Reklama

Reklama

Král Šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman king (více)
Japonsko, (2001–2002), 24 h 32 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Nana Mizuki, Romi Paku, Takehito Kojasu, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Mami Kojama, Masaja Onosaka, Mika Doi, Šin'ičiró Miki, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Epizody(64)

Obsahy(1)

Za jedné měsíční noci slyši Morty zvuky přicházející směrem od hřbitova. Setká se s podivným hochem, který, přesto že je obklopen duchy, vypadá šťastně. Když řekne tento zážitek druhý den ve škole, nikdo mu nevěří. Morty nevěří vlastním očím, když mu představí nového žáka ve třídě, Yoha, kterým je právě chlapec ze hřbitova.Yoh řekne Motrymu, že přišel do Tokya, aby se spojil s mocnými duchy. Morty zavede Yoha do muzea, kde je vystaven slavný meč, který v minulosti používal Amidamaru. Říká se, že z něj v noci padají slzy. Setkají se s Mosukem, duchem kováře, který jej ukoval.Morty se setká s Tao Lenem, šamanem, který je pod ochranou ducha čínského mistra v ovládání mečů. na rozdíl od Yoha se Tao Len zdá být nebezpečným. Tao Len roztrhne vedví vůz a prohlásí, že svět nepotřebuje jiného šamana, než jej. Tao Len pronese, že on bude králem šamanů.A tady začíná cesta plná dobrodružství a tajemství. (Damien1408)

(více)

Recenze (56)

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Actually, Kráľ šamanov bolo moje prvé anime, ktoré som poctivo pozerala od prvého po posledný diel a asi i jeden z mála seriálov na Jetixe, ktorý rozprával kontinuálny príbeh. Nj, to boli časi, kedy som ako decko prišla domov zo školy, pustila Supermax / Fox Kids / Jetix a fičala na ňom do večera. Pretože tam skrátka bolo čo pozerať a mnohé z tých seriálikov by obstáli aj v skúške času (Život s Louiem, Co je Andy?, Třída číslo 402 apod., to sú dodnes absolútne srdcovky). Dnes už neviem, čo presne som na tomto seriáli tak milovala, či to bol hlavne úžasný humor, myšlienka alebo súboje, ale to je jedno, pocit ostal. Pocit, ktorý som mala pri poslednej scéne, keď oblohou letela kométa a zahrala titulná skladba... Zimomriavky. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takový normální dobrodružný a místy celkem i vtipný shounen s dostatečně zajímavým příběhem a pestrými postavami. Jako tady snad všichni, i já jsem ho sledovala na Jetixu, i když mi chvilku trvalo než jsem mu přišla na chuť, protože na první pohled mi přišel jako strašná blbost. Ale pak jsem mu dala šanci a ejhle, vyklubal se z něj docela dost povedený kousek. Samozřejmě v originále je ještě o třídu lepší. Pěkná animace, český opening znám zpaměti, ty japonské jsou strašně uřvané a moc se mi nelíbí. 7,5/10 ()

Reklama

Bowser 

všechny recenze uživatele

Na Jetixu jsem vyrůstal. Samozřejmně nejdříve tuším FOX-KIDS? až pak to byl Jetix, teď to je zase Disney Chanel, na který už nekoukám. Myslím si, že tenhle seriál mě bavil na Jetixu ze všech nejvíc. vždy jsem se těšil na další a další díl a nechtěl jsem ani jeden zameškat. Pamatuji si na parádní boje a příběh. Zkrátka to byla slušná podívaná. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Zbožňovala jsemten seriál. Zamiovala jsem si grafiku, jména a příběh. Viděla jsem ho třikrát a pamatuji si, že mě neomrzel. Zváštní. Dodnes se mi líbí a ráda na něj vzpomínám. Máloco mě z animáků takhle okouzlilo. Chtěla jsem dokonce pojmenovat psa po hlavním hrdinovi a jeho duchovi (díky Merline, že to nevyšlo, už vidím jak na něj dneska takhle volám "Amidamaru Asakuro!" ) ()

Nayl 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli som vyrastala a nemôžem si pomôcť, ale stále ho zbožňujem. Sledovanie ich cesty, získavanie nových priateľov a bojovanie proti nepriateľom som vždy milovala. Niektoré ich hlášky ma dostávali do kolien, preto sa mi Král Šamanů vryl hlboko do srdca. Najviac mi je ľúto, že nenatočili pokračovanie, ale už som sa po toľkých rokoch s tým zmierila. Tak "zobuď svoju dušu a temný oheň zhasni..." :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Distributor 4Kids si upravil původní verzi seriálu z Japonska, díky čemuž jsou dvě verze seriálu – japonská a anglická. 4Kids verze má jinou znělku, přeložené či odstraněné japonské nadpisy, vycenzurované či upravené kříže, některé zbraně vyměněné za bezpečněji vypadající, menší výskyt nahoty a krve, odstraněné cigarety atd. U nás na TV Jetix a DVD vyšla anglická verze. (Vitox)

Reklama

Reklama