Reklama

Reklama

Obsahy(1)

16-ročný študent Steven Carter má problémy v škole, pretože ho rozptyľujú prebúdzajúce sa homosexuálne túžby a vyčerpáva ho večné pretvarovanie sa pred rodičmi a spolužiakmi. Jedinou jeho spriaznenou dušou je obézna susedka Linda, ktorá jediná vie o jeho romániku s najkrajším chalanom na škole, atlétom Johnom Dixonom. Tomu však viac než na prvej veľkej láske záleží na zachovaní inkognita a dobrej povesti. Steven nedokáže dlhšie znášať dusivú atmosféru doma a v škole a odhodlá sa k radikálnemu riešeniu... (arkis)

(více)

Recenze (22)

katakomb 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, za co bych dal třetí hvězdičku, rozhodně ne za herecké výkony, co místy připomínaly Pojišťovnu štěstí a hudbu, která zase zněla jak ukradená z Dynastie. Méně je někdy více a přijde mi, že tenhle film byl zbytečně nadupanej vším možným, včetně patetického klišé, které ve výsledku jen nafukuje minutáž bez výrazného objektivního přínosu. Myšlenka nijak světoborná, za mě úpně průměrnej film o coming outu a hledání svojí sexuální identity. Nic, co bych doporučoval ostatním ani co bych si chtěl pustit znovu. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si režisér v poslední třetině neodpustil několik zbytečných scén. Brad Gorton v roli Johnnyho je zoufale toporný, holčičky neuvěřitelně klišoidní, chování rodičů jako podle kopíráku, a přesto u mě tento film vyhrává nad podobnými americkými počiny typu Latter Days. Už jen kvůli atmosféře a nehollywoodskému konci... ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Z osobní zkušenosti vím, že život je nahovno, když se člověk musí přetvařovat a proto mám moc rád takovéhle příběhy, které se různě po světe stávají každý den a jedním z těch příběhů může být Vás soused, Váš farář, Váš spolužák nebo spolužačka, Váš bratr, Vaše sestra, Váš bratranec, Vaše sestřenice nebo dokonce Vy sami. Anebo taky Váš pes, dneska jsou i zvířata homosexuální. Například tučňáci. U nich je homosexualita prý docela normární věc. Je ale zajímavé, že když církev a ostatní tyhle dementní uskupení protestují proti lidským homosexuálům, proč taky neprotestují proti zvířecím homosexuálům. To mi opravdu nejde do hlavy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je čas vyjít s pravdou ven, dokud tě zcela zevnitř nepohltí a nerozpoltí ve dví aneb sympaticky a úsměvně natočený britský snímek, který se vypořádává s problematikou sexuální orientace. Samotný námět je sice chvílemi učebnicovým příkladem, kde nechybí klišé a věčně omílané dialogy, ale na druhou stranu se zde rozebírají skutečné problémy. Zkrátka film, ve kterém vedle dramatického přiznání sebe samého nechybí ani komediální linie (viz téměř jakákoli scéna s Lindou - zejména autoškola). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-¨3* typický gay film konce devadesátých let, který přináší sebou hromadu klišé. Na druhou stranu bych však k plusům dal humor a nadsázku. Díky jeho decentnímu vyzněný je vhodný pro rodiče mladých gayů, kteří z něho získají informace jak to u nás chodí a jaké osobní problémy má jejich dítko s přiznáním vlastní identity i vůči okolnímu světu. Jinak je to šedý průměr. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama