Reklama

Reklama

Železní andělé 2

  • Hongkong Angel II (více)

Obsahy(1)

Po úspěšné záchranné akci rukojmí v Hongkongu si tři hlavní členky zvláštní skupiny bojového nasazení s názvem „Železní andělé“ užívají zaslouženou dovolenou v Malajsii. V Kuala Lumpur se seznamují s místním magnátem Petrem Kamem a mladým agentem CIA Marcem, který má odhalit Kamovu utajovanou vojenskou základnu, namířenou proti domácí vládě. Marco nachází v "Železných andělech" neplánované spojence. V okamžiku, kdy gangsterský boss Kam vyhlásí tzv. "Operaci Tiger", je započata série smrtelně nebezpečných událostí... (Siriuss)

(více)

Recenze (36)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem viděl dříve než jedničku. A musím říct,že se jedná o dobrou akci se solidní zápletkou. Zvláště kdy konec vezme nečekaný spád a akce je tu dost. Ale mrzí mě jakoby se souboji si dali práci až ke konci,jinak obyčejné Honhg Kongské kopačky. Zase tu máme krásný až dojemný konec plný zpomalených záběrů a dobré hudby. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Představitelé Železných andělů zůstávají (plus jejich řady v závěru dočasně rozšíří rovněž velmi atraktivní Karen) stejně jako scénáristka a režisérka v jedné osobě, ale jinak je dvojka výrazně lepší než jednička. Ještě první půlka filmu je o ničem, ale v té druhé získá zápletka ty správné hongkongsky fatální rozměry a připomene KULKU V HLAVĚ, kde se taky záporák vyklubal z přítele posedlého mocí. Navíc má film ramboidní finále, ve kterém nechybí ani scéna, jak hrdina pronásledovaný vojenskou jednotkou džunglí zlikviduje jednoho vojáka po druhém a konec je nádherně hongkongsky přepatetizovaný. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ách, to byly osmdesátky jak z muzea :-) . Hong Kongské akční filmy jsem dříve hltal. Byla to doba videí, pekelného dabingu a stých kopií kopií z rakouské nebo nějaké west deutschké televize. Železní andělé jsou klasická akčňárna. Kung fu, kapslíkové přestřelky, honičky offroadů v džungli to vše nabízí dvojka v prostředí Malajzie. Dívky jsou řádně zmalované jak doba káže, móda také stojí za to i třeba mobilní telefon velikosti kufru :-). Pokud se chcete vrátit v čase, je tohle jasná jízdenka. Bohužel, na mne to dnes působí spíš srandovně. Herci jsou asijsky afektovaní a přehrávají o sto šest a ta zápletka ehm... * * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka si, na rozdíl od jedničky, rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek emocí. Zhrzená láska a zničené přátelství jsou podstatou celého příběhu a z Železných andělů se rázem stávají téměř skuteční lidé. Samosebou ve světle filmové školy akčního Hong Kongu, tedy trochu předimenzovaně. Akční stránka se tradičně dá rozdělit na nijak zajímavou bum bum, ratata a úžasnou kop, flák, prásk. Tady víc než kdy jindy vyniká kontrast mezi těmito aspekty, hrdina s puškou sejme spousty nepřátel, přesto vypadá jak tydýt. Jakmile však dojde na pěsti, máme tu podívanou, z které přechází zrak. Vynikající souboje tu jsou prakticky jen dva, ale zejména city a krví zbarvený final fight mi nedovoluje jít níž než na čtyři hvězdy. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Antická tragédie ještě nikdy nebyla takový masakr. S druhým dílem přibylo patosu i morálních dilemat, ale i zábavy na všech rovinách. SPOILER, I KDYŽ JAK SE TO VEZME... Jak se sakra rozhodnout, když váš starý kamarád, nyní miliardář, do kterého se navíc zamiluje vaše parťačka, plánuje v Kuala Lumpur krvavý vojenský převrat? To je k vzteku. Je jasné, že podle tradic dramatu přijde krize i řádná katastrofa, jen vyšší moc tu nemá nárok, jelikož při ultimátní nabušenosti protagonistů by přes držku vyfasoval i deus ex machina. Skvěle sehraná úvodní akce, vtipná epizoda v baru a samozřejmě heroické finální zúčtování na pralesní základně (nemůžu nezmínit scény, kde si hlavní hrdina proti přesile hraje na Predátora, včetně podezřelého hudebního „džunglového motivu“). Navíc režisérka to má v paži, takže se dočkáme všech zdánlivě nedůležitých gest a scén, které dělají umění – tvrdě odhodlaný pohled přes zaťaté pěsti, odhození prázdné pistole před bojem zblízka či obřadné sundání vojenské čepice, která by mohla překážet rvačce na život a na smrt (moje oblíbená je, když si jeden ze záporáků mezi dvěma sériemi úderů bleskurychle opráší uniformu). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama