Reklama

Reklama

Zápasník sépie

(festivalový název)
všechny plakáty
Japonsko, 2004, 95 min

Režie:

Minoru Kawasaki

Scénář:

Masakazu Migita

Hrají:

Kana Išida

Obsahy(1)

Satirický snímek kafkovského stylu s řadou kouzelně absurdních situací, ve kterém Kawasaki Minoru, specialista na „živočišná témata" (Krab brankářem, Sekční šéf je koala ap.) kromě romantického příběhu vášně, strachu, touhy po vítězství a všem bytostem společné touhy po štěstí předkládá s jemnou ironií i svéráznou vizi poslání profesionálního zápasu. (Eiga-sai)

(více)

Recenze (4)

Dellamorte odpad!

všechny recenze uživatele

...nevkusné filmy veľakrát z pekla vyťahujem , lebo ich konzumujem a milujem, elitárkou som bola v minulom živote, ale napriek všetkému tento snímok sa u Mňa zaradil do ( dúfam že iba ) trojky najzhovadilejších pohyblivých obrazkov posypaných ryžou. A to som spáchala za 10 dní už 3 snímky podobného " mongoloidného " razenia. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Pakliže neumětelské a naprosto nevkusné filmy, jež elitáři nemohou jinak než nutně svrhnout do horoucích pekel vyčpělé nezralosti, disponují alespoň něčím, co stojí za povrchní pohled (minimálně pro cinefilovo pobavení nad nejapnou obskurností), pak je to naprosto originální námět, leč vyvedený do neutuchající zhovadilosti, kterým se kryje tupé zpracování. Přesně takovým nádherným klenotem jsou díla Minoru Kawasakiho. Melodramatický příběh o wrestlerovi, bojujícího nejen o profesionální kariéru uvnitř ringu, avšak i o svou lásku mimo svět arény. Stačil nenápadný zásah do jinak všedního rastru – místo Rockyho dosazen hlavonožec – a máme zde dílo, na které se (na rozdíl od Kawasakiho růže) jen tak nezapomíná. [Při konzumaci filmu se doporučuje uždibovat smažené kalamárové kroužky] ()

Reklama

Reklama