Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná krimoška s celkem slušným smyslem pro humor, kolísajícím spádem, průměrnými herci a totálně zbastleným závěrem, který nejenže nepotěšil, ale hlavně nepřekvapil. S ohledem na místo a čas jejího vzniku jde o víc než dobrý počin. Ovšem třeba takovová mondrianovská epizoda Podfukářů mi přišla o mnoho nápaditější. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná " oddychovka " od našich sousedů. Skvělý scénář, velice dobře zahrané, svěží a v neposlední řadě i vtipné dílko. Příjemná " jednohubka " , která vám neskutečně rychle uběhne. Typický příklad toho, že i za omezený rozpočet se dá natočit dobrý film. p.s. nemůžu se ubránit pocitu, že vzít to do rukou některý český režisér a především scénárista, dočkáme se hodně nepříjemného překvapení...... ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ač jsem filmu věnoval dostatečnou pozornost, nějak jsem se na konci těch Leonardových kopií nemohl dopočítat. Škoda, že naši distributoři sázejí na jistotu a zapomínají, že Machulski byl jistotou v 80.letech, kdeže je někdejší svěžest a žánrová hra Vabanků, Sexmisí či Kingsajzů...a tvorba takového W.Pasikowského nebo M.Slesického zůstává běžnému divákovi téměř utajena. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená komedie. Z daného námětu vytěžili tvůrci snad všechno dobré, co se dalo. Herci nebyli sice nejlepší, ale nadprůměrně dobří určitě. Sem tam mě pár věcí trochu zarazilo a spolu s výkonem herců to dohromady dělá o hvězdičku méně než plné hodnocení. Celkově ale musím říct, že pokud máte rádi pěkné komedie a stačí vám, že se budete bavit celý film, místo abyste se šestkrát zasmáli a jinak se nudili a nelpíte na nálepce "Made in Hollywood", pak rozhodně doporučuji zhlédnout. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné Dannyho parťákům. Troufám si říct, že zábavnější a tedy i lepší než dvojka (Dannyho p.). Jistě, v hlavních rolích není Clooney a Pitt, ale i Poláci mohou hrát dobře. Nápady měli velmi solidní a konec je svižnější a vtipnější než první půlka filmu. Pointa není špatná, i když je lehce očekávatelné. Film mě velmi pozitivně překvapil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)

Reklama

Reklama