Professor, The

Komedie / Krátkometrážní

USA, 1919, 7 min

Charles Chaplin

Nedokončený Chaplinův film, jehož ústřední motiv - cirkusák trénující blechy se dostal do Chaplinova báječného hereckého epilogu Světla ramp. Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=HheEPyIJQzo(27.5.2008)

• berg.12

Nedokončený Chaplinův film o krotiteli blešího cirkusu a jako takový ho proto nehodnotím. Jinak standardně rozpracovaná groteska.(2.10.2006)

Chaplin hraje hlavní úlohu profesora Boscoa, roli si pak zopakoval ve Světlách ramp.(23.12.2006)

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 0/10 Efekty 6/10/// +povedené, vtipné, poutavé -mě to jelo bez hudby a bez zvuku/// Aji ten pes to zahrál dobře, a překvapivě jsem se u tohoto snímku pěkně pobavil, čemuž sám nevěřím./// Celkem 56%///(27.6.2008)

Milé překvapení...netušil jsem, že Chaplin svůj "Bleší Cirkus", který se objevil ve filmu Světla ramp v repertoáru Calvera o 33 let později, vyhrabal z jedné ze svých starých nedokončených grotesek. Mimo jiné zde nakouknete i do zákulisí, kde uvidíte, jak se takovéto šikovné blešky trénují a zjistíte, že s nimi může být hodně potíží. Je skutečně škoda, že tohle Chaplin trošku nerozvedl :((21.10.2007)

Chaplin v roli profesora Boscoa švihajícího zběsile bičem snažíce se zkrotit nezbedné blechy je o poznání syrovější než postava tuláka. Sice je to jenom nedokončený fragment, ale i tak se mu podařilo pomocí kontrastu neviditelných blech a přísného chování krotitele vytvořit velmi kvalitní skeč. A narozdíl od stejného výstupu ve Světlech ramp nepůsobí melancholicky, ale vskutku zábavně.(26.12.2007)

Docela netypický Chaplin jako krotitel perfektně vycvičeného blešího cirkusu. Tuláka Charlieho zde Chaplin výjimečně nahradil postavou profesora Boscoa. K vidění na YouTube.(19.9.2007)