Reklama

Reklama

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tajemství urny je prvním barevným snímkem režiséra Hidea Goshy. Příběh byl trochu slabší, nemělo to takovou atmošku jako jeho dřívější nebo pozdější filmy, ale i tak se tam našly skvělé bojové scény a celkově to mělo spád a nenudilo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenadál bych se, že první Gošovo filmové zaváhání nastane u tak vděčného tématu, jako je zřejmě nejslavnější dobrodružství Tange Sazena. Čert vem, že Goša kašle na umělecké ambice či přesah a natočil blbinu na jedno použití. Jak dokázal v sérii o Kibem, tak i to mu jde k duhu. Ovšem tady se sešlo hned několik faktorů, které to shazují na úroveň rutiny. Jednak stylizace hlavní postavy, která je při vší úctě prostě směšná. Poté děj, který ač si pohrává s režisérovými obvyklými tématy, tak je hrubě odfláknutý a jde v něm jen o to, jak se co nejrychleji dostat k další scéně "Tange versus nespočet ninjů". A celé to podtrhuje fakt, že jde o vizuálně nejnezajímavější Gošův film. Jako by se ve své barevné prvotině tak opojil prostým faktem přítomnosti barvy, že zcela kašle na pro něj tolik typickou vizuální nápaditost a preciznost. Ve výsledku tedy tuctová a ničím vyčnívající chanbara žánrovka. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná a svižná verze Tangeho Sazena. Je zajímavé, kolik toho během roku 66 dokázal Gosha natočit a jaký kvalitativní standard přitom udržel. Je pravda, že je to celé takové zlehka uspěchané, to ale většina západních diváků spíše ocení. Tetsuro Tamba jako Yagyu, těšit se můžeme i na takového klasika, jakým je Ryutaro Otomo. Přes velmi slušnou kvalitu však snímek nijak výjimečně nevybočuje jak z díla Hidea Goshy, tak ani ze "série" o Tange Sazenovi. Lepší ***. ()

Reklama

Reklama