Reklama

Reklama

Má kůže mě zabíjí

(TV film)
  • Velká Británie Our Lives: The Girls With Too Much Skin
všechny plakáty
Velká Británie, 2008, 45 min

Obsahy(1)

V Británii žijí dvě rodiny, jejichž dcery trpí vzácnou dědičnou nemocí kůže, která dívkám způsobuje obrovské každodenní trápení...  Dana se narodila s vrozenou nemocí jménem harlequin ichtyosis, která způsobuje nadměrný růst kůže, která potom zrohovatí a popraská. Dříve na tuto chorobu všechny děti zemřely. Dnes některé přežijí díky vysoké úrovni medicíny. Lék však nadále neexistuje.
Když se Lucy narodila, rodiče byli v šoku a nečekali, že se dožije vyššího věku. Lucy přes všechna očekávání oslavila dvacítku. Mezitím se rodiče rozhodli mít další dítě. Pravděpodobnost, že bude také postižené, byla jedna ku čtyřem. A Hannah se skutečně také narodila s tímto prokletím. Dívky se musejí mýt dvakrát denně a průběžně odstraňovat přebytečnou kůži, což je velmi bolestivé. Hannah navíc trpí mozkovou obrnou, tudíž potřebuje ještě víc speciální péče.
Lucy a Hannah si navzájem pomáhají. Lucy zrohovatělá kůže poškrábala oční rohovku, takže je na jedno oko slepá.
Sestry jsou velmi výjimečné, protože k jejich narození bylo třeba, aby byli nosiči genu oba rodiče. Pravděpodobnost, že se takoví jedinci sejdou, je jedna k milionu… (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama