Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žena z „prokleté“ rodiny je propuštěna z psychiatrické léčebny a brzy se začnou objevovat rozřezané mrtvoly. (JasonCZ)

Recenze (9)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„A Night to Dismember“ není úplně špatný film, naopak si myslím, že svým zvláštním pojetím a celkovým stylem, s jakým byl natočen, je docela zajímavý, ale přece jen se v něm ztrácí schopnost kohokoli vyděsit, a prostě se hraje jen na to, jestli na lehce krvavou hru skočíme, nebo ne. Mně se úplně skočit nepodařilo a snímek je pro mě spíše zajímavůstkou, než opravdu dobrým filmem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film, který je ale tak špatný až je zábavný. Hlavní vražedkyně zabije dva kluky(kteří v nějakých 20 letech hrají na babu, navíc střih se stokrát opakuje takže vidíme jedny a ty samé záběry). Po několika letech se vrací domů a jelikož jí nikdo mezi sebou nechce začnou předstírat smrti. Je to strašná konina azároveň je neuvěřitelně levná, plno střihů se opakuje, od utíkání, po máchání sekerou, hudba tu sice je ale tak divně zakomponovaná že se člověk jenom divý jestli mu nevypadnul zvuk. Vražd tu je sice dost ale není tu nic zapamatování hodný. Celý film se drží jako takový dokumentární a film vyprávý policajt ale to vyšetřování je poměrně stupidní. Sice to jenom kritizuju ale taky mě to hodně bavilo a těch 70 minut jsem se nenudil. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Režisérka Doris Wishman - Ed Wood v ženskom tele, predstavuje svoju dnes už kultovú klasiku “A Night to Dismember“, kultovú ako aj DVD vydanie štúdiom “Elite Entertainment“ tvrdí. “Kultová klasika“ – to je pojem, ktorý je niekedy ťažko vyložiteľný, jeho uchopiteľnosť bez potrebného pozadia minimálna, preto rád preložím. Všetok záujem okolo “A Night to Dismember“ vychádza z toho, že takto zlý film nie je možné natočiť len tak na počkanie, ale aby vôbec vznikol treba objaviť (j)elitu medzi (j)elitou. Doris Wishman ako filmový samouk má potrebné množstvo vlastných deformačných kvalít na to, aby dosiahla ku Olympu všetkých sračiek, ktoré svet splodil. Hororové Z-ko, brak v štýle slasherov ako THE GHASTLY ONES, BLOOD FEAST a iných skoro bezrozpočtových šialeností, sa v roku 1979 snaží ako malý Jason Voorhees z FRIDAY THE 13TH dostať na hladinu, ktorá znamená svet, aby si pre seba mohol uchmatnúť niekoľko dolárov a veselo klesať ku dnu kde právom patrí. Ale nie všetko je také jednoznačné. “A Night to Dismember“ stále múti hladinu. Jeho pravá tvár z roku 1979 je nenávratne preč (nehoda pri post-produkcii v newyorských laboratóriách “Movielab“ – zničenie značného množstva filmového materiálu snímku). Po štyroch rokoch resuscitačných prác a plastickej operácii sa ale k pôvodnému distribučnému zámeru opäť vracia. Katastrofa. Vraciam. Snaha sa ale cení. Nakoľko sa v dobe vzniku filmu zámerne upustilo od nahrávania zvuku (finančné dôvody), dialógy postáv a akékoľvek zvukové efekty neexistovali. Vzniká nemý “A Night to Dismember“. Nehoda v “Movielab“ pridáva k nemému označeniu aj titulok “deravý“. Z toho dôvodu sa javí použitie rozprávača (detektív Tim O'Malley) ako najlepšia možnosť eliminácie nemého filmu a deravých scén. Tim to ako tak zvládol. Hluché miesta scenára doplnil, dialógy vyplnil. Smola je však tá, že sračka sračkou zostane. Môže sa zmeniť len jej konzistencia. PS – pre hudobný doprovod boli použité slučky znejúce už v spomínanej klasike (!) THE GHASTLY ONES (1968). Ale predsa len niečo zaujalo. Boli to gore efekty a zábavné gore efekty. Inak samozrejme WOW :-) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Ubíjející vyvražďovačka, na kterou jsem náhodou narazil a doteď toho lituji. Asi nejvíce zarážející byl nepřetržitý hudební doprovod. Netradiční je i nepřítomnost dialogů (vyjma několika slov), jinak celý film odvypráví vypravěč. Jediné co potěší je krátká stopáž - přibližně 69 min. A pokud si někdo libuje v kvalitním a detailním gore, tak ať se tomuto vyhne obloukem. Vraždy jsou neskutečně umělé, až nastíněné. Jednou mi to stačilo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně ten typ, kdy je to tak špatný, až je to dobrý. Samantha Fox v hlavní roli jako... Vicky, která před pěti lety zabila dva přiteplený sousedovic kluky. Teď už je z toho vyléčená a zpátky doma, jenže to se nelíbí jejím dvěma sourozencům, kteří ji chtějí dostat zase zpátky do blázince. A někdo začne masakrovat. Jo a, Susan omylem spadla na sekyru:D/ Vážně, je to spíchnutý jak dětma na základce o dvouhodinovce výtvarný výchovy. Hlavně po zvukový stránce - naházený páty přes devátý, zpětně namluvený, do toho dramatizující vypravěč. No a za kamerou místy stál nějaký na ulici sebraný footfetišista. Je tak nějak úplně jedno kdo zabíjí, gore je ale kupodivu odvedený velmi dobře. Prostě totální mess, což je nejspíš ale dáno údajnými problémy se vznikem filmu. Točilo se to ve více obdobích a podobně. To přesně sedí. Nakonec je to tak asi dobře, dopadnout to jak původně mělo, možná by se jednalo jen o další nudnou a tuctovou osmdesátkovou vyvražďovačku. Takhle to byla sranda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na Long Islandu, pozdější dotáčení probíhalo v Queensu. (Terva)
  • Několik zdrojů tvrdí, že podstatnou část filmu zničil nespokojený pracovník a režisérka pak musela snímek slepovat, jak se dalo, a dotáčet některé scény. (Terva)
  • Doris Wishman natáčela u sebe doma a bez zvuku. Snímek byl dodatečně nadabován. (Terva)

Reklama

Reklama