Dragon Ball Kai (TV seriál)
Dragon Ball Z Kai
Animovaný / Akční / Fantasy / Komedie
Japonsko, 2009, 97x25 min
Jedná se o re-run původní série DRAGON BALL Z, která je nově upravena, sestříhána a je zvětšena kvalita obrazu. Z původních 291 dílů byl sestříhán pouze na 100. Goku je zpět, nyní už je ženatý a má malého syna Gohana. Už by se rád usadil a žil si klidně rodinou, ale takový život mu jeho osud nedopřeje a sotva se začne usazovat, objeví se nová hrozba, odhalující pravdu o jeho původu. Nyní je potřeba aby Goku trénoval mnohem více než dříve, překonal všechny své hranice a mohl se postavit tváří v tvář novým a mocnějším nepřátelům, protože to, co je v ohrožení, je svět sám. (Hannibal92)
Subjektiv
Kult Dragon Ball Z lehce obměněn. Bohužel, zřejmě již prvotní Z mělo kvality takové, že mi mohlo přinést jen a jen utrpení. Na bojových shounenech mám rád charismatické postavy, výrazné na pohled v boji i v chování a pramálo mi pak vadí, že nejsou složitými osobnostmi s tisíci zákoutí duše. Hlavně aby měly nějakou zajímavou zvláštní schopnost, která vede k nečekaným a neobvyklým situacím. Umí to třebas Naruto, Hunter x Hunter a Bleach. V prvních 20 dílech Kai (a více jsem nedokázal) jsem však pozoroval pouze pár pěstí a metání energetických výbojů či chuchvalců, jež zcela postrádalo kouzlo. Hlavně že se ječí, brečí, machruje a trapně vtipkuje. Podobně jako ve většině shounenů, stupňuje se moc nepřátel, kteří již od počátku byli prezentováni jako ti nejmocnější a jen těsně se s nimi drží krok. Nejvíc mě však děsí to samozřejmé oživování padlých hrdinů ničící poslední zbytky vážnosti, které by snad u mě tahle záležitost mohla požívat.(23.11.2009)
Kwaichi
Súhlasím s názorom mnohých ostatných. V porovnaní s pôvodným Dragon Ball Z tomu chýba prepracovaný dej a napínavé scény ktoré vznikali nie len dlhými súbojmi, ale najme rozhovory, kde bola celá podstata súboja vysvetlená. Tu nám to všetko podávajú ako z rýchlika, človek si to ani riadne nevychutná...(17.3.2011)
Azul_Empire
http://www.gogoanime.com/category/dragon-ball-kai Zosekany Dragonball-Z na tie najdolezitejsie pasaze. Navyse mierne graficky vylepsene.(25.1.2010)
Roby
Dragon Ball-Z akorát v novém kabátě a trošku vylepšenou animací (v některých scénách to jde opravdu poznat) ale jinak starý dobrý Dragon Ball Z s Gokem, Freezou, Vegetou, Kuririnem a dalšímy našimi oblíbenci 90%.(18.4.2010)
SonGokussj
O DBZ se praví mnoho vtipných historek narážejícíh na dlouho trvající dialogy a scény, než se konečně něco stane. Ano. Také mi to vadilo. Dokud jsem se nezačal koukat na tuto blbost. Došlo mi, že bez oněch tvrďáckých řečích, dialozích a dalších "nepodstatných" věcí, které DBZ provázely a prodlužovaly ho, to už DBZ není. Je to jen anime, kde jsou "nějací" super duper namakaní lítací mužíci, kteří myšlenkou zdemolují město. Možná trochu přeháním, že by postavy neměly žádnou duši, avšak vůbec jsem se s nimi nesblížil jako v originálním DBZ (sleduji japonskou sesetříhanou a necenzurovanou verzi), které jsem viděl asi 5x celé. Jediný důvod DBZ Kai je vydělat peníze a zprasit to, co bylo jednou tak mistrovsky dohnané do legend. 20% Za to, že je to "dbz". (Všem ostatním doporučuji nezkrácený originál)(3.1.2011)
HakuSaku
Dragon ball v novom kabáte. Je tam pár viditelných vylepšení, ale ak to sledujem v originálnom dabingu tak mi to príde dosť divné... Tie japonské pisklavé hlasy tomu moc neprospievajú. Asi ma poznačilo to nemecké prevedenie, ktoré bolo podla mňa lepšie ako origoš.(13.9.2010)
Fanklub seriálu
Související
- Dragonball: Evoluce (2009)
- Dragon Ball: Ossu! Kaette kita Son Gokū to nakama-tachi!! (video film) (2008)
- Dragon Ball GT: Gokū gaiden! Yūki no akashi wa sūshinchū (TV film) (1997)
- Dragon Ball GT (TV seriál) (1996)
- Dragon Ball: Saikyō e no michi (1996)
- Dragon Ball Z: Ryūken bakuhatsu!! Gokū ga yaraneba dare ga yaru (1995)
- Dragon Ball Z: Fukkatsu no fusion!! Gokū to Vegeta (1995)
- Dragon Ball Z: Kiken na futari! Chō senshi wa nemurenai (1994)
- Dragon Ball Z: Chō senshi gekiha!! Katsu no wa ore da (1994)
- Dragon Ball Z: Ginga girigiri!! Butchigiri no sugoi yatsu (1993)
- Dragon Ball Z: Moetsukiro!! Nessen - Retsusen - Chō gekisen (1993)
- Dragon Ball Z: Zetsubō e no hankō!! Nokosareta chō senshi - Gohan to Trunks (TV film) (1993)
- Dragon Ball Z: Gekitotsu!! Hyakuoku power no senshitachi (1992)
- Dragon Ball Z: Kyokugen battle!! San daichō saiyajin (1992)
- Dragon Ball Z: Tobikkiri no saikyō tai saikyō (1991)
- Dragon Ball Z: Chō saiyajin da Son Gokū (1991)
- Dragon Ball Z: Chikyū marugoto chō kessen (TV film) (1990)
- Dragon Ball Z: Kono yo de ichiban tsuyoi yatsu (1990)
- Dragon Ball Z: Tatta hitori no saishū kessen - Freezer ni itonda Z senshi Son Gokū no chichi (TV film) (1990)
- Dragon Ball Z: Ore no gohan wo kaese!! (1989)
- Kouzlo draka (1989)
- Dragon Ball Z (TV seriál) (1989)
- Dragon Ball: Makafushigi daibōken (1988)
- Dragon Ball: Majinjō no nemuri hime (1987)
- Dragon Ball (TV seriál) (1986)
- Dragon Ball: Shen Long no densetsu (1986)