Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doctor a Donna jedou do minulosti navštívit panství na venkově, kde se čirou náhodou nachází i Agatha Christie. Jako náhodou se na panství stane vražda. Ale ne tak obyčejná. Má ji totiž na svědomí návštěvník z vesmíru. Někdo z přítomných není takový, jaký se zdá. Takže někdo půjde z kola ven... (Varan)

Recenze (3)

malyLibor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, tohle už není scifi, ale vyložená pohádka. Ale OK. V tomto seriálu nehledám vědecké pravdy, ale pobavení. A toho se mi v této řadě zásluhou Donny nedostává. Nevím, proč scénárista vymyslel pro tuto řadu pro doktora tak protivnou společnici. Jediným kladem na této postavě je její skvělý děda. Dal bych dvě hvězdy, třetí dávám za Agáthu Christie. Tato epizoda mne totiž přiměla vyhledat si více informací o této slavné spisovatelce. A tyto informace zase ještě více zvedly můj obdiv k Joan Rowlingové, kterou považuji za nejlepší anglickou spisovatelku a skvělou ženu. Ovšem pokud bude tato série pokračovat po nastolené trajektorii, bojím se, že skončí u 1*, kterou dám jen za herecký výkon Davida Tennanta. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantná prerozprávanie hneď niekoľkých detektívnych kníh z pera Agathy Christie, tá inšpirácia je zreteľná na každom kroku. Keďže sme sa stretli so samotnou autorkou, vychutnávajúc si paródiu na jej murder mysteries bol o to príjemnejší zážitok. Príbeh je nám situovaný do odľahlého Edisonského panstva, kde tesne pred večierkom došlo k vražde. A preto sa Doctor spojil so slávnou autorkou Agathou Christie, aby vyriešili spoločne túto záhadnú vraždu. Spolupráca medzi Doctorom, Donnou a Agathou pri hľadaní dôkazov bola veľmi záživná a táto trojka mi proste sadla. Doctor bol naozaj geniálnym detektívom a pomocou deduktívnej metódy, analytického myslenia a znalosťami vesmíru sa mu podarilo odhaliť totožnosť vraha, ale i tajného zlodeja šperkov a odhalil rodinné klamstvá a tajomstvá. ()

Reklama

Galerie (27)

Reklama

Reklama