Reklama

Reklama

Černý čtvrtek

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Casey Wells je bývalý drogový dealer z Los Angeles, který se už nějaký čas pokouší žít spořádaným rodinným životem a zapomenout na minulost. Z Los Angeles se přestěhoval do Houstonu, kde pracuje jako architekt a chystá se dokonce se svou krásnou manželkou Christine adoptovat dítě. Vše se zdá v pořádku, ovšem pak stačí jeden jediný čtvrtek a vše je ztraceno. Začne to v okamžiku, kdy se u jeho dveří objeví Nick, jeden z jeho bývalých kompliců. Rád by si u něj několik dnů nechal kufřík a půjčil si Caseyho auto. Casey ho pozve dál, ale nakonec ho přepadnou pochyby a nahlédne do Nickova kufříku. Když uvnitř objeví velkou zásilku heroinu, propadne panice a vše spláchne do odpadu. To však byla velká chyba, protože heroin byl kradený, a zanedlouho se jeho dům a okolí hemží nebezpečnými zájemci o "zboží", včetně Caseyho bývalé milenky Dallas, rastamanského zabijáka a sadistického gangstera Billyho Hilla. A do toho všeho se u dveří objeví dr. Jarvis, psycholog ze sociálního úřadu, který má zhodnotit, zda může být manželům Weelsovým svěřeno do péče malé dítě. Casey se ze všech sil snaží uhrát před Jarvisem roli spořádaného muže, který spolu se svou stejně spořádanou manželkou touží po dítěti, jenže pak ho zradí Dallas, která vyzradí vše o jeho kriminální minulosti. Zatímco Jarvis rozzlobeně odchází, Billy Hill zastřelí Dallas a chystá se na Caseyho. Ten ho však přemůže a uklidí do sklepa stejně jako předtím rastamanského zabijáka. Zdaleka však nemá vyhráno, protože nejprve mu zavolá zraněný Nick, aby mu prozradil, kde jsou ukryty dva miliony dolarů za prodané drogy, a vzápětí se objeví úplatný policajt Kasarov, který chce peníze i heroin. Casey si uvědomí, že jedinou jeho šancí, jak ze zapeklité situace vyjít se zdravou kůží, je poštvat všechny proti sobě a pak přesvědčit manželku, aby s ním natrvalo odjela do Francie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Jordan 

všechny recenze uživatele

no, ja neviem, aj keď som tento film išiel sledovať bez nejakých očakávaní, na konci (ktorý prišiel náhle a nejako na mňa nezapôsobil) som zistil, že som očakával viac. Paulína predviedla tú najhnusnejšiu a najkrajšiu kurvičku akú som kedy videl (a ktorá umrela v tom najlepšom), rourke predviedol v maličkej roličke toho najslizkejšieho policajta ale ani ďalších pár celkom čiernohumorne ladených napodobenín iných filmov vo mne neprebudili úchvat či prehnané sympatie k tejto gangsterke. škoda ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se zjevně nechali inspirovat Pulp Fiction, což bych jim nijak nevyčítal. Natočili totiž docela provedenou gangsterku o napraveném dealerovi drog, kterému během jediného dne obrátí jeho bývalý parťák život naruby. Syrové násilí, vtipné dialogy a sexy modelka Pavlína Pořízková v roli děvky Dallas - to je čtyřhězdičková zábava. ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele

Černý čtvrtek místy i docela pobaví a díky své krátké stopáži se dá docela v pohodě zhlédnout. Na druhou stranu není žádným zázrakem a je na první pohled zřejmé odkud čerpá, reps. jak okatě kopíruje Tarantina. A tak jedinou útěchou, alespoň pro mužskou část publika, zůstávají oku lahodící scény s Pavlínou Pořízkovou. 60% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická jednorázovka, který neni černý humor cizí. Herecký obsazení slušný, nejlepší byl samozřejmě Eckhart. Pavlína Pořízková byla sice můj vkus až příliš vychrtlá, jinak to ale byla pořádná "děvka":) Chtělo to ještě trochu víc zapracovat na příběhu a taky výpravě, která byla hodně strohá (to měl však možná na svědomí nízký rozpočet), tři slabší hvězdy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fajn zábava. Jeden den, konkrétně překvapivě čtvrtek :-), jeden barák, pár postav a jde se na věc. Thursday je skutečně černočerně zpracovaná podívaná, kterou si dovolím označit hezky, česky jako frašku. Nonstop nadsázka, karikaturní figurky, absurdní projevy násilí, zdivočelé dialogy, splašený spád, to vše tvoří tuto přímočarou jízdu, kde se živí dočká konce z přítomných postav jen málokdo. Zápletku každopádně sice nelze označit za úplně nejoriginálnější, na druhou stranu ovšem působí určitě sympaticky, záživně a občas dokáže i překvapit, o akci tento snímek pak ale rozhodně není, spíš je to celé postavené na svěžích dialozích, které mají šťávu a koule, a za výrazné jinak musím jistě označit i veškeré postavy, navíc obsazené i poměrně známými jmény, s třešničkou na dortu v podobě opravdu nádherné a nestydaté Pavlíny Pořízkové, která to tu celé rozjela vážně zatraceně působivým sexy stylem. Film je jinak stopáží skutečně krátký, takže to celé uteče jako voda, nuda naprosto tudíž nehrozí a pokud bych tomu měl tedy něco opravdu vytknout, tak snad jen úplný závěr, který si zasloužil zakončit též nějakým fakt zvráceně černohumorným způsobem, a ne tak nenápaditě šablonovitě. Thursday zkrátka tedy sice není žádné velké filmařské umění, ale jako vážně nenáročná jednohubka, alá ,,Tarantino z Wishe´´, funguje dostatečně dobře a zábavně. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Aaron Eckhart a Thomas Jane se spolu sešli před kamerou i o rok později ve filmu Molly (1999). (Ajka1)

Reklama

Reklama