Helena Leeová je se svou dcerou Marcelkou v lázních. Jednoho dne ji zachrání plavčík před utonutím. Helena se z bezvědomí probudí v plavčíkově náruči. Této příhody využijí noviny k rozpoutání společenského skandálu. Otisknou zprávu, že plavčík byl spatřen s Helenou v její ložnici. Helenin manžel, bankéř Filip Lee, kandiduje na místo prezidenta banky. Skandál ohrožuje jeho kariéru a proto Lee zažádá okamžitě o rozvod. Jeho právní zástupce Jan Farrland rozvodovou při nejen vyhraje, ale docílí i toho, že je Heleně odebrána dcera. Po čase se Farrland setká s Helenou ve společnosti, pochopí, že jí křivdil, a zamiluje se do ní. Marcelka má být odvezena do Evropy a Helena prosí Farrlanda, aby jí pomohl získat dítě zpět. Lee žádá Farrlanda o právní radu. Vypráví mu případ rozvedeného muže, který má být žalován pro nedodržení manželského slibu, protože měl ještě před rozvodem poměr se svou sekretářkou. Jan pochopí, že jde o Leeův vlastní příběh, a donutí bankéře, aby Heleně dítě vrátil. Farrland vyzná Heleně svou lásku. Senzacechtivý reportér získá pro svoje noviny obrázek šťastných snoubenců - Jana a Heleny. (Podle dobového popisku)
Jedna ze tří českých verzí kosmopolitních dramat v produkci amerického Paramountu. Natáčelo se v ateliérech Gaumontu v Joinville u Paříže. Jeden z mála filmových výstupů Olgy Scheinpflugové. Film se (stejně jako dva ostatní filmy) nedochoval (metráž byla 2280 metrů). (oficiální text distributora)
Karlos80
Opět jeden nedochovaný. Z rané kinematografie resp. z roku 31' šlo dle abecedního pořadí už o třetí film. Teď si zahraji na ne-oblíbeného kritika. Tak zprvu : Méně známý a nějak více významný filmový režisér. Spíše známější jako spisovatel ale zas kdo ho třeba dneska čte že... Jeho trochu poupravený scénář, a původní předloha podle divadelní hry od Alfreda Putera. Málo známí herci krom Olgy Scheinpflugové pozdější manželky Karla Čapka a báječného Jiřího Steimara (určitě daleko lepšího v divadle, kde působil 46 let) mimochodem dědečka nám všem jistě známého antikomunisticky zaměřeného Jiřího Kodeta. Ti ovšem zahráli velice dobře až v pozdějších letech. Odvážná paní Olga de facto až na sklonku svého života, tedy v šedesátých letech. Od tohoto filmu se přes dvacet let před kamerou neobjevila. A Jiří Steimar, který se ze svých milovnických rolí ze začátku své kariéry, propracoval v ty vážné, urozené a charakteristické až někdy v polovině třicátých let. Toď vše, víceméně jak už jsme se mohli kolikrát předtím ale i potom přesvědčit alespoň dobrý film nevytvoří. Ale někdy ke kýženému úspěchu stačí jen málo že? Jednalo se prý spíše o společenské drama (podle mne hodně divadelně zaměřeného) a film byl celý natočen jen v ateliérech v Gaumontu, Joinville u Paříže to už samo mluví za vše. Nemám rád jen kulisové filmy. Kde je jedna postel, jeden stůl a stále stejní lidé...ps: Z tohoto filmu se dochovala bohužel jen jedna fotografie, která nám toho o filmu moc neřekne a to s Olgou Scheinpflugovou a s neznámým Václavem Peciánem, někde v nějaké postely a pod nějakou duchnou:-) Jinak šlo o druhý český film pod záštitou americké společnosti Paramount. První byl opět nedochovaný "Tajemství lékařovo". Potom třeba ještě v distribuci velice úspěšní "Muži v offsidu", nebo třeba "Svět bez hranic" (opět ale nedochován). Takže bilance našich filmů z první poloviny třicátých let u této společnosti nic moc a to mi nikdo nevymluví.(1.12.2006)
balba
Podle mé babičky byl film opravdu pěkný a zabavný.Škoda jen , že kopie filmu se nedochovala.(19.11.2006)