Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na prašné cestě starý dvoukolák tažený párem vraníků, za vozem zástup pozůstalých. Náhle se na horizontu vynoří asi tucet mužů s puškami, kulky se zaryjí do rakve a smuteční hosté se rozprchnou. Griffithovi hoši nedovolí Drummondovým ani klidný pohřeb!
Cizinec oblečený v pončo vstoupí do saloonu, z pouzdra vyjme housle a nádherně zahraje. Když s nastaveným kloboukem obchází stoly, nejmladší z Griffithů, Spott, místo peněz do klobouku plivne. V následné rvačce zbije tajemný cizinec Spotta a šerifův návrh, aby opustil město, odmítne klidnými slovy „později, snad později". Na farmě, které teď vládne Lisa Drummondová, napojí koně, čímž se spor mezi dvěma ranči stane i jeho vlastním. Spott ani jeho tři kumpáni se nikdy nedozví jméno muže, který je sám v souboji poslal na onen svět, šerif už ale ví, že jeho jméno je Johnny Ringo! (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Celkem stylová záležitost a také důkaz, že pojem spaghetti western může být vnímán stejně tak pejorativně jako geograficky, záleží případ od případu a tentokrát je to spíš spaghetti obdivné. Výborná hudba, slabší a poměrně neoriginální zápletka. Typologie herců mi až na několik málo snědších výjimek nepřišla taliánská, ale ryze západní. ()

Reklama

Reklama