Vishwatma
Akční / Komedie / Thriller
Indie, 1992
toma.baza
Inspektor Prabhat Singh je vyslán z Indie do Keni, aby získal důkazy proti kmotrovi Azghar Jurhad, který navenek vystupuje jako bezúhonný občan.(18.7.2006)
Gaja Gamini
Spoustu věcí mi připomínalo Tridev (od bratříčkování, podobného obsazení až po nevyhnutelný taneček děvčat v doupěti hlavního záporáka), a přesto není podoba tak zjevná, že by jsme mohli film označit za kopii. Stejně jako tridev je i Vishwatma typická masala let 90-tých, se spoustou akce, chybek, které vás nezajímají, skvělými písněmi a hlavně poskytující výbornou zábavu. Začínám vážně fandit Sunny Deolovi, a moje láska k Naseeruddinu Shahovi jen roste s každým dalším filmem. Bylo také skvělé vidět Divyu Bharti, i když člověk si vždycky vzpomene, že jí zbýval jen rok života. Měla opravdu talent, škoda, že ho nemohla plně rozvinout. Stejně tak se člověk ptá, co se stalo s herečkou známou jako Sonam - protože byla krásná i talentovaná, ovšem mnoho filmů nenatočila. Amrish Puri je pro mě nejlepší "zloun" všech dob. Často se stává až karikaturou, ale jeho energie a charisma jej dělají hrozivým v každé vteřině.(15.3.2012)