Reklama

Reklama

Lovec medvědů

  • Japonsko Matagi (více)

Obsahy(1)

Starý muž je v zasněžených horách severu Japonska napaden obřím medvědem. Podaří se mu uniknout, ale slíbí si, že útočníka uloví, než napadne jiné vesničany. Staříkovým historkám o gigantické šelmě málokdo věří, ale pozorným posluchačem se mu stane jeho vnuk, který by se rád stal při lovu jeho společníkem. Léta ubíhají, chlapec roste, učí se a setkání s šelmou se nevyhnutelně blíží. (J.Connor)

(více)

Recenze (27)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lovec medvědů je společně s filmem Rim Kok-Čong (1988) na pomyslném vrcholu snímků, které bych rád znovu viděl, ale na reprízu v České televizi moc nevěřím. Vzpomínám si na scény, kdy děda pejskovi mazal medvědí sádlo kolem tlamy a hraničilo to s týráním, protože se mu to nelíbilo. Pamatuji si pouze střípky a proto dávám čtyři hvězdy a určitě chci zhlédnout znovu a případně opravit hodnocení směrem nahoru. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Když nepočítám pohádky, tak tohle je velmi pravděpodobně vůbec první celovečerní film, který jsem ve svém životě v televizi viděl. Brečel jsem šíleně a určitě proběhla i nějaká ta noční můra. Ale díky tomu jsem si útržky pamatoval i po těch 25? letech a byl jsem schopen si ho dnes dohledat. ___ Ovšem nepamatoval jsem si, že ústřední pes je Doge aka ShibeZ. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vcelku nenáročná variácia na Hemingwayovho Starca a more. Napriek tomu som neľutoval čas strávený sledovaním obyčajných japonských dedinčanov, pre ktorých sú malé medvede prostriedkom k obžive a veľký medveď nepríjemným spestrením ich pomerne jednotvárneho života. Pre starého muža je však tento medveď najväčšou a poslednou výzvou jeho života. Necítim potrebu obdivovať krásy prírody, ani haniť priemerné herecké výkony a už vôbec sa nebudem zamýšľať nad 84 %, ktorými v ČSFD zatiaľ tento film disponuje. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemný, skôr rodinne ladený príbeh, ktorý má mierne dobrodružný ráz. Atmosféra je parádna, k čomu dopomáhajú nielen krásne scenérie hôr, snehu a celkovo prírody niekde na periférií civilizácie, ale aj samotní herci. Akurát to spracovanie, a to aj technické (scéna s medveďom alebo psami), je povedzme že jednoduchšie, resp. naivnejšie a s pár logickými nezmyslami. ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Ferdinand Krůta - Ko Nyšimura (Heizo), Václav Kubr - Jošito Ambo (Taro), Anna Geislerová - Hiroe Hajaši (Joriko), Jaroslav Kaňkovský - Goiči Jamada (Iwakiči), Jiří Zahajský - Jošio Inaba (učitel), Pavel Hluchý (Tarův spolužák), Tereza Duchková (Tarova spolužačka), Miriam Kantorková (hostinská), Alena Procházková (matka dívky roztrhané medvědem), Zdeněk Blažek – Jošio Inaba (Kokiči), Karel Hlušička - Junzaburô Ban (policista), Vladimír Salač (muž, kterému medvěd roztrhal krávu), Marie Marešová (Kokičiho žena), Michal Pavlata (opilec v hospodě), Alexander Hemala (hlas z rozhlasu), Statis Pataridis, Miloš Vávra, Milan Mach, Bohuslav Kalva, Luboš Bíža, Jiří Havel, Jiří Zavřel (titulky) a další Překlad: Věna Hrdličková Dialogy: Boris Adamec Dramaturgie: Alena Poledňáková, Eva Štorková Střih: Marta Strangmüllerová Zvuk: Václav Kašpárek Hudební spolupráce: Miloš Holeček Vedoucí výrobního štábu: Miloš Novák, Ladislav Dražan Režie českého znění: Zdeněk Hnilica Vyrobila: Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1989 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama