Reklama

Reklama

Siete dólares al rojo

  • Španělsko 7 dólares al rojo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Johnny Ashley se vrací po dlouhé době domů na farmu, kterou mezitím vyplenili banditi v čele s Jackem, zabili jeho ženu a unesli dvouletého syna. Johnny přísahá pomstu a vydává se zjistit, zda jeho syn žije, či nikoliv. Stává se neúprosným mstitelem bezpráví na Divokém západě... (pebe73)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Plné tři si to nejspíš nezaslouží, ale s ohledem na to, že to vzniklo ještě v relativním mládí žánru, tak budu milosrdný. Spoustu chyb to nemá vychytaných a je vidět, že se s tím režisér ještě neuměl sžít. Některé prvky naprosto ztrácí svůj efekt a působí prvoplánově (třeba to obloha a déšt v závěrečné scéně). Stavět dramatizaci postav na špatných hercích (kromě Sancha, který táhne celý film) také nebylo moudré. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Westerny v  60. rokoch zazili ciru inflaciu, tocilo sa vyse 100 filmov rocne a  najvacsim klise sa stala kradez koni. Tuna aspon ide o vykradnutie ranca a unos syna. No rezisersky je to cira rutina, o hereckych vykonoch sa tu neda  bavit, reziser Cardone ani nezohnal nejake slavnejsie meno, vsetko vskutku tuctovi priemerni herci. 40 % ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Průměrný spaghetti western v intencích poloviny 60. let, příběh (otec - syn) do značné míry podobný soudobé západoněmecké béčkové produkci, zde jen okořeněný naturalističtějšími scénami pěstních soubojů. Španělský herec Fernando Sancho je imanentně skvělý bandita (tentokrát kromě peněz krade i dítě, kterému zabije matku), ale ostatní herci se chovají toporně, jak je obvyklé v béčkových eurowesternech, bohužel ani hudba není dobrá. A Anthony Steffen mi nikdy neseděl... Znalci spaghetti si jistě povšimnou pohledné rudovlasé Loredany Nusciak, kterou známe jako nevěstku z Djanga. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Klasický Steffen s malým kloboukem a rychlým koltem. První půlka má potenciál, ale druhá je totálně zabitá, až na posledních cca deset minut, ty jsou dobré. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach, to bylo bezduché. Námět otce a syna je sice zajímavý, ale nijak nerozvedený. Vím, že to není psychologický film, ale přece jen nějakou interakci po prozrazení toho strašného tajemství (které by i chovanci Bohnic mělo po těch letech dojít samo) bych ocenil. Takhle je to celé zazděné. Typický western o pomstě trvající přes deset let, kde stárne hrdina (mimochodem nijak charismatický a navíc malý - oproti většině postav je prďola), ale ne vůdce banditů, se všemi klišé, co znalce podobných westernů napadnou, včetně závěrečné bitky ve stáji. Proč vždy tam? Celkově ale tupé a bez nápadu, s vršením se zlotřilostí banditů a Jerryho. Ke komu se přidáš, takový budeš. Technické zpracování je rovněž zklamáním - unáhlené střihy, často přes osu, jsou k uzoufání. ()

Reklama

Reklama