Reklama

Reklama

Proměna

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2010, 20 min

Obsahy(1)

Co jsou zač bytosti, číhající v Pražských uličkách a zákoutích, bytosti, jimž se stane nic netušící smrtelník snadnou kořistí? Jsou součástí našeho světa, nebo to jsou síly pekla? Mladý muž jménem Marek se rozešel se svou přítelkyní Gábinou a prožívá období duševní prázdnoty a rezignace na život. V tom mu ale přijde nabídka, možná ze samotného pekla... Film se zabývá upírskou tématikou, z trochu netradičního úhlu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Horor, co se netváří profesionálně, je spíše reflexí a odbornou studií na upírské filmy. Jiný pohled na upířinu. Děs z něj moc nejde, ale rozhodně se nenudíte. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Na české poměry rozhodně skvělé dílko, má pár dobrých scén, hudbu, občas nudí, občas donutí k výbuchu smíchu (ideální Dobeš). Technické zpracování bez chyby. ()

Reklama

Pisoarec 

všechny recenze uživatele

Oceňuji především technické zpracování a spoustu nervů a času, jež museli tvůrci během postprodukce zvládnout. Překvapily i výkony a výběr některých herců, přestože v amatérských podmínkách je zejména tato složka vždy limitována a spíše než-li možnost výběrová se řeší otázka časová, ne li i finanční, tudíž výběr je třeba tomuto podřídit. Vrstvení příběhu, jeho struktura a stavba občas řádně skřípe, ale jako by toto nemělo být tou prioritou a autor si vystačil pouze s jakousi reflexí nad tou nejpůvodnější verzí Proměny, tedy od Franze Kafky. Dílo to jest svěží, místy groteskně zvrácené a jeho největším plusem, jakožto amatérského počinu je především to, že vůbec vzniklo. O další umělecký rozvoj autora se nebojím. Už teď jeho drzost (myšleno v dobrém) překračuje meze tradičních amatérských bariér. ()

vendysek 

všechny recenze uživatele

Technická stránka kazí humorně vykreslovanou atmosféru, ale zpátky ke snesitelnosti diváka vrací některé postprodukční efekty a několik zábavných momentů plynoucích ze svěže umělých výkonů hereckého ansámblu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama