Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a nepříliš chytrý Rastislav K. měl problémy již od samotného dětství. Rád chodil za školu, doma byl často bit despotickým otcem, a tak si rád prohlížel časopisy a snil o velkém dobrodružství a především nablýskané střelné zbrani. V osmnácti se seznámil s mladším Jozefem K. a společně začali vykrádat pivnice a sklady. Osudného večera 17. listopadu 1972 se z Rastislava však stává vrah. V Rajských Teplicích se totiž oba kamarádi rozhodnou vyloupit krčmu a přitom je postřelen provozní Štefan D., kterého následně ubije Rastislav kusem cihly. Tento čin má však za následek nejen konec přátelství obou pachatelů, ale i jejich dopadení. Rastislav dostal 25 roků nepodmíněně a Jozef 3,5 roku coby spolupachatel. (SOLOM.)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda s atraktivním názvem která, ale není zase až tak zásadní. Opět nepříliš chytrý pachatel co měl rád zbraně a smysl pro dobrodružství, ale vždycky když se rozjel tak ho hned chytli a v tom posledním případě z toho byl pořádnej flastr. Aspoň celkem napínavá forma vyprávění který opět přidává akční Maštalíř dělá z tohohle případu nadprůměrný díl, ale taky už po více jak třiceti částech nemůžeme čekat jenom zázraky a samý strhující nerváky, že jo.75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co z počátku vypadalo jako dobrodružství dvou mladých zlodějíčků, kteří si vykrádáním hospod a skladů chtěli snadno přijít k penězům, aby mohli machrovat před holkami, se jednoho večera změnilo v chladnokrevnou vraždu a konec jejich podivného přátelství. Je sice pravda, že Rastislav neměl určitě jednoduché dětství, ale to není žádná omluva jeho činů. Ten druhý se jen vezl a byl zpočátku okouzlen podobným stylem života. Kradli hlavně cigarety, alkohol a čokoládu, ale postřelením a ubitím své oběti, se vydali na cestu zatracení… ()

Reklama

Reklama