Černý čtvrtek

Thursday

Štvrtok

Akční / Krimi / Drama / Thriller

USA, 1998, 83 min (Director's cut: 87 min)

Skip Woods

Film až příliš okatě napodobující filmy Quentina Tarantina. Výsledkem je sice zábavný, leč velmi neoriginální thriller, kde chybí řízné hlášky a hromadění mrtvol i celková brutalita postrádá nějaký větší smysl.(5.9.2002)

Vůbec nic nového, tedy originálního vás zde nepotká.. Ale jako vykradačka se to docela povedlo..(10.2.2005)

Prostě skvělá černohumorná brutální zábava ve stylu když se něco posere, tak se posere všechno a je z toho nejzkurvenější den v životě.(24.12.2006)

Pro mne osobně velice zdařilá černá komedie. Mohl jsem se potrhat smíchy při neustálém vyzvánění u domovních dveří s očekáváním, jaký mafián či maniak zase vleze "napravenému" zločinci do bytu. Stejně tak jsem se mohl potrhat při bučení krávy-telefonu při neustálých telefonátech a dotírání mafiánů kvůli ztraceným penězům. Výborně propletené a prolnuté žánry od akce přes černou komedii až romantiku. Charismatický Mickey Rourke mohl dostat více prostoru, ale i tak, jeho přítomnost potěšila. A hlavně ... nádherná Pavlína Pořízková, která se nestyděla celá svléknout a je vyloženě můj typ se vším všudy ... ta je pro mne nezapomenutelná ... ( a to tvrdila v jednom rozhovoru v časopise, že by se ve filmu nikdy nesvlékla ...). Prostě parádní černá komedie. Jestli vykrádá Pulp Fiction nebo ne (který osobně dvakrát nemusím), je mi upřímně jedno...(7.6.2008)

Jeden z nejlépe vykradených filmů co jsem kdy viděla. Ač nepřináší nic nového, já jsem se dobře bavila a na scénu s rapujícím černochem nikdy nezapomenu.(21.10.2002)

Nemusím být filmový teoretik, aby mně došlo, že si Woods bere dialogy od Tarantina a zabíjení od bratrů Coenových. Přesto si ale myslím, že inspirace není totéž, co vykrádání. Nebo má snad Tarantino patent na dialogy a bratři Coenové na chladnokrevné zabíjení? Neřekl bych. Co se mě týče, tak Woods se inspiroval dobře a přizval si k tomu parádní osazenstvo (Eckhart byl hodně dobrej, Pořízková byla dost krásná a Jane mi potvrdil, že umí (ale to od té doby, co jsem viděl Mlhu, vím)). Prostě a jednoduše, kdo má rád černý humor, brutalitu, nahotu a já nevím co ještě, tak může zkusit Černý čtvrtek. Já ho zkusil a nechtěl bych si takový prožít… No, možná to ženské znásilnění Pavlínou… :-)(15.11.2009)

• Hunt

HUDBA: Luna(27.10.2006)

Zjevnou inspiraci ranými díly Tarantina a především jeho kultovním Pulp Fiction nelze přehlédnout a objevuje se konec konců v řadě komentářů uživatelů. Nepůvodnost stylu a námětu by nepředstavovala žádný problém, kdyby Skip Woods dokázal stejně kvalitně pracovat s postavami a propracovat podobně rafinovaně scénář. Tarantino se stal kultem právě proto, že dokázal brakové motivy pozvednout na kvalitativně vyšší úroveň a dát tomu takový kabát, aby obsah neurážel ani estéty a intelektuály. Woods sice do svého bijáku angažoval pár prvotřídních zabijáků, psychopatů a ujetých postaviček, obdařil je coolovou image a cynickými hláškami, jenže je to zjevně samoúčelné, postavy jsou jen načrtlé a scénář nedotažený. Woods si od té doby jako režisér už ani neškrtnul a to vypovídá o skutečné kvalitě jeho filmu víc, než okouzlení žánrových fanoušků nad latexovým ohozem Pavlíny Pořízkové nebo kečupovými fleky všude kolem. Celkový dojem: 50 %.(30.9.2010)

Originálně natočená drsná blbost s charismatickými herci, proto hodnotím vyjímečně dobře, jedná se o kvalitní zpracování akčních scén i obyčejné dialogy na slušné úrovni "Hollywoodu".(14.11.2009)

• Jordan

no, ja neviem, aj keď som tento film išiel sledovať bez nejakých očakávaní, na konci (ktorý prišiel náhle a nejako na mňa nezapôsobil) som zistil, že som očakával viac. Paulína predviedla tú najhnusnejšiu a najkrajšiu kurvičku akú som kedy videl (a ktorá umrela v tom najlepšom), rourke predviedol v maličkej roličke toho najslizkejšieho policajta ale ani ďalších pár celkom čiernohumorne ladených napodobenín iných filmov vo mne neprebudili úchvat či prehnané sympatie k tejto gangsterke. škoda(10.6.2005)

priemerna napodobnenina pulp fiction, kt. ale ak si ju raz pozriete pobavi...(4.9.2005)

Väčšina tunajších komentátorov vyčíta tomuto "komornému" krváku neoriginálnosť a plagiátorský syndróm. Neverte tomu. THURSDAY je čiernočierna jednoaktovka nakrútená s entuziazmom všetkých zúčastnených. Samozrejme postráda morálne, emocionálne prípadne iné posolstvo. Ale Vážení, kto očakáva nejaké posolstvá v dnešnom vraj-postmodernom, zvrátenom a vyprázdnenom svete. Ja som sa bavil, som ešte normálny ? Poznámka: PAULINA ako sexi perverzná vrahyňa je neodolateľná. (10.6.2005)(10.6.2005)

Seknout se zločinem je takové martyrium, že je snad lepší v něm pokračovat a desítky filmů o polepšeném, kterému podsvětí nedovoluje začít řádný život to tedy alespon tak prezentují. Thomas Jane se napravil na jedničku a pracuje jako architekt a se ženou se chystá adoptovat dítě.Jenže místo očekávané návštěvy ze sociálky dorazí bývalý kámoš s kufrem plným drog, který ještě k tomu ukrad, a vzápětí najatý vrah. Zkrátka tento čtvrtek bude hodně černý a dobré scény budou mít zastoupení, ale film se ničím extra neblýskne. Sexappeal Pavliny Porizkove je to nejvýraznější co jsem si z filmu zapamatoval.(5.10.2010)

Vtipný jak všichni ti "top uživatelé" čsfd, který nedělaj nic jinýho, než že jeden od druhého zběsile opisujou, až se jim z toho sjednotily krámy, najednou nadávaj, jak ten film je neoriginální a vykrádající. Jen se podívejte, jak to píšou zase všichni stejně. Občas mám pocit, že by čtenář zdejších stránek měl hltat jenom moje komentáře (a možná těch lidí, co mám v oblíbenejch)... :-) Ale k filmu. Skip Woods byl v době natáčení nula a ve svý podstatě nulou je pořád. Eckhart a Rourke sou sice super herci, ale prostor dostal(i) jiný a tak nečekejme moc. Je to jednoduchý, taková karma v praxi. Když seš fakt velká svině, tak jednoduše nestačí si říct konec a čekat štěstí. Jeden den se to všechno děsně kurví, ale protože seš schopná svině, tak se z toho nějak dostaneš, ne? Průměrně vtipný, málo sexy a na jedno zkouknutí proč ne. A podle mě je to žánrově víc než cokoliv jinýho komedie, jinak du s hodnocením dolů.(14.11.2009)

To se jednou nějakej pan Wood vloupal nějakýmu panu Tarantinovi do baráku vodnes si todtamtaď pytel plnej celkem pěknejch věciček. Jenže jak s tím lez přes všechny ty ploty, strouhy a vejmoly, věci se mu v pytli natřásaly a promíchaly...No a když to konečně přitáh domů, začal ty cennosti postupně tahat z pytle ven a řadit si je pěkně na poličku. Ty věci byly všechny z Pulp Fiction, ale pan Wood si je pojmenoval jinak a vystavil je v jiném pořadí. Jim, Jules a Butch jsou teď nově "Casey", Vincent je "Nick", Miu Wallaceovou pojmenoval "Dallas", Zed je "HillBilly", Bonnie je "Christine", Pumpkin a Lance se spojili do "Ajse". To ale neznamená, že až k němu jednou přijde pan Tarantino na návštěvu, že na Woodově polici nepozná starou ztracenou čórku.(1.10.2010)

• Cushing

Film, který něco chce být, ale není tím ani napůl. Dá se na to koukat, občas se i bavíte, ale pak se kopete do zadku za ten zbůhdarma vyhozený čas. "Thursday"? Ne. "Wannabe Pulp Fiction" -- tak se to mělo jmenovat.(19.3.2010)

Jeden z nejlépe vykrádajících filmů, který od svých adoptivních otců převzal to nejlepší a přidal k nim něco, co většina nemá - opakovanou zábavu. Film díky svojí jednoduchosti baví i na poněkolikáté.(3.10.2008)

• Holina

Tak k tomuhle jde říct jen jednu věc: Pavlína Pořízková - ty vole!(1.10.2010)

Je to zcela bezduché a velice zábavné(6.7.2008)

"Nikdy nezapoměň kdo jsi. Pokud ano, zemřeš!"(31.1.2010)

<< předchozí 1 2 3