Reklama

Reklama

Kouzelný klíč

  • USA The Indian in the Cupboard (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kouzelný klíč vypráví půvabný příběh devítiletého Omriho, jemuž se díky tajuplnému kouzlu skrytému v kouzelné skřínce podaří oživit hračku — indiánského bojovníka zvaného Malý medvěd. Společně prožijí nádherné dobrodružství plné zázraků a nečekaných překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Nach 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl naposledy před 20 lety a náhodou na něj natrefil až nyní v TV. Musím říci, že pohled na něj dospělýma očima mi vzal nějaké ty dětské iluze, tedy alespoň, co jsem měl ve vzpomínkách. Příběh je to skutečně svým způsobem zvláštní. O tom, jak si děti zahrávají s osudy dospělých lidí o velikosti hraček (OK, byli sice hračkami, ale díky kouzelné skřínce jsou to lidské bytosti). Nicméně v některých momentech je tento film i velice aktuální, co se týče důrazu na to zda jsou oživlé hračky věcmi nebo už lidskými bytostmi s vlastními právy. Za to zvyšuji hodnocení na tři slunce. 65% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si moc dobře vzpomínám ze svého dětství. Strašně se mi líbila představa, že jsem i já ve svém pokoji maličký a stavím si různá obydlí z upadaných lístků pokojových květin a prozkoumávám obří rozměry nábytku. Neskutečně dobrodružné, ač malinko infantilní. Ale který film pro děti takový není? 75% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem celkom prečo, ale vždy ma fascinovali filmy, v ktorých sa človek zmenšil a na svet, ktorý dokonale pozná sa zrazu musel pozerať úplne inak. Tento film nie je nič extra, je zaujímavejší skôr pre deti, ale chcel by som, aby na túto tému vzniklo niečo bombové. Napr. také Pidilidi boli veľmi dobré. Toto je iba priemer s dobrou hudbou od R. Edelmana. 60% ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Chlapec k narozeninám dostane skřínku, ke které najde "kouzelný" klíč. Pokaždé, když umístí do skřínky hračku a skřínku zavře, hračka ožije. Zní to jako námět pro další disneyovku. Omyl, Kouzelný Klíč je průmerný rodinný film, ale určitě není pro nejmenší. Během celého filmu prochází hlavní hrdina morální osvětou, která souvisí i s jeho dospíváním, uvědomuje si, že hračky jsou skuteční lidé a nemůže s nimi manipulovat. Dětské herecké výkony nejsou nijak oslnující, ale zážitek s filmu by Vám zkazit neměly. Jedinou výtku bych snad měl jen na hlavního hrdinu, který na mě působil chvílemi strašně toporně, ale i tak je Kouzelný Klíč příjemný, rodinnný film, který stojí za zhlédnutí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale průměrná pohádka. Hlavní hrdina není moc sympatický a jeho zjev ho odsuzuje jako ousidera. Celý film se snaží být hlavně příběhem o chlapci a jeho indiánovi, který ožil jen díky Kouzelné skřínce(by mě zajímalo proč je to kouzelný klíč, když bez skřínky asi nefunguje, že? :)). Chlapci se touto skřínkou otvírají dveře do světa, kde každá jeho umělohmotná figurka žije vlastní život ve své vlastní součastnosti. S tímto faktem se musí malý chlapec vyrovnat a postavit se všem nástrahám a problémům, které svým oživováním způsobil. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama