Reklama

Reklama

Rize

  • USA Rize
Trailer
USA / Velká Británie, 2005, 86 min

Obsahy(1)

Odkrývá fenomén pouličního tance, který vznikl na ulicích South Central v Los Angeles. Tento dokumentární film vytahuje na světlo revoluční formy "artistického" umění, které bylo doposud zatracováno. Gangy "dětí" a mládeže tancují na ulicích a neustále pracují na lepším podání svého umění. Jednotlivé gangy se pak spolu utkávají formou "tanečních" pouličních soutěží. Setkáme se zde s Tommy Johnsosnem (Tommy The Clon), který vyvinul dokonce svůj osobitý styl - clowning (šaškování). Je to způsob jejich životního stylu - je to autentické vyjadřování. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

stapilo

tak to vieš. keď na čsfd väčšina preferuje metál, punk, rock, tak sa niet čomu diviť, keď hip-hop tu od nich dostáva samé odpady. holt, dať prístup na net ignorantským detičkám, sa vyplatí.

stapilo

stapilo (hodnocení, recenze)

Jsem v šoku z tak nízkého hodnocení, podle mě je Rize hodně zajímavej dokument, co si aspoň pár hvězdiček zaslouží. Pro mě se jedná o super vizuální zážitek, po celou dobu jsem nemohla odtrhnout oči, je to krásně natočený a je to náhled někam, kam se člověk normálně nepodívá. Osobně se mi líbil i ten tanec, chápu že to není pro každýho, ale to hodnocení tady je naprosto přehnaný a je mi líto, že to pravděpodobně plno lidí odradí. Pro mě Rize sálá energií, má dobrou atmosféru a zajímavý lidi s dobrejma příběhama, doporučuju (ale evidentně to není pro všechny, tak se předem omlouvám tomu, komu to bude připadat jako vyhozenej čas).

na příspěvěk reagoval ChArLeNe

Reklama

Reklama