Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem pyšnej na Stevena za to co dokázal v 90 letech (a to že jsem!), tak poprvé v tomto tisíciletí se můžu konečně poklonit snímku z éry "sádlo Steve" a to právě filmu Země krvavého slunce! Suprových 97 minut, plných akce, parádních soubojů, mečů, katan a nožů, klasicky poučujícího Seagala, který má po dlouhé době i culík - super! Navíc, jeho tučný obal co nosí v posledních 10-15 letech schoval stylově pod luxusní kabát, podobnej jakej má textař a basák právě Kabátu Milda Špalek na koncertech šňůry Banditi di Praga... No jsem nadměrně spokojenej!!! Vždy si rád pustím tuhle akční bombu! 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je přesně ta doba, kdy Seagal ztloustnul nejvíc a hrál v těch největších sračkách, které kdy světlo světla vůbec mohly spatřit, počínaje Poslední misí, ta se teda mezi všemi neskutečně vyjímá. To oproti tomu Země krvavého slunce ještě docela ujde a pro fanoušky je to ráj na Zemi, ale i tak je to nesnesitelná nuda, která prostě nudí a nudí a nudí. Chvilkami ale i tak dokáže pobavit. Steven Seagal pře svůj kamenej ksicht občas dokáže nevídané kousky a i tady to není výjimkou. V roce 2005 je tohle asi Seagalův nejzářivější a nejzajímavější film. Ostatní jsou už jen pouliční splácaniny s tukovou koulí v hlavní roli. I když si ale prošel peklem, zdá se, že se mu přecijenom začíná zas dařit. Ale i tak rok, kdy vznikl tenhle film je jeden z nejhorších Seagalových, které dle mého kdy mohly být. ()

Reklama

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Už zo začiatku obrovská nuda, totálne neprehladné bojové scény, hlavne tá na poschodí nad herňou bola priam utrpenie, pretože namiesto ukázania Seagalovej techniky ho ukážu z čelného pohladu šermujúc rukami. Hrôza, ten záver dáva filmu aký taký zmysel, ale ak porovnáme tieto filmy s Jetom Li alebo Tonym Jaa tak by 80 až 90% Seagalových filmov malo odpad. No keď tak rozmýšlam asi aj majú :) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Dřív mě tenhle film z video Seagalovek přišel jako nejlepší, ale teď mě na opakované shlédnutí až tak nebral. Pořád je určitě o třídu výš než většina ostatních skvostů velkého sádla z té doby o té dnešní ani nemluvě. Nicméně film mě místy dost nudil. Mimo úvodní přestřelky se Seagal v první půlce filmu předvede jenom v jedný krátký bitce. Akce tu opravdu moc není. Za zmínku stojí finále kde Seagal a jeho meč rozsekají Yakuzu na hadry. Takže budiž. Nakonec lepší 2* i záporáci mě tu celkem bavili.40% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Když Štefan začínal, tak to byl můj hrdina, od kterého jsem se chtěl naučit bojovat. Čas se však nedá zastavit, můj hrdina opuchl (zřejmě alergie) a v některých chvílích ve mně vyvolal pocit, že dneska už bych ho složil. Na druhou stranu musím uznat, že jsem viděl minimálně deset filmů, ve kterých je ještě daleko trapnější. Tohle se celkem dalo přežít. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Během souboje na ulici s partou mladých mafiánů má Travis Hunter (Steven Seagal) kabát zapnutý. V přiblíženém záběru, kdy protivníka odzbrojí a přetočí jeho typickým chvatem, jde však vidět, že má kabát rozepnutý. V dalším záběru již má kabát zase zapnutý. (rublik05)
  • Pracovní název filmu: Yakuza. (Stocki)
  • V první bojové scéně s mladými mafiány na ulici jde vidět, že složitější chvaty a pohyby dělá místo Seagala jeho dublér. (rublik05)

Reklama

Reklama