Ošklivé káčátko a já
Škaredé káčatko a ja
Animovaný
Francie / Irsko / Dánsko / Velká Británie, 2006, 90 min
Michael Hegner, Karsten KiilerichPlakáty
Ošklivé káčátko a já je milý film vhodný pro děti i dospělé. Klasický příběh Ošklivého káčátka od Hanse Christiana Andersena byl přetvořen do současnosti. Krysík je neúspěšný městský podvodníček, který se neočekávaně stane matkou! A jeho syn není nikdo jiný než nejošklivější káčátko na planetě Zemi. Mateřství není pro Krysíka zrovna to pravé ořechové. Jenže pak mu hlavou probleskne nápad, jak může díky Ošklivákovi konečně zbohatnout. (oficiální text distributora)
Európska CGI animácia toho moc postráda, nie je proste ono čo by mohlo pobaviť či chytiť za srdce a miestami až otrasnej animácii škoda hovoriť, príbeh nijak zvlášť nápaditý. ║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA -║Tržby Celosvetovo $8,461,693║ "Škaredá animácia a moje malé utrpenie" bude možno voľné pokračovanie(13.3.2008)
kitano
Neoriginalne, NUDNE, takmer bez pribehu, plne nechutne roztomilych zvieratok a humoru, ktory moze pobavid azda len male deti. Tie si mozu pridat lubovolny pocet hviezdiciek. A co sa tyka animacie - jedoducha animacia mi vobec nevadi (vid Ice age), avsak v tomto kusku je miestami neunosne skareda (liska). (4/10)(10.7.2007)
gr8 escape
Odporně stylizovaná i napsaná parafráze na dětskou klasiku u které někomu selhaly pojistky pro dobrý vkus a naprosto ztratil pojem o tom, jak má vypadat dětský film. FUJ! Hvězdička za technicky zajímavě provedenou cestu vlakem a JEDEN dobrej fór na konci (-"Já asi nemůžu!" - "Já asi nechci...")(23.4.2008)
Hunt
HUDBA: Jacob Groth(3.4.2007)
kinej
Jednu hvězdu dávám za snahu vytvořit celoveřerní animovaný film v Evropě. Jiný klad bohužel nevidím. Příběh nudný, postavičky obyčejné a fádní, animace příšerná. Srovnám li technickou stránku s filmem Ratatouille, tak se mi nechce věřit, že filmy od sebe mají rozestup pouhý rok. Nechápu producenty, že tento projekt zašítili.(22.7.2008)
Webb
(Kinovýdělky v ČR: 1 433 540 Kč, počet diváků v ČR: 14 252)(19.12.2008)
depony
Místy dojemné, vtipné a celkem zajímavá animace. Ale věřím, že z toho autoři mohli vytřískat víc než to, že krysa Ratso prchá ze svatby, omylem spadne do labutího hnízda, s vejcem se pak objeví na kachní farmě, kde je jedna kachna a hromada slepic. Jeho snem je Lunapark a za tím zpočátku jde i "přes mrtvoly". Postupně se začne měnit, když má na starosti svého "syna" Uglyho [Šeredu]. Jako je u pohádek běžné, i zde to končí šťastně - svatbou. Jen škoda nevyužitých možností.(14.2.2007)
sidzej
odpad!najhorší animák aký som doposiaľ videl. Horšiu animáciu aby človek lupou hľadal(11.2.2008)
Jillen
Tak...jděte s těma animákama už do ***...bohužel tenhle fenomén se z USA dostal i do Evropy, ale abyhc nebyl tak trigický...výsledek je celkem ušlý, animace na EU poměry solidní a příběh, který známe lehce zpitvořený...takže na jedno shlédnutí...a pokud se bavíte při pohledu an to jak se baví váš malinkej "špuntík" vemte ho rozhodně s sebou, neublíží mu to...Dávám 45%(1.5.2007)
SarumanKo
Fakt veľmi škaredé dielo, čo sa animácie týka. Ale má za hrsť vtipov (celkovo mi najvtipnejšia prišla prekrútená verzia príbehu o škaredom káčatku) a niečo málo emócii, na kvalitný zážitok to však rozhodne nestačí. Jednorázovka. (50%)(28.8.2010)
dezorz
Taka mala ukazka ze priemerny 3D animak sa da natocit aj v Europe.(16.4.2007)
MoiJe
Ok, pribeh ako celok obohrany. Ale niektore dielcie napady skutocne orginalne, animacia nie zla a rozhodne odlisna (i ked ma stvali prsatou kurnikmamou a Jesse) a chvilami som sa naozaj smiala. Po kuskoch ako Past na zraloka, ci starsia Divocina a podobne nudy, si toto nadpriemer zasluzi.(3.6.2007)
Kwaichi
Podľa môjho názoru výborne spracovaná rozprávky Hansa Christiana Andersena O škaredom káčatku. Vtipné, milé a zároveň rozprávkové.(3.1.2011)
Terva
CITÁT - Jestli tohle kačátko je skutečně jedno z nás, může na kachní farmě zůstat... I když je ošklivé. Ale je to tvůj syn, takže ho musíš vychovat. Nebo mě pěkně naštveš!.......... Scénář : Michael Hegner, Karsten Kiilerich a Mark Hodkinson. Hudba : Jacob Groth. CITÁT - Poslyš, zlato, to není obyčejné vejce, je to... moje vejce!(1.5.2011)
Lord.Jim
Parádní film pro děti. Perfektní humor a vychytané hlášky. Pubertální "Oškli" stojí za to. Žádná nuda!(29.8.2009)
Soweek
Pěkná animace, ucházející dabing, ale příšerně nudné....(25.5.2007)
andre87
Není to tak supr-dupr vymakaný, jako ty pecky od Pixaru a Dreamwokrs, ale zase taková kravina jako náš Kozí příběh to taky není. Takovej lepší průměr.(21.2.2011)
Bobek15
Škaredé boli všetky postavičky okrem káčatka. Naozaj nevydarené, nepekné postavičky mali od roztomilosti naozaj ďaleko. Jasný príbeh ničím neprekvapí, mnohé scény boli trápne a nevtipné. Ako celok dosť nudné, a tak zostáva jedna z lastovičiek medzi európskymi 3-D animákmi iba na úrovni tých holywoodskych, ktoré boli odvrhnuté a zakopaé pod čiernu zem.(29.9.2007)
DinoRaptor
Veselá a humorná pohádka se legračně vypadajícími zvířátky.(23.3.2008)
Lenarek
Toho káčátka mně bylo líto :-( Ano, to jsem celá já, není se čemu divit.(4.5.2008)
| V kinech ČR od: | 10.05.2007 H.C.E./Falcon |
|---|---|