Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Mazey Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenze (80)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mazey Day" je pre mňa epizóda, ktorá v rámci konceptu Black Mirror považujem za absolútne najväčšie sklamanie, ktoré mi tento seriál priniesol. V mojich očiach ide o skutočne najslabšiu epizódu, ktorá vôbec nepôsobí, ako keby bola vystrihnutá zo sveta Black Mirror. Ten scenár by sa skôr hodil do niečoho ako je "V/H/S" alebo "American Horror Story". Tu by to podľa mňa nejaké uplatnenie našlo a nepôsobilo by to tak neskonale gýčovito ako to čo som tu mal možnosť vidieť. Myslím si, že do určitého bodu je ten príbeh celkom zaujímavý. Budovanie atmosféry, predstava toho čo sa deje a hlavne to (z pohľadu toho čo sme vedeli) malo aj potenciál do toho dostať zaujímavú hlavnú myšlienku. Problém nastáva v presne jednom konkrétnom bode... a myslím si, že všetci, ktorí túto epizódu videli vedia veľmi dobre, ktorý moment mám na mysli. Nielenže to zabilo dobrý koncept, no prišlo mi to ako to absolútne najabsurdnejšie, čo do toho tvorcovia mohli vraziť. V prvom rade je to neskutonče tuctové a v druhom rade to nijakým spôsobom príbehu nepomáha a nerobí ho v ničom lepším. Čo by som spravil je prepísal finálnu časť scenáru a nahradil to niečím trochu iným... čo by lepšie zapadlo do Black Mirror konceptu a pôsobilo ako reálna epizóda tohto seriálu. Nie niečo iné. Bohužiaľ takto je to pre mňa veľké sklamanie. Hodnotenie: D+ ()

Cinex_studio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejprve jsem si říkal, že dám jednu hvězdu, nakonec jsem nucen dát dvě, protože je to pořád lepší, než první díl, ale po nadšení z minulého dílu opět vše opadlo a vrací se to do Netflixovských kolejí, které upadají a upadají níž a níž. Je smutné, že zatím jediný relevantní Black Mirror díl byl třetí a žádný jiný. Ono je to už vlastně vidět na samotném hodnocení ostatních. Jsem zvědav na poslední díl, ale zatím to vidím hodně špatně. Tento díl totiž názorně opět exceloval v momentech a ukázce Netflixového ničení všech seriálů, protože fotografové musí být přeci pouze špatní bílí muži a hlavní herečka afroameričanka. Já nemám proti jakékoliv rase nic, ale mám vše proti nucení se do věcí, které jsou tak hnusně okaté, jako třeba v tomto díle a ničí celý kinematografický průmysl. Tenhle díl byl ze začátku vlastně fajn i přes minulou neřest, ale ke konci to začalo bejt víc a víc ubohý a ubohý. No a závěr? Achjo. Trochu lepší dvojka. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

46%? Ani nápad. Nie skvostná, ale stále veľmi dobrá časť, pri ktorej samozrejme tie farebné netflixovské variácie už musíme akceptovať ako súčasť ich zvrátenej agendy, ale hlavná myšlienka mi veľmi sadla. Paparazzi ako najväčšie hovado, ktorého nikto nemá rád. Ľudia na nich pľujú viac než na exekútorov a finančníkov. Išlo to do krásneho extrému a človek si len pomyslel - veď to už nielen paparazzi, ale aj bežní "novinári" sú takí, že sa z nich obsah žalúdka prudkým spôsobom ťahá nahor. Stačí si napríklad zapnúť TA3 v nedeľu o 11.00. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazey Day nedopadl moc dobře, ať už kvůli neuvěřitelně pomalému tempu nebo kvůli nejasnosti, o čem tenhle díl vlastně bude. Hyeny paparazzi, kteří by se nechali roztrhat do posledního kousku, jen aby získali lepší fotku jsou smutnou realitou a mám otázku, koho sakra napadlo z hlavní oběti udělat vlkodlaka, je to sice docela zajímavá podívaná, ale nebylo to vůbec vysvětlený, bylo to z čista jasna, takže tenhle díl je za mě jednoznačně nejhorší. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl BM, který se dá označit jako naprostá fantasmagorie, do BM to vůbec nezapadá. Ale upřímně, kdo z Vás takovéto rozuzlení čekal? Já vůbec. Možná právě proto dávám tu 4. *. Taky kvůli tomu, že to tady má tak nízké hodncoení. A taky proto, že šestá série byla pro mě dosud jedním velkým zklamáním. A taky za tu Českou Republiku. To je hodně neobjektivních důvodů, proč dát tu 4. *, i když si ji to ani podle mě moc nezaslouží. Ale jinak musím souhlasit, bulvár, paparazzi, vše to je otravný hmyz, který si nic dobrého nezaslouží (napsal bych tu přesně, co si zaslouží, ale to by mě asi museli zavřít za nabádání k trestnému činu :)). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • Při scéně v České republice můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják. V té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)

Reklama

Reklama