Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Stambulu přistane válečná lod a důstojníci si vyjdou na prohlídku města. Nadporučík Rhon se setká na ulici s mladou dívkou, jež mu poradí při nákupu upomínkových předmětů... [dobový program] (oficiální text distributora)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádherné hudební melodrama stojící na výkonech hvězdného páru Jarmily Novotné a Gustla Fröhlicha a exteriérech natáčených v tureckém Istanbulu. Jarmila je tu neskutečně roztomilá a velmi sexy. Gustl se nejprve zamilovává do jejího hlasu a pak i do celé jeho majitelky. Jejich setkání za pomoci spadlého pantoflu je bezkonkurenční. "Ale Anno, vy mě lechtáte... Anno?" Skvostné, nádherné, dokonalé. A pak v druhém páru je tu další skvělá milostná dvojice, která se v Istanbulu snaží dorozumět nejprve anglicky, španělsky, švédsky (on), francouzsky, italsky, rusky (ona), aby až po řádném muchlování zjistili, že němčina je obou mateřština. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jarmila Novotná ve své knize Byla jsem šťastná vzpomíná: "Den za dnem se atmosféra stávala nesnesitelnější. Ani nevím, jak jsem mohla v té době natáčet ještě film Noc velké lásky s Gustavem Fröhlichem, miláčkem publika. Snad jen díky tomu, že pro mne Robert Stolz, známý rakouský komponista, napsal několik roztomilých písní. Film měl dobrý děj a režíroval ho Géza von Bolváry. Když jsme všichni byli přítomni premiéře v Paláci UFA, měl film velký úspěch, ale nepříjemný dojem z Berlína nezaplašil." (NinadeL)

Reklama

Reklama