Reklama

Reklama

Small Deaths

všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 1996, 11 min

Režie:

Lynne Ramsay

Scénář:

Lynne Ramsay
(další profese)

Recenze (3)

Matty 

všechny recenze uživatele

V Glasgow narozená fotografka Lynne Ramsay absolvovala studium kamery na londýnské filmové škole krátkometrážním triptychem zpracovávajícím tři její vzpomínky na dětství. Film byl uveden v Cannes, kde obdržel cenu poroty. Zastřešujícím tématem všech tří krátkých příběhů, pracujících podobně jako pozdější filmy Ramsayové s motivy násilí, odloučení a samoty, je zánik nevinného dětského pohledu na svět při konfrontaci s drsnou realitou, ať už jde o konflikt mezi rodiči, smrt zvířete nebo kruté dětské hry. Vše očima dívky, pro kterou jsou tyto události nečekaně a nepříjemně brzkou přípravou na dospělost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tři krátké povídky v jednom 11ti minutovém krátkometrážním filmu od L. Ramsay. Druhý příběh Holy Cow se mi asi líbil nejvíc. Celkově mě to ale až tak neoslovilo. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Kratkometrazny trojfilmik (Ma and Da, Holy Cow, Joke) nie moc znameho Lynne Ramsaya...ktory sa pokusa postupne zobrazit zivotnu ciaru holcinky Anne Marie. Vsetky tri vsebe nesu akusi uz dopredu predurcenu neistotu...a pád v jej nasledujucom buducom zivote... ()

Reklama

Reklama