Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

TO 

všechny recenze uživatele

Je tohle tak hodně dobrý film, že má hodnocení 81%? Ne!, možná je to celkem solidní film, na kulturní úrovni, která hromadě hororů úplně chybí, možná dokáže zaujmout a připoutat k obrazovce. Ale k čemu tohle všechno, když z toho stejnak nakonec vypadla standardní kravina s obyčejným hloupým koncem. Pár zajímavých momentů nezachrání absenci něčeho, kvůli čemu bych tento film mohl mít rád. Přirovnat by se možná dal ke Kostce , ale je horší. Já dávám 45% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne docela zaujal. Transsexuál tomu dodal humor. Ponurá vězeňská cela, čtyři spolubydlící - retardovaný pošuk, který si nachává uřezávat prsty jen proto, aby se dostal na marodku. Transsexuál, který si hraje na jeho mamku a dokonce ho i kojí svými silikonovými prsy, postarší intelektuál, který se nechává transsexuálem obdělávat zezadu. Člověk by řekl, že to spíše bude naopak.... No a jeden vcelku normální chlápek a do toho nadpřirozené úkazy a smrt. To lámání kostí tomu retardovanému pošuku bylo skvělé (pozn. autora). ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Znamení ve zdi není vyloženě špatný horor a na svoje minimalistické pojetí dokáže udržet pozornost. Nejedná se ale o nic vyloženě kulervoucího vzhledem ke svému tématu a rozepsanému příběhu. Sliboval jsem si krapet víc. K postavám si vyloženě vztah po celou dobu neuděláte, vzhledem k jejich plochosti, a konečná pointa mi přišla jaksi useknutá. Dialogy také nebyly moc silnou stránkou filmu. Hlavním tématem byl tajuplný vězeňský grimoár ve kterém znalci ocení inspiraci Lovecraftovským Necronomiconem a přímo použitými výrazy spjaté s autorovým universem. Efektové gore chuťovky byly na jedničku, ale na žánrový štítek New French Extremity se jednalo o docela decentní provedení. V konečném výsledku film neurazí, ale ani nenadchne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní francouzská podívaná, která patří k nadprůměru jejich tvorby. Přestože se zde najde i několik zbytečných natahování děje bavil jsem se od začátku až do konce. Škoda jen trochu chaotického konce. Kvalita filmu je postavená především na černé magii a mysteriozní atmosféře, která nenechá diváka ani chvíli v klidu. Stejně tak je tomu i u charakteristik jednotlivých postav jenž se zde objeví. Čtyřčlenná partička zavřená v jedné cele bohatě vystačila k natočení filmu, na který jen tak nezapomenu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velice mně rozesmála jedna z úvodních vět tohoto snímku. "Paquerette nás opouští po kouskách,bude venku dřív než my". A byl. Černá magie a ve věznici, asi to bude mít úspěch. Zvlášť když přítomní nemají již žádnou, nebo pramálo nadějí. Zvláštní snímek francouzského režiséra Erica Valetteho, který moc nezvládnul svůj "Zmeškaný hovor" nás zavede do věznice ke čtyřem vězňům, čtyřem stěnám, jednomu oknu, jedněm dveřím a dvoum východům. Dveře nebo kniha to je otázka pro naší čtveřici, jedno je jasné průchod přes knihu dává naději...tak jdeme do toho!!! Z filmu jsem si odnesl tři myšlenky: 1, Nežerte knihy!!! 2, Neříkejte třikrát Sothoth eimat!!! 3, Dnes v noci projdu zdí!!! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na filmovém festivalu Gérardmer v roce 2003 společně s filmem The Gathering (2002) Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Před samým natáčením producenta napadlo, že knihy jsou již zastaralé a přemýšlel o náhradě magického deníku za e-book. (Musak)
  • Kameraman tohoto snímku Jean-Marc Bouzou vyhrál v roce 2003 na filmovém festivalu Avignon cenu Prix Vision za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama