Soptíka

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Itálie, 1975, 28x25 min

Režie:

Toni Pagot

Předloha:

Nino Pagot (komiks)

Hrají:

Paolo Torrisi

Obsahy(1)

Kdo by ho neznal. Malý dráček Soptík, který si i přes rozhořčení svého otce vzal do hlavy, že se stane hasičem. Nicméně nejspíš díky nedostatku pracovních míst u požárníků si Soptík nakonec vyzkouší řadu různých povolání, jako vlakvedoucí, tajný agent, astronaut, nebo fyzik. Nic není tomuto malému dráčkovi za těžko a přes to přese všechno stále touží po jediném - stát se hasičem. (Fary)

(více)

Recenze (75)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Velmi miloučký a krásně nakreslený vodu milující dráček (Soptík) v podání perfektního Mirka Vladyky versus nádherně mrzutý vodu nesnášející drak otec (Dejmal) s jako vždy geniálním Jirkou Sovákem. Tato dvojka českých herců dodala těmto dvěma drakům tu pravou šťávu a s dokonalou animací je to jasně na plný počet bodíků. P. S. Také lord v podání "velebnosti" p. Kopřivy (Slunce, seno..) je fantastický. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Všichni draci, kterým jsem usekl nějakou hlavu, byli zlí chrliči ohně s chutí požírající princezny a tak tento propagandistický seriál o hodném dráčkovi považuji za nebezpečný pro děti. Jenže z pohledu dospěláckého odstupu musím konstatovat, že se jedná o seriál zábavný a to malé, zelené, věčně běhající s vědrem vody, mě docela dost bavilo. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Co to je za draka??? Místo aby požáry vyvolával,tak je chce hasiti,hahahahaha!:)))) Nedivím se,že jeho otec z něho nebyl moc odvařený,checht. Těm klukům italským,se zase něco povedlo. A to nepočítám tu genialitu u které jsme se chechtali jak ti blázni celá ta naše obskurní famílie...Co se děje v trávě či tak nějak. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Soptík je skutku jedna z československých animovaných legend osmdesátých let. Jeho úroveň je bohužel poněkud kolísavá a jednotlivé nápady se dost často opakují, což je místy dobrý vtip a místy to trochu nudí. Ba co víc. Tvůrci se dokonce nezdráhali používat jednu a tutéž animaci několikrát a to v různých epizodách. Samozřejmě nemluvě o tom, že i neustále opakované schéma v jehož rámci je Soptík vždy nesmírně šikovný, nakonec se dojme a všechno spálí, podvacáté už trošičku nudí (jistě jsou i takové epizody, kde se věc nakonec odehraje poněkud jinak)... Celkový dojem (vhledem k určitému nadužívání nápadů i animaci): 70% PS: V současné době v češtině dostupné vydání na DVD žel neobsahuje všechny epizody. Z celkových 28 je jich na DVD s českou podporou dosti nepochopitelně pouze 19. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejmilejších dětských večerníčků o dráčku Soptíkovi, který se moc toužil stát požárníkem, což se otci značně příčilo. Naštěstí tu měl přítele lorda Coxe, který mu dohodí nějaké to zaměstnání. Soptík vždy vyniká, ale pak se projeví jeho dračí sklony a ovoce své práce spálí k radosti svého otce. 100% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama