Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Totální nářez. Je sice pravda, že příběh je hodně přitažený za vlasy a vše co se ve filmu odehrává se nedá nazvat dějem. Herci jsou neskutečně prkenní a vůbec když se nebojuje, člověk si říká na co to vlastně kouká. Avšak o to tu stejně jako v prvním Ong-Baku (který s tímto filmem nemá dějově nic společného a jedná se o chybný český název) vůbec nejde. Jde tu hlavně o bitevní scény, kterých tu je více než dost a jsou chvílemi až neuvěřitelné. Pokud jste viděli Ong-Bak (předchozí film od stejného režiséra a se stejným hercem) určitě víte o čem je řeč. Ale zde je všechno větší. Hrdina zde nebojuje s pěti protivníky ale rovnou třeba s dvaceti (i více) a i když se většinou protivníci objeví znenadání a odnikud musíte se jen kochat dokonalou choreografií těchto bitek (za vše mluví cca 3 minutová nesestříhaná akční scéna kde hl. hrdina zlikviduje asi 30 protivníků nebo závěrečná "lámací" bitka). Ve filmu už není tolik z "zpomalovaček" jako v Ong-Bak, avšak díky tomu vypadají bitky o dost reálněji. Opravdu parádní film u kterého však nesmíte přemýšlet. Ani trochu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce špička se dvěma památnými scénami, které se zlatým písmem zapíšou do historie akčních filmů (promlácení se bossovým podnikem v jednom záběru je spíš filmařská lahůdka, závěrečné lámání kostí ve velkém je ale nářez), neakční scény jsou těžce vatové, hlavně rozjezd je pomalý, i když se mi ten sloní doják docela líbil. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,7miliónaTržby USA $12,044,087Tržby Celosvetovo $27,165,581Tržby za predaj DVD v USA $13,293,677 //počet predaných kusov 744,511║ Jóój, ten príbeh je opäť jeden veľký preplácaný guláš, ale zas to zachráni choreografia súbojov, Tony Jaa je proste jednotka v karate a nevadí ani keď padúchov tlčie ako na páse po desiatkach. Akcia proste dominuje a niektoré dlhé zábery bez strihu sú proste fantastické, chcelo to lepšieho režiséra a mohla to byť žánrová delikatesa. /60%/ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Úplně idiotská zápletka, s naprosto nejúžasnější akčnímy scénami jaké je kde vidět. Jaa opět dokazuje co nedostává hracími akty to doběhne bitkamy. Je to opravdu ďábel a dokáže dělat neuvěřitelný kousky. Byl jsem rád že se vrátil(i když v jiné roli) jeho brátránek, aspoň bylo o zábavu postaránu. Bitky jak jsem říkal patří k tomu nejlepšímu co je v poslední době vidět, nejvíc se mi líbila a zapůsobila scéna "NAhoru do schodiště":-) Úplně dokonalá scéna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ong-Bak 2? Ale tak proč vlastně nakonec ne, ta podstata ve filmu je stejná, jinak řečeno, stejně nesmyslné, a to hlavní o co ve filmu jde je stejnak Tony Jaa, takže když uvidíte jen jeho samotné scény tak absolutně o nic nepříjdete, což mě na něm docela mrzí. Kdyby filmy ve kterých hraje měly alespoň trochu hlavu a patu, tak bych se nebránil tomu všemu vrazit čistých pět, takhle to je za tři, protože právě příběh je něco, co se thajským producentům ne a ne vydařit na jedničku, a i když první Ong-Bak měl nepatrnou historickou vsuvku země, ve které tento film vznikl, tak dvojka už nemá pražádnou, ta prostě jen nechává hlavního hrdinu jednat, a ten opravdu jedná, i když až po asi půl hodině nicnedění. Jenže pak se s akcí roztrhne pytel a člověk se nedokáže nabažit, tak co si o tom všem nakonec po skončení má myslet, žejo. Tony Jaa pro mě je současný bůh bojových sportů, co se filmů týče, možná, kdyby jeho potenciál dokázal využít někdo jiný, koukalo by se na to líp. Je jasné, že film je stavěný akorát na něm, ale to rovnou můžou natočit slet scén, kde vypadá jakoby lítal a kope do všeho všelijak, tak originálně že by i Jackie Chan s Jet Li kroutili palicí a uctivě by skláněli klobouky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • "Tom yum goong" (originální název filmu) je název velice populárního thajského jídla. Tím je kyselá polévka s garnátem. (HellFire)
  • Otec Tonyho Jaa se objeví ve scéně se Songkranem; dabler Jackieho Chana na letišti, jako pocta Jaaovu idolu; a thajská rocková hvězda Sek Loso se na chvíli objeví v popředí, kdy pije energetický nápoj vlastní značky. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama