Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

TrooperX 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejmizernějších válečných filmů, co jsem viděl. Klišé, dementní dialogy a podivné přestřelky, vojáci se chovají v hodně scénách jakoby ani neměli výcvik ( (ne)sledování okolí je jen špičkou ledovce ). Občas jsem se nemohl ubránit dojmu z pokusu skřížit Tři Krále s Černým jestřábem. Tři čtvrtiny filmu jsem se smál a nebo se sám sebe ptal, jestli je tohle možný. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Vojnových filmov z prostredia súčasných (nedávnych) konfliktov v Iraku či Afganistane je ako šafránu, takže som sa pred prvým zhliadnutím tohto filmu celkom tešil. Avšak miesto prvotriedneho vizuálneho zážitku v štýle "Black Hawk Down" som dostal len akýsi neforemný pahýľ s úžasne tupým scenárom plným dementných dialógov a scénok na popukanie (boj na nože,...). Na kvalite filmu nepridáva ani obsadenie slabých hercov a veľmi zlá kamera. Taktiež by ma zaujímalo, kde sa film natáčal, lebo väčšina filmu mi ako Irak veru nepripadá. K samotným hrdinom si počas filmu nevytvoríte žiaden vzťah, pretože ich patetické rozhovory a celkové jednanie ma skôr iritovali než vťahovali a ak niektorý z nich "odumrel", bolo mi to úplne jedno. Akým takým pozitívom je snáď len nonstop akcia, hoci občas je natočená dosť chaoticky. Celkovo ide o veľmi slabý film, ktorý nestojí za viac zhliadnutí. 30%. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Rádoby srdceryvný příběh amerických vojáků, kteří jsou poprvé konfrontováni se smrtí tváří v tvář, natočený rádoby dokumentárním stylem v levných kulisách s "civilními" rádobyhereckými výkony podle rádobydobrého scénáře. Zdá se vám těch rádoby nějak moc? Já ještě přidám, že je to rádobypokus o moderní válečný film, který ale bohužel nevyšel a slogan na obalu DVD "Boj o přežití" se vyplňuje doslova. Sledování filmu je skutečným bojem od začátku do konce. Ještě, že jsem to přežil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o Američanech v Afghánistánu s těmi nejtupějšími dialogy a nejtupějšími Američany, který jejich zem vyblila pro tenhle ještě dementnější film. Představte si tohle. Američani se vydají do Afghánistánu, jejich rodiny pocitují žal nad tím, že jejich synka vydávají do země, o které nevědí prakticky nic. Nejlepší na tom je, že když už se s naprosto debilně vyfešákovanými muslimy potkají, většinou na ně začnou střílet rakety, ty rakety se nikdy netrefí, vlastně jednou a nic vážnýho se prakticky nestane. Muslimové i tak umírají jeden za sebou, ale když začne umírat Amík, tak z toho je půlhodinová srdceryvná scéna. No prostě sranda až na půdu. Tu jednu hvězdičku dávám z recese, aby se neřeklo, že jsem pedant. Tak mě ještě napadlo jestli to Kanadani nenatočili takhle blbě schválně, pač aby oni točili film o zemi, kterou zrovna dvakrát rádi nemají mi příde krapet jako paradox.) --- Nestřílejte. Je postřelenej. ()

mutace odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec válečných filmů, ale již dlouho jsem nabyl tak znechucen. Normálně osudy hrdinů dost prožívám, ale v tomto případě se mi to ani dost málo nedařilo. Trapně patetické hlášky, které vypouštěli umírající vojáci z úst, ve mně vyvolávaly pocity typu „Zavři hubu a chcípni“. Ani nejapné a bezduché tlachání o tom, co budou dělat, až se vrátí domu, kredit filmu nijak nevylepšilo. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama