Kouzlo draka
Xin qi long zhu shen long de fu shou
Dragon Ball: The Magic Begins
Fantasy / Akční
Tchaj-wan, 1989, 86 min
Joe Chan, Leung ChungHrají:
Marilyn Chow, Chi Keung Chan, Eddie ChanPlakáty
Zlý kráľ Roh sa snaží získať všetky „dračie perly“, ktoré, ak sú spolu, majú magickú moc získať vládu nad svetom. Keď sa mu podarí ukradnúť dve zo siedmich perál, majitelia zvyšných piatich sa rozhodnú spojiť svoje sily a proti kráľovi niečo podniknúť. KOUZLO DRAKA je neoficiálnou hranou verziou populárneho japonského anime seriálu Dragon Ball. Stretávame sa tu s mnohými postavami zo spomínaného seriálu, vystupujú však pod inými menami: Goku – Opičák, Bulma – Mořský Prst, Yamcha – Dřevěňák, Master Roshi - Želví muž a pod. Už podľa mien sa dá odhadnúť, že KOUZLO DRAKA nie je žiadnym vážnym filmom a od originálu si okrem príbehu, postáv a formy prepožičal aj značnú infantilnosť, ktorú navyše umocňujú slabé masky a triky. (lakikaki)
choze
Hraný (a údajně dost věrný) celovečerák podle populárního japonského anime seriálu "DRAGON BALL" a intersoňácký kult největší. Je zajímavé sledovat snahu tvůrců o přiblížení se hraného filmu k anime - kopírování charakteristických záběrů (třeba ten na nohy běžící trávou) nebo obsazování podobných fyzických typů (hrdinův dědeček se svým širokým úsměvem). Krásně infantilní akční fantasy pohádka se skvělými komickými figurkami (vilné Kouzelné prase a extrémně nadržený Želví muž), půvabnými asijskými dívenkami v ohrožení, početnými výbuchy, gumovými monstry a roztomile špatnými triky, která pobaví i po letech. A to nejsem fanda do anime. Klenot, skvost, bomba.(15.10.2007)
Nin
Cosplay Dragonballa na LSD. (4/10)(4.4.2009)
Deschain
je to celé strašne úchylné, ale pred takými desiatimi rokmi som to videla niekoľko ráz, s českým dabingom, ktorý mi tam neuveriteľne sadol a bola som z toho nadšená...skoro všetky repliky som vedela naspamäť, to boli časy...ešte teraz keď si spomeniem na niektoré bojové scény, na želví tanec a na prasa, musím sa usmievať...podľa mňa výborná vtipná vec, ktorá sa rozhodne nebude páčiť každému ale tak veď komu na tom záleží:)(6.6.2009)
exitak
Jako malej jsem to miloval. Bohužel VHSka už vzala za svý takže těžko říct co bych na to řekl dnes...(13.10.2007)
TaxiDriver
Neexistuje nic lepšího ...(16.10.2007)
Chater
Po letech jsem se na to podíval znovu. A musím přiznat, nebyl to takový odvar jako tehdy. Bojový scény jdou a leckterý hentai chlípník bude potěšen, ale celkově by si film zasloužil trochu víc propracovat. Minimálně při hledání sedmé perly, a ne aby měl ke konci tak rychlý sešup.(25.1.2011)
PanCitron
Nejlepší Taiwanský film co jsem kdy viděl, což není vzhledem k faktu, že je jediný až takový šok. Každopádně celkem pofidérní věc, ale no rozhodně minimálně pobavilo. Jen by mě dost zajímala přístupnost filmu.(3.1.2011)
Samuell84
Tento film som videl us tak dávno ze si ho skoro ani nevybavujem. A keby som ho videl dnes urcite ma isty odpad. Ale ta nostalgia... detských čias je užasna.(10.9.2010)
Morganela
Brain damage najvyššieho stupňa zaručený, ale shipovacie senzory sa musia zblázniť. Tak úchylný vraj-pre-deti film som ešte nevidela.(2.1.2011)
kkkyslik
WTF? :-) - zhruba to jsem si rikal kazdou minutu tohoto uzasneho dila - dukaz ze i s malym kasparkem muze byt velka legrace :-)(6.3.2012)
Atheas
Opičák jsem byl vždy já a brácha dřevěňák. A pak to byla lata doma. Skvělé film do mého dětství doku se nezničila kazeta(7.6.2010)
matolas
Nechápem.(3.1.2011)
JimiH
Oddechový akčňák, vidět ho v době vzniku tak jdu asi výš, ale viděl jsem už mnohem lepších kung fu filmů a především znám původní mangu, ke které má tenhle film hodně daleko.(23.7.2009)
Nail
Světlé chvilky to mělo, ale celkově jsem to moc nepochopil.(12.9.2011)
chumaj
no tak tu by som ostal radsej pri anime. no ale uvidime co z toho spravia americania v r. 2009.(8.12.2008)
marko66
Kedysi dávno keď ešte filmy premietali v Pionieraku dnešnom CVČ, som to videl naposledy takže po dlhej dobe to bola skôr pre mňa spomienková záležitosť. Myslím že keby sa tento film prepracoval do novšej podoby bol by to zaručene zaujímavý počin. Ale spomienky sú určite dobré aj na želváka aj na prase aj na ostané role.(3.2.2011)
kenvello11
Film z mojich detských čias. Vtedy som to pozerával ešte na vtedajšej televízii VTV. Vrelo odporúčam.(11.10.2011)
Související
- Dragon Ball Kai (TV seriál) (2009)
- Dragonball: Evoluce (2009)
- Dragon Ball: Ossu! Kaette kita Son Gokū to nakama-tachi!! (video film) (2008)
- Dragon Ball GT: Gokū gaiden! Yūki no akashi wa sūshinchū (TV film) (1997)
- Dragon Ball: Saikyō e no michi (1996)
- Dragon Ball GT (TV seriál) (1996)
- Dragon Ball Z: Fukkatsu no fusion!! Gokū to Vegeta (1995)
- Dragon Ball Z: Ryūken bakuhatsu!! Gokū ga yaraneba dare ga yaru (1995)
- Dragon Ball Z: Chō senshi gekiha!! Katsu no wa ore da (1994)
- Dragon Ball Z: Kiken na futari! Chō senshi wa nemurenai (1994)
- Dragon Ball Z: Zetsubō e no hankō!! Nokosareta chō senshi - Gohan to Trunks (TV film) (1993)
- Dragon Ball Z: Ginga girigiri!! Butchigiri no sugoi yatsu (1993)
- Dragon Ball Z: Moetsukiro!! Nessen - Retsusen - Chō gekisen (1993)
- Dragon Ball Z: Kyokugen battle!! San daichō saiyajin (1992)
- Dragon Ball Z: Gekitotsu!! Hyakuoku power no senshitachi (1992)
- Dragon Ball Z: Tobikkiri no saikyō tai saikyō (1991)
- Dragon Ball Z: Chō saiyajin da Son Gokū (1991)
- Dragon Ball Z: Chikyū marugoto chō kessen (TV film) (1990)
- Dragon Ball Z: Tatta hitori no saishū kessen - Freezer ni itonda Z senshi Son Gokū no chichi (TV film) (1990)
- Dragon Ball Z: Kono yo de ichiban tsuyoi yatsu (1990)
- Dragon Ball Z (TV seriál) (1989)
- Dragon Ball Z: Ore no gohan wo kaese!! (1989)
- Dragon Ball: Makafushigi daibōken (1988)
- Dragon Ball: Majinjō no nemuri hime (1987)
- Dragon Ball: Shen Long no densetsu (1986)
- Dragon Ball (TV seriál) (1986)