Reklama

Reklama

Dotkni se ohně

  • Francie Au nom de la liberté (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o sabotáži, korupci a vraždění v Jižní Africe za dob apartheidu. Držitel Ceny Akademie Tim Robbins (Tajemná řeka, Vykoupení z věznice Shawshank) a Derek Luke (Příběh Antwona Fishera, Glory Road) se představují v hlavních rolích napínavého thrilleru natočeného podle skutečných událostí. Uprostřed země v plamenech, ve které proti sobě stojí dvě znepřátelené kultury, žije osamělý muž, kterého okolnosti dohánějí k tomu, aby povstal a bojoval za sebe, svou rodinu a svůj lid. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

marivet 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh z černého kontinentu, který nese poselství a skutečnou realitu , která je ve filmu natočena v duchu hrdinství tamních obyvatel. Jistě se Noycemu podařilo zachytit danné téma při kterém si vzal herce v hlavních rolích jímž sedí role jak zadek na šerbli. Tim ač ho nemusím ukázal svou kvalitu a ztvárnil roli vyšetřovate tak prilantně, že jsem se nemohla dočkat dalších rafinovaností jím stvořených, kdy vyslíchá nebo pátrá...Prostě bomba kousek.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ten dláždí ulice, ten kove podkovy, ta krmí slepice, ta peče cukroví. Ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady udělají moc... A Phillip Noyce se má věnovat kouskům s analytikem Jackem Ryanem, agentkou Evelyn Salt nebo podobným thrillerům. A ambicióznější látky přenechat jiným. I když si je osahal už třeba v Tichém Američanovi. A nedopadlo to nejhůř. V Africe je horko. A to rozhodně nejen kvůli počasí. Motáme se okolo apartheidu, okolo korupce. Noyce místy odvádí slušnou práci, jindy jeho dítko trpí nedotažeností i utahanými scénami. Prostě neoslní, ani neurazí. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ale tam přece vůbec nejde o to, jestli to bylo zajímavý a zábavný. Tam jde o to, že to bylo podle pravdy a kdyby to někdo upravil do podoby, aby se to líbilo, byla by to zkreslená pravda. Já se u toho teda nenudil a moc se mi to líbilo. Akorát tam mohlo být míň té africké hudby. Já ji mám celkem rád, ale ne tak moc. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

The spark that ignites us, unites us. Někteří režiséři by se neměli pouštět do závažných témat, které jsou v součastnosti v kurzu. Phillipe Noyce je jedním z nich. Oceňuji to, že všechny složky v tom filmu jsou záměrně "low", od vyprávění sloužící kamery po umírněnou režii až k podehrávání herců na všech frontách, takže Dotkni se ohně má daleko k sentimentu, patosu či kýči, ale s tak debilním scénářem, v němž je vše černobílé, to na víc než průměrné hodnocení nevystačí. V podstatě se mi jenom potvrdilo, že Phillipe Noyce je režisér, který nezvládá udržovat diváka v napětí po celou dobu filmu a skutečný drajv je cítit až v samotném závěru (Úplné bezvětří, Vysoká hra patriotů, Někdo se dívá... a teď i Dotkni se ohně). Ve výsledku další z řady ambiciózních filmů o JAR, který obdobně jako Poslední skotský král dojel na tradiční thrillerovou výstavbu, s nefungující dvojkou Luke-Robbins a s předvídatelností od začátku do (nezvládnutého) konce. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Herca menom Derek Luke priniesol sám veľký Denzel Washington a urobil veľmi dobre. Mal som možnosť vidieť už pár snímkov a musím uznať, že mi veľmi sedí do podobných úloh. Film Catch the fire nijak neexceluje po filmovej stránke, ide skôr samotnú myšlienku a teda hlavnú tému - apartheid v Afrike. Dalo sa, určite sa dalo vyťažiť z toho min. o 50% viac, ale už iba samotná myšlienka vás strhne a smelo budete prikyvovať rozhodnutiam, ktoré činní hlavný hrdina, keď konvertuje z maximálne humanistického, dobrého civila a pracovníka v továrni na extrémistickeho rebela bojujúci za lepšiu budúcnosť pre Južnú Afriku. Sklamal ma len záver, ktorý bol vážne neprepracovaný a odfláknutý, akoby už filmári mali toho dosť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu je odvozen od stejnojmenného alba Boba Marleyho & The Wailers z roku 1973. (Cheeker)
  • Postava Nick Vos, kterou hraje Tim Robbins, je založena na několika postavách, které se podílely na událostech zobrazených ve filmu. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno