About Love

Guan yu ai

(Tchaj-wan)

Romantický

Tchaj-wan / Čína / Japonsko, 2005, 102 min

Tři něžné příběhy o lásce. Odehrávající se ve třech různých místech Tokio, Taipei, Shanghai, v každém místě je muž a žena (nebo spíš chlapec a dívka ). Pocházejí z odlišných kultur, mluví jiným jazykem. Něco ztratili a zároveň něco jiného našli ..... snad. Všechny jsou o tomtéž, přesto je každý příběh osobitý. Pro milovníky asijských filmů povinnost.(19.7.2006)

První příběh je nádherný, křehký a laskavý a ti dva mladí jsou úžasní, druhý příběh je jasně nejslabší a ta hudební vložka vyloženě ujetá a třetí je zase hezký, trochu smutný, i když kvalit prvního stejně nedosahuje. Tokio *****, Taipei **, Shanghai *****.(20.8.2009)

Až se někdo zeptá, o čem je About Love, tak se možná zamyslím, možná zasněně usměju, ale nic kloudnějšího než "no prostě o lásce" ze mě asi nikdo nedostane. Škoda, že v prostřední povídce tak moc drhne tempo a já už si několikrát úpěnlivě přál, aby skončila, protože dorozumívací problémy jsou tady spíš na škodu a neskutečně svou roztahaností otravují. Na druhé straně povídka závěrečná je svou finální jazykovou minipointou opravdu něžná a kouzelná a samozřejmě úvodní povídka Tokio - to je pro mě krásný a jiskřivý diamant, na který nikdy nezapomenu a ve kterém je nejlépe vidět, proč má tento film tak vysoké hodnocení. Protože dokáže vzbudit přesně ty pocity, jaké vyvolává jen láska. Oddanost, bezhlavost, zvědavost a všechno ostatní, na co si určitě vzpomenete sami.(11.5.2007)

Opravdu nádherný, krásný, příjemný a citlivý film o různých podobách lásky, hlavně mezi lidmi, kteří pocházejí z různých zemí. Krása, krása, a ještě jednou krása.(21.10.2006)

Nadhera. Po vsetkych tych romantickych bijakoch, ktore zo mna dokazu vydojit viac slz, ako z kravy mlieka, sa mi dostalo nieco rovnako pekne, avsak omnoho komornejsie. Ziadne osudove lasky na cely zivot, ale letme spojenia spriaznenych dusi, tri pribehy, v ktorych laska nekrici, ale len sepoce, skriva sa v obrazkoch, vo svetlach tunelu, ci slovniku cudzich slov...Te quiero . (9/10)(12.11.2007)

Tak tohle se mě bohužel moc nedotklo. Nedokázala jsem se vůbec vžít do jednotlivých postav. Hlavně proto jsem se docela nudila. První příběh má sice nápad a je mírně nadprůměrný, ale stejně mi nepomotal hlavu tak, jako to dokáže spousta asijských filmů. Ten prostřední je zase nevyrovnaný a místy mi lezl pořádně na nervy. Poslední je až nehezky křehký a melancholický. Jako celek 2,5*. Čekala jsem víc.(8.1.2012)

Láska ve všech podobách, láska ztracená, znovunalezená, neopětovaná a nevšimnutá. Krásný film pro všechny, kdo lásku někdy cítili, ať už jsou zamilovaní šťastně, nešťastně nebo o lásce sní.(21.2.2006)

Jedná se o jeden z mých oblíbených žánrů - povídkový film o lásce. Asi se shodnu v hodnocení s většinou, první a poslední příběh vynikající, prostřední šel těžce mimo mě a dost mě nudil. Celkově to tedy vidím na slabší čtyři hvězdičky.(3.12.2011)

Tři různá místa, tři různé příběhy o lásce avšak všechny mají něco společné. Všechny jsou o dvou lidech, kteří i když mluví jinou řečí dokážou si k sobě najít cestu. Láska je v příbězích podávána velice minimalistickým dojmem a pravé vyznání lásky se objeví až v posledním příběhu, přesto je však ze všech příběhů láska cítit. Rozhodně se jedná o romanci, kterou nám hollywoodská produkce nenabídne ale narozdíl od korejských romantických filmů, které jsem měl tu čest vidět mě tento snímek tolik neučaroval a převážně první dva příběhy se dost táhly a výborný třetí už to nezachránil.(9.2.2009)

Tokio ****, Taipei **, Shanghai ***(6.8.2010)

A to navzdory druhé povídce, která občas silně pokulhávala.. První a poslední jsou nádherné, jemné, laskavé, vyprávějí o lásce s porozuměním a v podobách jaké snad každý z nás v životě poznal a zažil. Nebo alespoň já ano. :-)(26.7.2007)

Tokio *****, Taipei **, Shanghai *** Těžké hodnotit jako celek...(23.5.2009)

3 příběhy o lásce, 3 různá města,3 různé konce.....Tokio 5 ,Taipei 2, Shanghai 4..........(26.11.2011)

Po druhom príbehu som nemyslel, že dám takéto vysoké hodnotenie, ale ten tretí všetko zmenil a už len kvôli nemu si to nezaslúži dostať nižšie hodnotenie. Tokio ****, Taipei **, Shanghai *****.(7.6.2008)

Tak tomuhle říkám koprodukce! Žádné velké přesuny peněz, ale tři jemně propojené citlivé příběhy od třech režisérů, odehrávající se V Tokiu, Tchajpeji a Šanghaji. Láska se slovníkem jíž chybí jen podtitul "Nalezeno v překladu".(21.11.2005)

Nezapomenutelný film!! Asiaté prostě dokáží natočit filmy o jednoduchých, krásných věcech tak působivě.. Musela jsem si ho pustit dvakrát abych si urovnala vztahy postav.. Zajímavý je nápad "a-keem", film by opravdu vyzněl jinak, pokud by byly povídky sežazené opačně. Takhle, když po trošku slabší Taipei přišla nádherná, křehká a vypointovaná Shanghai, jsem byla na konci filmu totálně naměkko! :o)(29.1.2009)

Moc hezké příběhy. První mně však dostal nejvíce.(8.5.2009)

Prvý príbeh mi strašne moc vyvolával spomienky z Londýna. Parádna džezová muzička, nočné svetlá, chlapík na bajku, umelci... nádhera. V druhom som sa pre zmenu preniesol do Talianska, do parku v San Severe, kde som musel tlmočiť slovenskému kámošovi a talianskej kámoške ich vzájomné kaleráby, takže som si u toho pripadal ako kokot, kedže popritom som si ešte vykonával svoju baličskú povinnosť . No mal som sto chutí skočiť do deja a obidvom im tam z fleku poprijebávať! No a v tom treťom príbehu mali rozprávať iba po anglicky a ten Sˇuhaj- ko mal visieť miesto tej košele v tom daždi a bolo by .(28.1.2011)

Je hezke videt neco hezke. A to myslim tento film splnuje dokonale.(11.7.2007)

Snímek dokonale zachycuje příběhy jednotlivých postav, které mají různé trable s láskou. Film obsahuje 3 příběhy, které se v malinkých momentech lehce dotýkají. Ve filmu je skvěle zachycena nálada a atmosféra jednotlivých příběhů, kdy první se odehrává v Tokyu, druhý v Taipeji a třetí v Shanghaji. Tak jak jsou příběhy za sebou uvedeny, tak zároveň, alespoň pro mě, film krásně vrcholí příběhem v Shanghaji, který má ještě širší rozměr díky záverečné scéně v pobořeném předměstí Shanghaje, kdy staré, ale pěkné domy, musí ustoupit novým, čímž Čína takhle přicházi o svou kulturní identitu. Záverečný španělský "pozdrav" - te quiero jen podtrhuje již tak vynikající film, který má i skvělé obsazení. Nemůžu jinak náležitě ohodnotit tento nádherný snímek než všemi pěti.(11.12.2010)