Professor, The
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1919, 7 min
Charles ChaplinHrají:
Charles Chaplin, Henry Bergman, Albert AustinObsah
Charlie Chaplin hrá v tomto krátkom filme profesora Boscoa, majiteľa blšieho cirkusu. Bosco sa príde vyspať do útulku, keď si však ľahne do postele, náhodou zhodí na zem krabicu, v ktorej sú blchy, ktoré sa hneď pustia do ostatných obyvateľov útulku. Boscovi sa ich síce podarí všetky nájsť, na radosť je však skoro, lebo o chvíľu na to príde pes a začne pchať svoj frňák, tam kam netreba. Postavu blšieho cvičiteľa neskôr Chaplin použil vo filme Svetlá rámp. (pivo)
Kulmon
Nedokončený Chaplinův film, jehož ústřední motiv - cirkusák trénující blechy se dostal do Chaplinova báječného hereckého epilogu Světla ramp. Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=HheEPyIJQzo(27.5.2008)
berg.12
Nedokončený Chaplinův film o krotiteli blešího cirkusu a jako takový ho proto nehodnotím. Jinak standardně rozpracovaná groteska.(2.10.2006)
formelin
Chaplin hraje hlavní úlohu profesora Boscoa, roli si pak zopakoval ve Světlách ramp.(23.12.2006)
Deimos
YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 0/10 Efekty 6/10/// +povedené, vtipné, poutavé -mě to jelo bez hudby a bez zvuku/// Aji ten pes to zahrál dobře, a překvapivě jsem se u tohoto snímku pěkně pobavil, čemuž sám nevěřím./// Celkem 56%///(27.6.2008)
stilgar1
Milé překvapení...netušil jsem, že Chaplin svůj "Bleší Cirkus", který se objevil ve filmu Světla ramp v repertoáru Calvera o 33 let později, vyhrabal z jedné ze svých starých nedokončených grotesek. Mimo jiné zde nakouknete i do zákulisí, kde uvidíte, jak se takovéto šikovné blešky trénují a zjistíte, že s nimi může být hodně potíží. Je skutečně škoda, že tohle Chaplin trošku nerozvedl :((21.10.2007)
anais
Chaplin v roli profesora Boscoa švihajícího zběsile bičem snažíce se zkrotit nezbedné blechy je o poznání syrovější než postava tuláka. Sice je to jenom nedokončený fragment, ale i tak se mu podařilo pomocí kontrastu neviditelných blech a přísného chování krotitele vytvořit velmi kvalitní skeč. A narozdíl od stejného výstupu ve Světlech ramp nepůsobí melancholicky, ale vskutku zábavně.(26.12.2007)
Iggy
Docela netypický Chaplin jako krotitel perfektně vycvičeného blešího cirkusu. Tuláka Charlieho zde Chaplin výjimečně nahradil postavou profesora Boscoa. K vidění na YouTube.(19.9.2007)