foto

Juliusz Machulski

  • nar. 10.3.1955 (65 let)
    Olsztyn, Polsko

Biografie

Pochází z herecké rodiny. Po ročním studiu filologie na varšavské univerzitě (1973-74) přešel na divadelní a filmovou školu do Lodže, kde v roce 1978 absolvoval na katedře režie. Po úspěšném debutu Vabank (1981) překvapil svým komediálním sci-fi podobenstvím Sexmise (1983), které mu zajistilo mezinárodní popularitu. Machulski ve své tvorbě dovedně kombinuje různé žánry a témata, aniž rezignuje na uměleckou stránku výpovědi. K většině filmů si napsal scénář, postupně rozšířil své aktivity o producentskou a pedagogickou činnost.

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Filmy

2017 Volta
2013 Ambassada
2010 Kołysanka
2008 Kolik váží trojský kůň?
2005 Solidarita, solidarita
2004 Vinci
2003 Superprodukcja
2001 Pieniądze to nie wszystko
1999 Kiler a ten druhý
1997 Kiler
1995 Girl Guide
1993 Szwadron
1991 V.I.P.
1990 Déjà vu
1987 Kingsajz
1984 Vabank II
1983 Sexmise
1981 Vabank
1979 Bezposrednie polaczenie (TV film)

TV seriály

2020 Mały Zgon (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 3 (E03)
další epizody (5)
1998 Matki, żony i kochanki II (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2003 Superprodukcja
1980 Konstanta
1977 Index
1976 Personál (TV film)

Dokumentární

2017 CineKino: Polsko (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(51)