Reklama

Reklama

Aréna

  • Česko Aréna: Souboj monster (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 4038. Ve vesmíru vládne násilí, které je soustředěno v jediném pojmu – boj a vítězství v Aréně. Arénu společně s přidruženým impériem hazardu, drog a neřesti ovládá zlý Rogor. Brutální show na život a na smrt, ve kterém soutěží entity z různých galaxií, je přenášena televizí do celého vesmíru. Má vůbec Steven Armstrong (Satterfield) nějakou šanci proti hrozivým protivníkům? Podporou je mu trenér Shorty a sličná Quinn (Christian). (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Aréna" představuje jeden z titulů vzniklých v období kolapsu Empire Pictures, které následně po likvidaci společnosti převzaly a uvedly jiné firmy. Spolu se staršími "Zoone Troopers" představuje zhmotněnou duši brakové továrny Charlese Banda. Zatímco jiné produkční společnosti ze středně- či nízkorozpočtového spektra dobových produkcí cílících na mezinárodní videotrh se obvykle specializovaly na určitý žánr, jako tomu bylo v případě Cannon Films a akčňáků či New Line Cinema a hororů, Bandovy projekty byly rozkročené napříč všemožnými styly a žánry, ale spojovaly je naopak fantastické motivy a především speciální efekty. "Aréna" je prostě boxerský biják s bandovským twistem, což znamená, že se odehrává v papundeklových sci-fi kulisách a hlavní geroj se tu mydlí s gumákovými potvorami. A funguje to náramně, protože právě prostředí a masky (s přimhouřením oka) jak vystřižené ze "Star Treku", které nezapřou velké ambice i limity rozpočtu, dodávají předpisově schematickému vyprávění posazenému na bedra marného hereckého ansámblu nejen potřebné ozvláštnění, ale hlavně roztomile šestákové kouzlo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Když jsem v roce 1991 viděl trailer k této sci-fi, připadalo mi to, že musí jít nutně o jednu s nejlepších sci-fi všech dob. Ani nevím proč jsem měl ten dojem. Každopádně když jsem pak ten film asi o 3 roky později skutečně viděl, musel jsem konstatovat, že stupidity jsou prostě nesmrtelné. Ta hvězdička je za trailer. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak zas takova kokotina, jak jsem podle hodnoceni cekal, to nebyla, nicmene porad to je becko jak svin. Jenze ona je to vlastne takova variace na Rockyho, akorat v budoucnosti, kdy nepratele jsou ruzny druhy mimozemstanu a ackoliv souboje pusobi spis usmevne, zabavi to celkem slusne. Bohuzel, kdyz se zrovna nebojuje, tak film misty lehce nudi a herci to rozhodne neutahnou, jedinej, kdo mi prisel v pohode, je zaporak Marc Alaimo. Ale ty 3* to nakonec da. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pomerne zábavná osemdesiatkové arénovka, ktorá je originálna najmä tým, že hlavný hrdina tu namiesto ľudských súperov v "ringu" čelí kdejakým bizarným vesmírnymi kreatúram. Chápem, že súčasnému mladému divákovi môže tento akčný sci-fi kúsok prísť neplánovane komický, moja generácia však počas video éry vyrastala práve na podobných nezmyselnostiach... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Když se nebojuje, pak je film nudný a probíhají tam dialogy na hlavu. Pokud se však bojuje, pak je to celkem zábavná variace na Rockyho ve Vesmíru. Celkem se mi líbili emzáci a jejich masky. Armin Shimerman si tady vyzkoušel roli ve Vesmíru s maskou (zde krysomuže), kterou si zopakuje za 4 roky ve Star Trek: Hluboky Vesmír 9 (Quark). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Hoci bol film dokončený v roku 1988, do distribúcie v USA sa dostal až o 3 roky neskôr, v roku 1991. (beso74)

Reklama

Reklama