Reklama

Reklama

Guyver, supervýkonná zbraň z mimozemské civilizace, je ukryta v těle Seana Barkera. I když Sean plně nechápe zdroj síly, který je v něm soustředěn, snaží se jej nezneužívat. Ale mezihvězdné impérium Kronos se rozhodne Seana zajmout a jeho prostřednictvím za pomoci Guyvera ovládnout planetu Zemi... (MIDO FILM)

Recenze (46)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento pre mňa kultový film som videl ešte na VTV ako osemročný a konečne som ho videl po desiatich rokoch. Musím priznať, že som bol z neho viac mimo ako vtedy. No nemôžem si pomôcť, skvelo prevedený comicsový kreslený seriál, ktorý som mal tú česť vidieť tiež. Príbeh je neobohraný a kung-fu príšery tu fightujú ako sa patrí. O hercoch radšej pomlčím, ale na 94-tý rok a rozpočet ani nie milión dolárov skvelé akčné scény, triky a efekty, a nech mi niekto povie, že nie! Najlepšie B-éčko všetkých dôb! 100%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie, ktore po vsetkych strankach prekonava svojho predchodcu. Hlavna zmena - vytratil sa humor a komedialny nadhlad, cely film vyrazne potemnel a taktiez novy hlavny predstavitel je serioznejsi, presvedcivejsi a ako filmova postava skutocne koresponduje s nazvom Temny hrdina. A to, co naozaj ohuri su bojove sceny, ktore sa skutocne daju oznacit za kung fu suboje. Som si takmer isty, ze za nimi musel stat nejaky schopny cinan, ktory uz nejaku tu pracu ma za sebou. Velmi slusna choreografia, akrobaticke kusky a skvela praca z lanami, veru je na co sa pozerat. A co musim podobne ako pri jednotke vyzdvihnut Guyverov kostym, ktory posobi prekvapivo neumelo a plasticky, co hlavne vynika v bojovych scenach. Po pribehovej stranke, znova nieje co vytknut. Je to b-cko ako remen, a na nic ine sa film ani nehra. Klasicky vystavany pribeh a zvraty, smerujuce k finalnemu stretu dobra a zla. Nic viac, nic menej. Aj kvalitne natocene becko moze byt filmovym umenim. Temny hrdina je toho prikladom. (9/10) ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

A pak že nemůže být druhý díl lepší než první. První díl u nás koloval, jako ve spoustě jiných států, pod názvem Mutronics. Měl námět o jakém sní každý kluk, tajné laboratoře, monstra, bojové umění, outsider co dokáže morfovat a nakopat všem prdel, paráda, škoda že byl vybrán tak slabý režisér, který nedokázal dát filmu pořádné tempo, ubohé bitky, jen ty masky byly pěkný. A teď tady máme druhý díl, který si odpustil komickou polohu, za to přidal na temnosti, mystičnosti a akci. Steve Wang, chlápek co přicmrdával už i režii prvního dílu, konečně dostal dostatečně prostoru, jen ten omezený rozpočet (přesto film působí mnohem výpravněji, než doopravdy stál) mu hází ne klacky, ale rovnou klády pod nohy, v prvních dvou třetinách si Guyvera užijeme pouze ve dvou scénách a Zoanoidy jen jednou!!! Pak přijde poslední třetina, hlavní hrdina se konečně pořád morfuje, zápasí a to nemluvím o finální bitce, nádhera, je prostě vidět kam šly všechny peníze, škoda že není třetí díl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se na Guyvera dá dívat, ale některé okamžiky např. když se mlátí dva muži v oblecích, které mají představovat nějaký hmyz nebo mutanta, tak se nedokážu nesmát. Atmosféra by chtěla být hororovou a mrazivou, ale autor toho nedokázal docílit. Při zpětném pohledu je to i na rok 1994 hodně levné béčko. Tenhle film patří na pulty videopůjčoven, jen škoda, že se skoro všechny zrušili a jsou teď dvd, protože pochybuji, že Guyver někdy vyjde na DVD. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná stejně jako u prvního dílu o ultra-Béčko, tentokrát jsem byl velmi spokojen. Oba díly mi v době vzniku nějak záhadně utekly, tak jsem jejich shlédnutí musel dohnat až po 13ti letech. A z dvojky jsem byl skutečně docela nadšený. Docela i chápu to vysoké hodnocení tady, způsobené zřejmě spíš nostalgií a vzpomínkami. Tohle je prostě taková oddechovka, kde se hrdina Guyver vlastně pořád mlátí s různýma mimozemšťanama, který jsou každý jiný, docela dobře namaskovaní a na pohled i zajímavý. Celkově bych řekl, že stejně jako u prvního dílu je to spíš záležitost pro mladší diváky. Ovšem výtečné jsou na tomto prostě souboje. Nevím čím to a kdo dělal choreografii, ale tohle je fakt hodně dobrý a kvalitní "martial arts", kde bez zbytečných střihů si to příšery a Guyver rozdávaj fakt efektně a "fighty" jsou vyloženě koukatelné a zábavné. Nechtělo se mi věřit, ale prostě paráda ... (Doporučuji nejdřív shlédnout první díl a pak druhý ...). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože kostra příběhu - boj proti společnosti Kronos - je stejná jako v anime Kyōshoku sōkō Guyver (1989), režisér Steve Wang se rozhodl vytvořit úplně jiný příběh, který se o a původní anime nebude opírat. (ČSFD)

Reklama

Reklama