Reklama

Reklama

Kouzelný klíč

  • USA The Indian in the Cupboard (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kouzelný klíč vypráví půvabný příběh devítiletého Omriho, jemuž se díky tajuplnému kouzlu skrytému v kouzelné skřínce podaří oživit hračku — indiánského bojovníka zvaného Malý medvěd. Společně prožijí nádherné dobrodružství plné zázraků a nečekaných překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem celkom prečo, ale vždy ma fascinovali filmy, v ktorých sa človek zmenšil a na svet, ktorý dokonale pozná sa zrazu musel pozerať úplne inak. Tento film nie je nič extra, je zaujímavejší skôr pre deti, ale chcel by som, aby na túto tému vzniklo niečo bombové. Napr. také Pidilidi boli veľmi dobré. Toto je iba priemer s dobrou hudbou od R. Edelmana. 60% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si moc dobře vzpomínám ze svého dětství. Strašně se mi líbila představa, že jsem i já ve svém pokoji maličký a stavím si různá obydlí z upadaných lístků pokojových květin a prozkoumávám obří rozměry nábytku. Neskutečně dobrodružné, ač malinko infantilní. Ale který film pro děti takový není? 75% ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Typický film 90. rokov, keď bol hitom. Prekvapilo ma, že ho reprízujú v roku 2022. Príbeh o prevzatí zodpovednosti rozmaznaným chlapcom, je už out. V súčasnosti má 5 ročné dieťa naplánovanú každú minútu dňa a 10 ročné si hľadá brigádu, aby začalo šetriť na školné na Oxford. V Kúzelnom kľúči je dosť zlá kamera, odfláknutý casting a scenár to so svojou dramatickosťou občas preháňa. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variant na průnik kouzla do lidského, potažmo dětského, světa. V přehršli dalších mouder se dovídáme, že devítiletý kluk je nezodpovědný, ale vychovatelný, element, což mě naplňuje nadějí v lepší příští, snad se časem něco napáchalo i s Omriho zuby, protože pohled na to, co měl v puse, mě popuzoval celý film, nejvíce ve chvílích, kdy ještě jako bonus měl u nosu nudli. Jako jedna vlaštovka jaro nedělá, ani Malý Medvěd sám nemohl tenhle filmový cajdáček na svých osvalených zádech dovléct výš než ke třem hvězdám, i když se snažil, div že na nás holý zadek nevystrkoval. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

The Indian in the Cupboard je určen zejména chlapcům zhruba mezi čtvrtým a osmým rokem věku, a pro drtivou většinu této cílové skupiny je neoddiskutovatelným kultem. Nejsem chlapcem v tomto věku, ale myslím, že Frank Oz natočil něco, co se hned tak každému nepovede. Snímek je hoden minimálně tří hvězdiček (což u mě obvykle znamená "stojí za jedno podívání"), ale za jeho magickou moc, která dokáže na dětských tvářích střídavě vyčarovat okouzlené úsměvy i úžasem pokleslé čelisti, a za (poměrně nenápadnou) přítomnost mých oblíbených rokenrolových chuligánů Mötley Crüe, dávám s čistým svědomím rovné čtyři. BTW, jsem si celkem jistý, že v tom správném věku by byl Kouzelný klíč kultem i pro mě. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama